به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، عیسی اتراچالی، عضو شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گلستان، امروز (23 تیر) در جلسه این شورا گفت: مراکزی که به عنوان محل تدفین شهدای گمنام هستند باید ساماندهی شود و یک دستگاه متولی ساخت و ساز این یادمان ها باشد.
وی افزود: در برخی از استان ها کارهای نو و خوبی صورت گرفته است. این مراکز قابلیت تبدیل شدن به مرکز فرهنگی را داراست و باید آنها را در محدوده و حریم شهرها اورد و از طریق بودجه های فرهنگی دستگاه ها، آنها را تکمیل کرد.
اتراچالی در خصوص چاپ کتاب از خاطرات رزمندگان دوران دفاع مقدس تاکید کرد: در برخی از کتاب ها مواردی گفته شده که غیرواقعی است. حتما باید یک گروه برای بازبینی کتاب ها و محتوای آنها تشکیل شود. باید حقیقت و واقعیت های جنگ برای نسل های اینده بازگو شود.
دفاع مقدس نیاز به تحریف ندارد
رضا جعفری، یکی دیگر از اعضای شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان در این جلسه گفت: دفاع مقدس آنقدر غنی است که نیازی به تحریف ندارد.
وی افزود: بسیاری از کسانی که جنگ را حس کرده و سال ها در جبهه ها بودند از متن خارج شدند و به حاشیه رفتند و به سراغ کسانی رفتیم که فقط در کلاس ها آموزش دیده بودند. باید به سراغ نقش آفرینان دوران دفال مقدس برویم.
جعفری با انتقاد از برخی مکان های تدفین شهدای گمنام هم بیان کرد: وقتی شهدای گمنام با آن مقام و منزلت را در مکانی دفن می کنیم باید حداقل ها را هم فراهم کنیم. الان در شهر قرق متاسفانه شاهد وضعیت بدی هستیم در حالیکه حداقل کار فنس کشی اطراف این مکان بود.
جمع آوری خاطرات مدیرانی که در جنگ حضور داشتند
ابراهیم کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هم در این جلسه گفت: امروز جامعه مدیران را با فیش های حقوقی می سنجد در حالیکه باید به مردم گفته شود این مدیران در دوران دفاع مقدس در جبهه ها حضور داشتند. بهتراست در کنار همه کتاب هایی که در این حوزه به چاپ می رسد کتاب خاطرات مدیران استانی که در جنگ حضور داشتند نیز تهیه و چاپ شود.
وی در خصوص مکان تعیین شده برای دفن شهدای گمنام در شهر تاتار هم افزود: منطقه ای در محدوده ای تاریخی پیشنهاد شده که معذوریت قانونی برای واگذاری آن داریم. بهتر است در انتخاب اینگونه اماکن دقت بیشتری شود.
نظر شما