تاکید بر تقویت بخش خصوصی/لزوم حفظ و حراست از نسخ خطی کشور

خبرگزاری شبستان:بلغارستان؛ پل ارتباطی ایران با کشورهای اروپایی، ایران در مسیر دفاع از حرم اهل بیت(ع)، تاکید بر تقویت بخش خصوصی، لزوم حفظ و حراست از نسخ خطی کشور برخی از سرتیترهای اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، بلغارستان؛ پل ارتباطی ایران با کشورهای اروپایی، ایران در مسیر دفاع از حرم اهل بیت(ع)، تاکید بر تقویت بخش خصوصی، لزوم حفظ و حراست از نسخ خطی کشور برخی از سرتیترهای اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

بلغارستان می تواند پل ارتباطی ایران با کشورهای اروپایی باشد

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در دیدار «بویکو بوریسف»گفت: اشتراکات و پیوندهای عمیق میان دو ملت و خواست آنان برای توسعه همکاریهای همه جانبه ایران و بلغارستان، پایه های روابطی مستحکم را میان دو دولت بنا نهاده و زمینه را برای تلاش مضاعف دولتمردان در این مسیر، هموارتر کرده است.

رئیس جمهوری همچنین با اشاره به توضیحات نخست وزیر بلغارستان درباره آماده سازی زیرساخت ها برای توسعه همکاری های همه جانبه تهران – صوفیه از جمله در حوزه انرژی اظهارداشت: بلغارستان به عنوان یکی از کشورهای دوست ، می تواند یکی از دروازه ها و پل ارتباطی ایران با کشورهای اروپایی در همه حوزه ها باشد.

روحانی توسعه و تعمیق همکاریهای بخش های خصوصی، دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی دو کشور را نیز ضروری دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران پیشرفتهای عظیمی در فناوری های نوین داشته و توسعه همکاریهای مشترک در این حوزه می تواند به رشد علمی و فناوری و همچنین گسترش روابط در سایر عرصه ها میان دو کشور کمک کند.

رئیس جمهوری در ادامه به موضوع تروریسم و آثار زیانبار آن برای نه تنها کشورهای درگیر بلکه کل منطقه و جهان اشاره کرد و با تبیین ریشه های واقعی درگیری ها و تروریسم در این منطقه اظهارداشت: در کشورهایی که امروز در منطقه ما درگیر تروریسم و نزاع های خونین شده اند ، قرن ها اقوام و مذاهب گوناگون در صلح و صفا کنار یکدیگر زندگی می کردند و درگیری ها در حقیقت از زمانی آغاز شد که برخی ها با شعارهای به ظاهر زیبایی همانند مبارزه با تروریسم و دمکراسی در امور داخلی منطقه دخالت و آتش اختلافات، ترور و وحشت را شعله ور ساختند.

رئیس جمهوری با تاکید بر ضرورت اتحاد همه کشورهای منطقه برای برقراری مجدد آرامش و ثبات و مبارزه مشترک با تروریسم گفت: آمریکا و متحدانش با دخالت های نابجا در منطقه خطا کردند اما اکنون همه مردم منطقه باید تاوان خطاها و اشتباهات آنها را بپردازند و این فضا، همکاری کشورهای منطقه و چاره اندیشی برای پایان دادن به این درگیریها را ضروری ساخته است.

«بویکو بوریسف» نخست وزیر بلغارستان نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه صوفیه مصمم به توسعه همکاریهای همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران است، گفت: بلغارستان می تواند دروازه ورود ایران به بازار 550 میلیون نفری اروپا باشد و می خواهیم روابط دو کشور به جایگاهی ارتقاء یابد که در میان دیگر کشورهای منطقه زبانزد شود.

بوریسف با اشاره به اشتراکات و پیوندهای عمیق دو ملت ایران و بلغارستان اظهارداشت: طی دوران فعالیت سیاسی و بویژه مسوولیتم به عنوان نخست وزیر، به کشورهای مختلفی سفر کرده ام اما برای نخستین بار در بلغارستان است که تقریبا همه رسانه ها متفق القول روی این نکته تاکید داشتند که سفر به ایران یک سفر تاریخی و بسیار مهم است و این نشان دهنده سطح انتظارات مردم بلغارستان از این سفر و دستاوردهای آن است.

