به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، عباس حسن نیا، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گلستان، امروز (23 تیر) در جلسه شورای هماهنگی این نهاد با اشاره به برنامه های سالجاری گفت: ادامه روند ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس، جمع آوری اسناد و مدارک رزمندگان این دوران، جمع آوری و ثبت تاریخ شفاهی و برگزاری یادمان های شهدای گمنام از برنامه های اصلی امسال است.
وی در خصوص مرکز فرهنگی دفاع مقدس و اعتبارات آن، افزود: برآورد اولیه برای ساخت این مرکز در زمان آغاز اجرای طرح 4 میلیارد تومان بود که الان این مبلغ به 8 میلیارد تومان افزایش یافته است.
حسن نیا بیان کرد: تاکنون یک میلیارد و 600 مبلیون تومان هزینه اجرای طرح شده است. سال گذشته نیز 500 میلیون تومان اعتبار برای آن مصوب شد که فقط 72 میلیون تومان اختصاص یافت. برای امسال هم پیشنهاد 5.5 میلیارد تومان اعتبار را دادیم که با 1.5 میلیارد تومان موافقت شده است.
وی در خصوص جمع آوری اسناد و مدارک دوران دفاع مقدس بیان کرد: بیشتر این اسناد از لشکر 30 جمع آوری شده و سال گذشته 28 هزار برگ سند و مدرک جمع آوری شده که برای نمایه سازی، اسکن و طبقه بندی و ثبت آن ها در سیستم ماوا اقدام شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گلستان با اشاره به جمع آوری تاریخ شفاهی رزمندگان استان، اظهار کرد: سال گذشته جمع آوری خاطرات شفاهی 60 نفر رزمنده با اعتبار 250 میلیون تومان مصوب شد که قرار بود بخشی از ان از طریق شهرداری تامین شود که این اتفاق نیفتاد. با این حال تاکنون تازیخ شفاهی 20 رزمنده گردآوری شده و 5 کتاب نیز تهیه شده است.
وی گفت: در شش ماهه گذشته 9 جلد کتاب به چاپ رسیده و در صورتی که اعتبار تامین شود تا پایان سال 15 جلد دیگر نیز به چاپ خواهد رسید.
حسن نیا با اشاره به تدوین دانشنامه دفاع مقدس، افزود: تهیه دانشنامه طول می کشد اما با این کار به مجموعه مستند و مرجع جنگ هشت ساله دست خواهیم یافت.
وی با یادآوری احراز هویت یکی از شهدای گمنام استان، اظهار کرد: گلستان 114 شهید گمنام را در خود جای داده بود که با احراز هویت شهید خان احمدی تعداد این شهدا به 113 شهید رسیده است. این شهدا در 38 مکان و در 13 شهرستان تدفین شده اند. هم چنین 15 یادمان شهید تکمیل، هشت یادمان در دست اقدام و برای 9 یادمان نیز طرح تهیه می شود.
نظر شما