به گزارش خبرگزاری شبستان، عربستان سعودی تکمیل اقدامات خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی ایران با حضور فرستاده ویژه اش در مراسم گروهک تروریستی منافقین در فرانسه فصل تازه ای از فعالیت های ضد ایرانی خود را آغاز کرده است. پیش از این حضور سیاست مداران و فعالان ورشکسته کشورهای غربی به صورت پنهان در اینگونه مراسم ها سابقه داشته است اما اینبار کشورهای عربی حضوری پر رنگ و آشکار در حمایت از جریان ورشکسته منافقین داشتند. برای بررسی دقیق تر این موضوع با سید مرتضی به گفتگو نشسته ایم :
جناب آقای میری ترکی فیصل وزیر سابق اطلاعات عربستان سعودی در مراسم تروریست های پاریس نشنین شرکت کرد. وی حتی در این مراسم به سخن رانی پرداخت و از گروهک منافیق حمایت کرد این رفتار ریاض را چگونه ارزیابی می کنید؟
عربستان سعودی از مدت ها پیش به طور مخفیانه ارتباط خود را با گروهک منافقین آغاز کرد به طوری که در برخی از کشورهای منطقه خاورمیانه دیدارهای میان اعضای برجسته این گروهک ترورییستی و سران عربستانی صورت گرفت. بعد از جنگ آمریکا علیه رژیم صدام و آشفتگی از منظر امنیتی در این کشور پیش آمد سفرهای اعضای گروهک منافقین از طریق مرزهای اردن انجام می شد و در کشورهای ثالث با عربستانی ها دیدار می کردند. در زمان وزارت آقای مصلحی وی در دیدارهای که با عربستانی ها داشت به آنها اعلام کرد جمهوری اسلامی از ملاقات های سعودی ها و منافقین مطلع است اما طرف عربستانی این مساله را رد کرد تا زمانی که عکس های از این ملاقات ها از سوی ایران به سعودی ها داده شد. عربستانی ها تصور می کنند مفافقین با سابقه ترورهای متعدد و کشتار مردم ایران می توانند قابل سرمایه گذاری باشند به همین خاطر حضور ترکی فیصل در این جلسه برای نخستین بار صورت گرفت مساله ای که به نظر می رسد از رویکرد جدید سعودی ها در قبال ایران نشات بگیرد.
عربستان به جای آنکه در مسیر تنش زدایی گام بردارد این گونه رفتارهای خصمانه بر بحران های منطقه ای دامن می زند.
نقش منطقه ای عربستان را با توجه به تحولات میدانی در سوریه و یمن چگونه است؟ آیا سعودی را به اهداف خود دست یافته اند؟
سعودی ها در سال جاری میلادی برای پنجمین سال متوالی است که در تحولات سوریه نقش آفرینی می کنند و عملا نه تنها پیروزی به دست نیاورده اند بلکه سیاست های آنها کامل ورشکسته شده است. دیگر همپیمانان سعودی از جمله قطر و ترکیه نیز که روزگاری برای تغییر رژیم در سوریه تلاش می کردند اکنون به دنبال راه حل های دیگری هستند. در خصوص یمن نیز ما شاهد شکست های متعدد آنها هستیم. نگاه منطقه ای عربستان امنیت و ثبات را در هشت همسایه خلیج فارس و کشورهای عضو شورا با چالش مواجهه کرده است.
عربستانی ها برای توجیه رفتار های پر اشتباه خود تنها اهداف را تغییر می دهند تا شاید بتوانند کمی از فشارهای وارده فاصله بگیرند.
نظر شما