وی با اشاره به حضور شماری از اعضای تیم اقتصادی کابینه و نمایندگان شرکتهای بزرگ تجاری و روسای بانکهای دولتی و خصوصی کشورش در این سفر گفت: همه امکانات برای توسعه همکاریهای اقتصادی تهران – صوفیه آماده است.

نخست وزیر بلغارستان افزود: در تلاش هستیم کریدور جدیدی در منطقه ایجاد کنیم تا از طریق آن محصولات ایرانی راحتتر به بازارهای اروپایی برسند.

مشارکت مردم رکن اصلی موفقیت اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور است

بیش از 120 تن از فعالان اقتصادی استان های آذربایجان شرقی، کرمان و لرستان و 28 فعال اقتصادی از سایر استان های کشور در این نشست راه های همکاری با متولیان اجرای اقتصاد مقاومتی در استان های الگو را بررسی می کنند. در ابتدای این نشست پس از گزارش دین پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور رحمانی فضلی وزیر کشور با تبیین اهداف نشست به بیان اولویت های اقتصادی استان های پیشرو در اجرای اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: اجرای طرح های جدید دارای اولویت ویژه و توجیه فنی - اقتصادی و مالی ، واگذاری طرح های صنعتی نیمه تمام با پیشرفت 80 درصد و واحدهای اقتصادی نیمه فعال و دارای مشکل نقدینگی در استان های الگو و پیشران آذربایجان شرقی ، کرمان و لرستان از رویکردهای مهم در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی خواهد بود و این رویکرد ها از پشتیبانی استانداران و حمایت قرارگاه اقتصاد مقاومتی برخودار می شود.

جانشین رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان های منتخب، با اشاره به مشارکت مردمی به عنوان رکن اصلی موفقیت اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: یکی از مولفه های اصلی اقتصاد مقاومتی حضور پر قدرت مردم است و پایه اصلی پیشبرد اقتصاد مقاومتی بر مشارکت مردم استوار است.

در ادامه این نشست 9 نفر از فعالان اقتصادی استان های آذربایجان شرقی ، کرمان و لرستان به بیان نقطه نظرات خود در موضوع نشست؛ از جمله لزوم حمایت از سرمایه گذاران، تأمین مواد اولیه تولیدات با قیمت های جهانی، تسویه مطالبات بخش خصوصی از دولت ، تأمین منابع مالی مورد نیاز واحدهای تولیدی با کارمزد کمتر و ضرورت توجه متوازن به بخش کشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری پرداختند.

این نشست با ارائه گزارش استانداران استان های الگوی اجرای اقتصاد مقاومتی ادامه یافت.

جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی به بیان توانمندی ها و مزایای سرمایه گذاری در این استان پرداخت و گفت: وجود 5 هزار واحد صنعتی ، 30 درصد صنعت چرم کشور، ثبت ملی 1800 اثر ملی در استان، مبادلات استانی با بیش از 100 کشور جهان و پایتخت جهانی ثبت شده فرش دستباف صادراتی از قابلیت های مهم استان آذربایجان شرقی برای موفقیت در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی و ایجاد رونق و اشتغال در بخش های مختلف اقتصادی است.

رزم حسینی استاندار کرمان هم با ارائه گزارش قابلیت های متنوع استان کرمان در بخش ها کشاورزی – صنعت، معدن و گردشگری فرصت های متنوع سرمایه گذاری در این استان را به حاضران در نشست معرفی کرد.

بازوند استاندار لرستان هم ضمن ارائه گزارش شرایط استان، از وجود وجود 22 منطقه نمونه گردشگری، 18 شهرک صنعتی ، وجود صنایع پائین دستی پتروشیمی، 400 واحد سنگبری و زمین های مستعد کشاورزی در کنار تنوع مطلوب آب و هوایی را از جمله قابلیت های این استان بیان کرد.

ایران در مسیر دفاع از حرم اهل بیت(ع) و مبارزه با تروریسم در کنار عراق خواهد بود

حسن روحانی روز دوشنبه در این دیدار با تجلیل از نقش مرجعیت دینی در هدایت مردم وتقویت یکپارچگی میان گروه های مختلف در جهت تامین منافع ملی عراق، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز همواره در مسیر دفاع از حرم اهل بیت(ع) و مبارزه با تروریسم در کنار مردم و دولت عراق خواهد بود.

