به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری سمفونی وحدت و همزیستی اقوام ایرانی(ارمیا) پیرامون دریاچه ارومیه پیش از ظهر امروز دوشنبه 21 تیر با حضور حجت الاسلام کریمی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی، علی اکبر صفی پور، مدیر عامل بنیاد رودکی، دکتر محمد سعید شریفیان، آهنگساز و مدیر هنری این سمفونی و ایوان الیو رهبر ارکستر بلغارستانی در تالار وحدت برگزار شد.
دکتر محمدسعید شریفیان، آهنگساز و مدیر هنری سمفونی ارمیا گفت: مباحث پیرامون دریاچه ارومیه و اقوام در ارومیه برای من به لحاظ شخصی مورد توجه بود، سالها پیش دریاچه برای من زیبا بود و به همراه خانواده ام به ارومیه سفر می کردم، کسانی از اقوام مختلف در کنار هم مسالمت آمیز زندگی می کردند، ما در ایران تنوع قومی بسیار زیادی داریم، ایران مملکتی است که از همه رنگ ها و فرهنگ ها تشکیل شده است.
وی افزود: مدیر کل استان آذربایجان غربی بسیار دغدغه فرهنگی دارند و نتیجه این دغدغه ها اجرای سمفونی ارمیا است که 26 تیر ماه برگزار می شود.
دکتر شریفیان درباره استفاده از سازهای محلی در سمفونی ارمیا اظهار داشت: من به عنوان یک آهنگساز این عقیده را دارم که هر کاری را می سازم یک چالش داشته باشد، اگر کار آنسامبلی یا ارکستر باشد یک چالش های فنی را در نظر می گیرم، اگر این چالش ها نباشد آن انگیزه آهنگسازی را ندارم.
آهنگساز و مدیر هنری سمفونی ارمیا افزود: در خصوص سازهای محلی ما فرهنگ گسترده ای از موسیقی محلی در ایران داریم، من بسیار دوستدار موسیقی محلی خودمان بودم و از سالی که به ایران آمدم بر روی کارهای محلی مناطق مختلف ایران تحقیق کردم و بر روی آنها سمفونی ساختم. ساز دودوک در منطقه ما شناخته شده است اما نوازندگان ارمنی در حد بین المللی با آن اجرا کرده اند، همیشه اصوات جدید را دوست دارم و می خواهم ما در موسیقی ملی از سازهای محلی استفاده کنیم و باید این سازها در حد ملی و بین المللی شناخته شده باشند، چه کسی فکر می کند ساز دودوک در آذربایجان و ارمنستان تدریس می شود ولی برای ما این ساز به عنوان گوشه در مناطق می ماند.
نظر شما