به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، شکارسری درباره این اثر گفت: در مجموعه شعر جدید تحت عنوان (دلیل پنجره) حالات انسان در حالت نیایش در شبهای قدر را در دهها شعر به تصویر کشیدهام.
وی ادامه داد: تلاش کردم در این مجموعه شعر ذهنی گرا ومعنا گرا نشود بلکه سرودها تصویرگرا و بصری باشند که اگر چنین امری برای در باب شعر رمضان اتفاق بیافتد بسیار خوب است. شاعر آیینی امروز باید تواناییهای خودش را برای خلق مفاهیم معرفتی مثل رمضان را افزایش دهد.
شکارسری درباره ناشر اثر جدیدش(دلیل پنجره) اظهار کرد : هنوز برای آن ناشری پیدا نکردم، زیرا حقیقتا برخی ناشران تمایلی به چاپ اینگونه آثار ندارند.
این پژوهشگر و منتقد ادبی همچنین مواجه شدن شاعر آیینی با رویکردهای و مجامع رمضان را از موارد مهم سرایش شعر رمضان دانسته، اظهارکرد : شاعر باید تظاهرات مقولههای معرفتی ماه مبارک رمضان را ثبت کند نه خود مفاهیم را، شاعر باید تلاش کند مثلا در شب های قدر در دل مراسم باشد و آن حالات و سکنات عینی انسانها را ثبت کند، یا اینکه شاعر باید بتواند حالات عینی انسانهای در نزدیک شدن و مواجهشدن به روز عید فطر آن حالت و شادمانی و رضایت آنها را به تصویر بکشاند، شعر امروز به عقیده من شعر گفتن نیست، شعر تصویر کردن است.
شکارسری همچنین افزود: در بازه زمانی سه، چهار چند دهه گذشته ما شاید حجمی برابر کل ادبیات قرون گذشته در باب مفاهیمی چون(عاشورا، نیمه شعبان، شعر فاطمی و...) شعر داشتهایم، اما در دهههای اخیر مواردی که همچنان ذهنی و در لباس معرفتی مانده و تصویری نشدهاند خلق ادبی کمی صورت گرفته است، مثل نیایش وارها. ما اساسا در سالهای گذشته به جز مواردی مختصر مثلا از سلمان هراتی نیایشواره نداریم حال آنکه در ادبیات ما در گذشته نیایشها جز لاینفک آثار ادبی بودند.
نظر شما