رییس جمهوری همچنین با اشاره به لزوم گسترش همه جانبه روابط ایران و عراق، خاطرنشان کرد: توسعه، تقویت و استحکام مناسبات تهران – بغداد به نفع مردم دو کشور و ملت های منطقه است.

رییس مجلس اعلای اسلامی عراق نیز در این دیدار تحلیلی از اوضاع سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نیز آخرین تحولات عراق و روند پیشرفت در مبارزه با تروریسم و داعش در این کشور را ارائه کرد.

«سید عمار حکیم»  با تقدیر از نقش ارزنده کشورمان در خط مقدم مبارزه با تروریسم، پیروزی بزرگ آزاد سازی فلوجه از سلطه نیروهای تکفیری داعش را نتیجه وحدت و هماهنگی همه نیروهای سیاسی، مردمی و نظامی عراق دانست و بر ادامه این هماهنگی تا محو کامل تروریسم و پاکسازی مناطق باقیمانده تاکید کرد.

تاکید بر تقویت بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت های بالقوه استان کرمانشاه برای ایجاد اشتغال پایدار

رییس جمهور در جلسه هماهنگی سفر کاروان تدبیر و امید به استان کرمانشاه، بر ضرورت تقویت بیش از پیش بخش خصوصی این استان و استفاده از ظرفیت های بالقوه آن برای ایجاد اشتغال پایدار، تاکید کرد.

در این نشست که عمده وزرا و معاونان آنان حضور داشتند ، هر یک از وزرا گزارشی را از دستاوردها و عملکرد خود در استان کرمانشاه ارائه و طرحهای پیشنهادی حوزه فعالیت خود را برای اجرا در سال 95 مطرح کردند.

درهمین چارچوب، عمده طرح های عمرانی و فرهنگی استان کرمانشاه دراین نشست بررسی و به تصویب رسید؛ طرح هایی که اجرای آنها می تواند به توسعه پایدار و متوازن این استان شتاب دهد.

این طرح ها که جزئیات آنها توسط رییس جمهوری و در جریان بیست و نهمین سفر استانی کاروان تدبیر و امید اعلام می شود، در حوزه های صنعتی و از جمله تقویت زیرساخت های شهرک های صنعتی، بهداشت و درمان و تجهیز بیمارستان های استان، انرژی و به ویژه پتروشیمی، کشاورزی و گردشگری هستند.

رییس دفتر رییس جمهوری، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، معاون رییس جمهوری در امور اجرایی، معاونان سازمان محیط زیست و استاندار کرمانشاه و معاون وی، از دیگر شرکت کنندگان در این نشست بودند.

رییس جمهوری با هدف دیدار و گفت و گو با مردم کرمانشاه، اواخر تیرماه به این استان سفر می کند.

رئیس جمهوری بر ضرورت حفظ و حراست از نسخ خطی کشور تاکید کرد

گزارش «عملکرد، برنامه‌ها و چالش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران» در جلسه عصر یکشنبه هیات دولت به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر روحانی رئیس جمهوری ارائه شد.

روحانی در این نشست، با تشکر از اقدامات سازمان اسناد و کتابخانه ملی و گزارش ارایه شده، از کتابخانه ملی به عنوان یکی از سرمایه‌های معنوی و معرف فرهنگ کشور یاد کرد.

روحانی حفظ و حراست از نسخ خطی را مهم و ضروری دانست و ضمن تأکید بر حمایت دولت از این ثروت ملی، از صدا و سیما خواست که مردم را به حفظ این نسخ تشویق کند.

رئیس جمهوری همچنین بر استفاده از فضای کتابخانه ملی برای اجتماع اندیشمندان و آمد و شد آنان تأکید و اظهار امیدواری کرد کتابخانه ملی مرجعی برای تبادلات علمی قشر اندیشمند، پژوهشگر و صاحب‌نظر باشد.

راه‌اندازی موزه کتاب و میراث مستند ایران و نیز بزرگداشت مفاخر و چهره‌های فرهنگی، راه‌اندازی سامانه اسکن منابع در ابعاد وسیع در سال 1394 و نیز اختصاص معادل 50 میلیارد ریال از بودجه این سازمان به حوزه فناوری و دیجیتال‌سازی در سال 1395 از جمله اقدامات سازمان بوده است.

