به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عباسعلی درافشانی پیش از ظهر امروز (22 تیر) در نشست خبری که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: موضوع اقتصاد در مفهوم عام در جامعه بشری مهم است و با توجه به نامگذاری سال جاری با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، مقام معظم رهبری از همه قوا و ارکان نظام این انتظار را دارند که برنامه هایی را با رویکرد اقتصاد مقاومتی و در راستای تقویت بنیه اقتصادی داشته باشند.
وی ادامه داد: ما نیز در استان قزوین با توجه به سازوکارهای دولت تکالیفی را بر عهده داریم و از همین رو نیز کارگروه های تخصصی تشکیل شده است و شورای اداری استان نیز در سرلوحه خود موضوع اقتصاد مقاوتی را دنبال می کند.
معاون اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری قزوین اضافه کرد: یکی از اقدامات در این خصوص تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بود که 16 جلسه تشکیل شده که 570 مصوبه داشت و مسائل 384 واحد تولیدی برطرف شد که بیشتر مشکلات این واحدها با دستگاه های زیرساختی نظیر آب، برق، گاز، مشکل بدهی مالیاتی، بدهی تأمین اجتماعی، محیط زیست و سیستم بانکی بود که از ظرفیت کارگروه تسهیل برای رفع مشکل این واحدها استفاده شد.
وی عنوان کرد: تشکیل کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری، کارگروه شورای هماهنگی بانک ها، کمیته حمایت قضایی، ستاد تنظیم بازار و غیره از دیگر اقدامات در استان بود که در استان برای تسهیل گری و پای کار آوردن مدیران دستگاه ها و به منظور تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی و برنامه های دولت تشکیل شد.
درافشانی با اشاره به نرخ تورم و بیکاری در کشور و استان قزوین اظهار کرد: در کشور به ترتیب طی سال های 91، 92، 93 و 94 نرخ تورم 21، 35، 16 و 12.6 درصد بوده است و این نرخ در استان قزوین در سال 90، 22 درصد، 91 برابر با 34 درصد، 92 به میزان 39 درصد، در سال 93 رقمی برابر با 14.2 درصد و در سال 94 نیز این عدد 10.6 بوده است.
وی توضیح داد: نرخ بیکاری نیز در کشور در سال های 90 تا 94 به ترتیب 12.3، 12.1، 10.4، 10.6 و 11 درصد بوده و این نرخ در استان قزوین از سال 90 تا 94 به میزان 12.4، 12، 10.3، 11.9 و 11.7 بوده است.
معاون اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری قزوین اعلام کرد: طی پنج سال گذشته دولت تمرکز خود را بر کاهش نرخ تورم گذاشته که این امر را شاهد هستیم به طوری که نرخ تورم در خرداد ماه در کشور به 9.5 و در استان قزوین به 9.3 درصد رسیده است.
وی در ادامه با اشاره به تدوین سند اشتغال استان گفت: سند اشتغال استان تدوین شده است و ما برای پنج سال آینده 100 هزار فرصت شغلی جدید پیش بینی کردیم که 20 هزار فرصت شغلی برای هر سال منظور شده است.
درافشانی خاطر نشان کرد: ما برای تحقق اهداف اقتصادی پنج رویکرد را در دستور کار داریم که ارتقا توان تولید داخلی، برون گرا بودن اقتصاد و تعامل با اقتصاد بین الملل، اقتصاد عدالت بنیان، مردمی کردن اقتصاد و دانش بینان کردن اقتصاد است.
وی در خصوص بسته حمایتی بنگاه های کوچک و متوسط تصریح کرد: در این بسته حمایتی در کل کشور 60 هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است که 480 میلیارد تومان سهم قزوین است که 460 واحد مقرر است که در راستای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شوند.
معاون اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری قزوین تأکید کرد: البته اعطای این تسهیلات با شرایط خاص صورت می گیرد به طوری که بنگاه های اقتصاد کوچک و متوسط دارای کمتر از 100 نفر نیرو مشمول این بسته حمایتی می شوند و این واحدها باید مشکل نقدینگی داشته و تکنولوژی روز داشته باشند و مشکلاتی نظیر فروش و بازار محصول و مشکل مدیریتی نداشته باشند همچنین این تسهیلات به طرح های نیمه تمام بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی اعطا می شود.
وی ادامه داد: هدف دولت در این طرح ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی است که یک هزار و 442 واحد در سایت مربوطه در استان ثبت نام کردند که از این تعداد یک هزار و 214 واحد نیمه فعال و تعطیل و 228 طرح نیمه تمام هستند که در مجموع 315 طرح در کمیته ها مصوب شده اند که 290 مورد به بانک معرفی شدند.
درافشانی اضافه کرد: در مجموع در استان قزوین 3 هزار و 200 واحد کوچک و متوسط در بخش صنعت داریم که تعدادید از بنگاه های اقتصادی نیز در بخش کشاورزی فعالیت دارند.
وی با اشاره به حضور هیئت های خارجی برای سرمایه گذاری در استان بیان کرد: در سال گذشته پنج هیئت خارجی به استان قزوین سفر کردند و در سال جاری نیز 9 هیئت خارجی در استان حضور یافتند که چهار تفاهم نامه همکاری که بیشتر در حوزه های اقتصادی بود به امضا رسید.
نظر شما