به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از فاینشینال تایمز ایران و عربستان پس از حضور ترکی فیصل وزیر اطلاعات سابق رژیم سعودی در اجلاس سالانه گروهک منافقین در پاریس باردیگر فضای جدیدی را در تعارضات منطقه خود تجربه می کنند.
همواره سعودی ها مخالفت خود را چه آشکار و چه پنهان با سیاست های ایران در خاورمیانه نشان داده اند اما با مرگ ملک عبدالله و حضور طیف جدیدی از سیاست مداران افراطی و بی تجربه در راس حکومت عربستان این درگیری ها وارد فضای جدیدی شده است.
عربستان در طول دو سال گذشته با شکست های متعددی از ایران در حال تغییر سریع رویکرد خود است به طوری که مساله هسته ای در سال ۲۰۱۵ و توافق با ایران ضربه بزرگی به آنها بود. گفته می شد آنها مطمئن بودند آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی با ایران به توافق نخواهند رسید اما چنین نشد. در همین حال حضور ایران در بازار نفت و عدم تن دادن به طرح فریز نفتی نیز چالش دیگری برای عربستان ایجاد کرد . مساله یمن ، بحرین و سوریه هر کدام بودجه و انرژی زیادی را از سعودی اشغال کرد که در آنها نیز موفقیتی حاصل نشد .
اگر روسیه و آمریکا به عنوان دو قدرت جهانی نتوانند بر سر مساله سوریه به توافق برسند عملا چالش ایجاد شده بین ایران و عربستان عمیق تر خواهد شد و جنگ نیابتی کنونی که میان دو طرف به راه افتاده است فضای جدیدی را می گشاید .
در همین رابطه یکی از دانش آموختگان علوم سیاسی در عربستان می گوید اگر بخواهیم آینده بهتری داشته باشیم باید از روابط بین الملل کمک بگیریم اگر مجبور باشیم موضع گیری سبک تری را در قبال سوریه اتخاذ کنیم و حتی از یمن هم خارج شویم.
نظر شما