همچنین برگزاری نمایشگاه‌های معرفی میراث فرهنگی، مکتوب و مستند ایران در کتابخانه‌های ملی سایر کشورها، تبادل نسخه دیجیتال نسخه‌های خطی و اسناد تاریخی با کتابخانه ها و مراکز اسنادی دنیا و برگزاری نشست‌های مشترک علمی، منطقه‌ای و بین‌المللی نیز از جمله فعالیت‌ها و ارتباطات بین‌المللی این سازمان است.

بر پایه این گزارش، ایران با ثبت 9 اثر در فهرست جهانی، 5 اثر در فهرست منطقه‌ای و 45 اثر در فهرست ملی برنامه حافظه جهانی یونسکو، توانسته جایگاه هفتم را در رتبه‌بندی کشورها کسب نماید.

تهیه فهرستگان نسخ خطی ایران در 45 جلد، ترغیب مردم به فروش، وقف و یا اهدای نسخ خطی و خریداری، گردآوری و تبادل آنها به صورت دیجیتال با کتابخانه‌های دیگر کشورها، از دیگر اقدامات سازمان اسناد و کتابخانه ملی است که به افزایش نسخ خطی و نادر در سازمان منجر شده است.

در ادامه، جذب و استخدام قهرمانان مشمول قانون سرباز قهرمان در بازی‌های المپیک، پارا المپیک، بازی‌های آسیایی، قهرمانی جهان و جام جهانی طی شرایطی از سوی هیات وزیران پذیرفته شد.

به موجب این مصوبه، نفرات اول تا سوم بازی‌های المپیک، اول و دوم قهرمانی جهان و نفرات اول تا سوم بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی در رشته‌های ورزشی تحت پوشش کمیته بین‌المللی حسب مورد در رشته‌های فردی و گروهی و مقام اول تا سوم مسابقات جام جهانی فوتبال، بسکتبال و والیبال و همچنین یکی از فرزندان قهرمانان پارا المپیک جهانی شامل نفر اول در رشته‌های فردی و کلیه نفرات در رشته‌های گروهی طی شرایطی بدون برگزاری آزمون و خارج از نشر آگهی استخدام می‌شوند.

برقراری مقررات لغو روادید برای دارندگان گذرنامه‌های سیاسی، خدمت، عادی و مدارک مسافرتی بازگشت (برگ عبور) بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ارمنستان، از دیگر مصوبات این جلسه هیات دولت بود.

اصلاح آیین‌نامه تعیین تعرفه خدمات کنسولی نیز از دیگر مصوبات هیات وزیران بود. براساس این آیین نامه، وزارت امورخارجه، نمایندگی‌های استانی آن در داخل کشور، نمایندگی‌های سیاسی و کنسولی جمهوری اسلامی ایران و دفاتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور موظفند اسناد و مدارکی را که صدور و یا تسجیل آنها در حدود وظایف و صلاحیتشان تنظیم شده و در حوزه مأموریت آنهاست، طبق مقررات صادر و یا تصدیق نمایند. همچنین نرخ تعرفه خدمات کنسولی براساس این آیین‌نامه تعیین و به میزان وجه دریافتی بابت خدمات یادشده، روی اصل سند و یا مدرک، نقش تمبر می‌شود.

با تصویب دولت، بهای اراضی، ساختمان‌ها و مستحدثات به منظور محاسبه عوارض نوسازی در شهرهای مشمول ماده قانون نوسازی و عمران شهری برای سال 1395 معادل یکصد درصد ارزش معاملاتی املاک در سال 1393 تعیین شد.

روش های شناسایی فیش های نجومی در دولت

دولت یازدهم چندی است با معضل فیش های حقوقی نجومی دست و پنجه نرم می کند.

بنابراین گزارش، این جنجال در خرداد ۱۳۹۵ با انتشار فیش‌های حقوقی مدیران بیمه مرکزی ایران، رئیس صندوق توسعه ملی، مدیران بانک رفاه کارگران و مسئولان و مدیران چند سازمان دیگر رخ داد و بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و افکار عمومی در پی داشت. ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ در چند شبکه تلگرامی و وبسایت سیاسی فیش حقوقی یکی از مدیران بیمه مرکزی منتشر شد. روز بعد در ۱۷ اردیبهشت، اخبار ساعت ۲۱ شبکه اول صدا و سیما در گزارشی با ارجاع به فیش‌های حقوقی منتشر شده در وبسایت‌ها گفت سه مدیر ارشد بیمه مرکزی در اسفند ماه ۱۳۹۴ روی هم ۱۸۰ میلیون تومان حقوق و مزایا گرفته‌اند. سپس در ۱۹ اردیبهشت خبرگزاری میزان، با انتشار تصاویری از فیش‌های حقوقی چند ده میلیون تومانی معاونان بیمه مرکزی خبر داد. سه روز پس از آن رئیس بیمه مرکزی استعفا کرد. پس از آن موج انتشار فیش‌های حقوقی و سایر مدارک مالی مرتبط با مدیران ارشد سازمان‌های مختلف در ایران شروع شد.

در اقدام اجرایی راجع به این حرکت در دولت یازدهم، دولت به صورت محترمانه دست به تغییر مدیران متخلف دولتی زد.

این حرکت با استعفای مدیران متخلف از بیمه مرکزی آغاز شد و سپس دامن بانک ها را گرفت و روز گذشته نیز صندوق توسعه ملی را هدف قرار داد.

در طی آخرین تغییر و تحولات در سیستم بانکی اسماعیل لله‌گانی مدیرعامل بانک صادرات عزل، رستگار مدیرعامل بانک ملت و سیامک دولتی مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از سمت خود استعفا کردند.

بر این اساس، مرتضی اکبری عضو هیأت مدیره بانک توسعه صادرات به عنوان مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و اخلاقی عضو هیأت مدیره بانک سپه به عنوان مدیرعامل بانک ملت انتخاب شدند.

همچنین هیات مدیره بانک صادرات ایران «سیاوش زراعتی» را به عنوان مدیرعامل این بانک منصوب کردند. زراعتی پیش از این در مدیریت امور مختلف در بانک های ملت و پارسیان حضور داشته و عضو هیات مدیره صندوق کارآفرینی امید (مهر امام رضا ع) در دولت یازدهم بوده است.

علاوه براین، با توجه به انتشار فیش حقوقی مدیرعامل بانک تجارت که مبالغ قابل توجهی در آن درج شده بود، تعیین تکلیف ماندن یا رفتن ابراهیم مقدم نودهی از بانک تجارت به این هفته موکول شد.

همچنین روز گذشته نیز هیات امنای صندوق توسعه ملی درخواست استعفای رییس و اعضای هیات عامل صندوق را پذیرفت که گفته می شود آقای برادران شرکا به عنوان رئیس جدید صندوق توسعه ملی به دولت پیشنهاد شده است.

شناسایی فیش های حقوقی نجومی در وزارت کشور

اما عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نیز درخصوص نحوه شناسایی فیش های حقوقی نجومی در بخشی از دولت یعنی وزارت خانه متبوعش توضیح داد: با شفافیت و روشنی عرض می کنم در وزارت کشور و در سازمان های تابعه آن هیچگونه موضوعی در خصوص مباحث فیش های حقوقی نداریم و هم قانون چنین اختیاراتی به ما نداده و هم منابع نداریم و هم کنترل های لازم صورت گرفته است. خودم و معاونم از دیوان محاسبات کشور بودیم و از ابتدا نیز تلاش کردم از دوستان دیوان محاسبات استفاده کنم چرا که آنان دقت های لازم را دارند.

وی ادامه داد: این موضوع در قالب دو مساله تخلفات و خلاها قابل بررسی است. تخلفات صورت گرفته دو دسته است که یکی تخلفات اداری یعنی عدول از قوانین توسط مدیران است که باید دیوان محاسبات و بازرسی به آن رسیدگی کند.تخلف دیگر تخلفی است که منجر به فساد می شود و این فساد، جرم است و باید قوه قضاییه با آن برخورد کند.

وزیر کشور گفت : هر کس هر کجا و در هر دولتی دچار تخلف و فساد شده باید با او برخورد شود. اما در حوزه خلاهای قانونی یا در حوزه اختیارات فوق العاده ای که قانون به مدیران داده که مدیران عمدتا شرکتها مثل بیمه ها و بانکها و موسسه ها هستند، چون دستگاه های اجرایی دولتی چنین اختیاراتی ندارند. مثلا شرکتی 10 درصد سود حاصله سالانه را به هیات مدیره پاداش می دهند و بنده در دیوان که بودم هیچوقت این 10 درصد توزیع نمی شد چون رقم انقدر زیاد می شد و امکان آن نیست و قانونگذار به دلایل تشویق شدن، این موضوع را گذاشته است. الان هم اگر چنین قوانینی است که احتمال سوءاستفاده یا عدم تدبیر مدیریتی وجود دارد، باید اصلاح شود.

وزیر کشور گفت: دولت تا کنون دو مورد را اصلاح کرده و مجلس نیز به دنبال این است. پیشنهاد من این است که هم مجلس، هم دولت و هم قوه قضاییه به صورت مشترک این موضوع را پیگیری و حل کنند. این موضوع اگر می خواهیم خوب انجام نشود و اگر می خواهید که لوث شود و منحرف شود حتما باید آن را سیاسی و جناحی کنیم.

آخرین ها از پرونده شکایت ایران از آمریکا و پیگیری حقوق قربانیان منا

استیفای حقوق ملت ایران در خارج از مرزهای جمهوری اسلامی در مواردی چون دست اندازی به اموال ایران در آمریکا یا پایمال شدن حقوق قربانیان فاجعه منا وظیفه ای سنگین بر عهده دولت یازدهم است تا در کنار بخش بین الملل قوه قضائیه این امر را تحقق بخشد.

در دولت نیز بخش هایی چون معاونت حقوقی وزارت امور خارجه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری در این زمینه وظیفه اصلی را برعهده دارند اما وزارت دادگستری به عنوان تنها وزارتخانه واسط میان قوه مجریه  و قوه قضائیه از طریق معاونت حقوق بشر و امور بین الملل خود در این زمینه به کمک دیگر بخش های موظف دولت آمده تا راه را برای زنده کردن حق پایمال شده ایرانیان در خارج از کشور باز کند.

در همین رابطه خبرگزاری شبستان به گفت و گو با محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری پرداخته تا از آخرین وضعیت این روند با خبر شود. متن گفت و گوی خبرنگار حقوقی –  قضایی شبستان با وی به شرح زیر است:

در مورد آخرین اخبار از شکایت ایران از آمریکا بگویید؟

این پرونده را دولت دنبال می کند و خوشبختانه شکایت ما از آمریکایی ها به دلیل دست بردشان به اموال جمهوری اسلامی ایران در دیوان دادگستری بین المللی به ثبت رسیده است.

مرکز حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه و ریاست جمهوری این پرونده ها را دنبال می کنند و وزارت دادگستری نیز در این زمینه این دو مرجع را همراهی می کند که پس از ثبت شکایت ما از واشنگتن پیگیری ها در دیوان دادگستری بین المللی از طریق دولت ادامه دارد تا بتوانیم پرونده مان را به جریان انداخته و در دادگاهی از حق پایمال شده دفاع کنیم.

چه شد که ایران از این بستر برای پیگیری 2 میلیارد دلار بلوکه شده در آمریکا اقدام کرد؟

مبنای حقوقی صلاحیت دیوان دادگستری بین المللی عقدنامه مودتی است که بین دولت های ایران و آمریکا در سال 1334 به امضا رسیده است .

با انعقاد آن عقدنامه مودت که ماده 22 آن به این موضوع اشاره می کند که در صورت بروز اختلاف نسبت به مفاد این عهد نامه که بین ایران و آمریکا منعقد شده است، تلاش می کنند از طریق مذاکره مشکلاتشان را حل کنند و اگر نتوانستند از طریق مذاکره مشکلاتشان را حل کنند به دیوان دادگستری بین المللی مراجعه می کنند که در حال حاضر بر همین اساس طرح دعوا شده است.

در مورد پرونده خارجی دیگر جمهوری اسلامی ایران یعنی پیگیری حقوق پایمال شده قربانیان منا آیا وزارت دادگستری ورود داشته است؟

در خصوص قربانیان منا و مسئولیت دولت عربستان در این فاجعه اقدامات مناسبی از طریق ریاست جمهوری و وزارت خارجه صورت گرفته است و همچنین وزیر محترم دادگستری نیز در این زمینه رایزنی هایی را انجام داده است.

تاکنون این پیگیری ها به کجا رسیده است؟

متاسفانه قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان و شرایط منطقه به این مشکلات دامن زده است که باعث شده کارها به کندی جلو برود اما پیگیری های حقوقی در حال حاضر از طریق سه نهاد در حال انجام است.

آیا در این زمینه شکایتی از عربستان در مجامع بین المللی صورت گرفته است؟

پیگیری حقوقی و استیفای حقوق خانواده ها و قربانیان منا در دستور کار دولت و دولتمردان است.

کد خبر 558113

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha