به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری سمفونی وحدت و همزیستی اقوام ایرانی(ارمیا) پیرامون دریاچه ارومیه پیش از ظهر امروز دوشنبه 21 تیر با حضور حجت الاسلام کریمی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی، علی اکبر صفی پور، مدیر عامل بنیاد رودکی، دکتر محمد سعید شریفیان، آهنگساز و مدیر هنری این سمفونی و ایوان الیو رهبر ارکستر بلغارستانی در تالار وحدت برگزار شد.
در این نشست دکتر علی اکبر صفی پور، مدیر عامل بنیاد رودکی با بیان اینکه سمفونی وحدت و همزیستی اقوام ایرانی(ارمیا) با حمایت اداره کل ارشاد آذربایجان و بنیاد رودکی برگزار می شود، گفت: طراحی این پوستر هوشمندانه بوده است، ما خواستیم از این پوستر و اتفاقی که هفته دیگر می افتد بهره ببریم، یکی سمفونی وحدت اقوام ایرانی و دوم احیای دریاچه ارومیه فعالیت مهمی است که در همه تریبون ها برای جلب نظر مردم و مسئولان استفاده می کنند، اجرای این سمفونی فرصتی برای نگاه مجدد به دریاچه ارومیه است.
دکتر صفی پور درباره اجرای گروه های نه چندان مطرح هنری در تالار وحدت گفت: تالار وحدت جزو ستون های مهم فرهنگ کشور است که باید به قاعده در جای خودش استفاده شود، مطمئنا کمبود فضاهای فرهنگی و هنری در کشور و در تهران باعث می شود ما از فضاهایی که هست حداکثر استفاده را بکنیم و به آن درجه بندی که هست در برخی موارد خدشه دار شود و برنامه هایی اجرا شود که در شان و جایگاه تالار وحدت نیست.
وی خاطر نشان کرد: عزیزانی که قبل از من هم بودند چهارچوب های ای مجموعه را می دانستند و اصل این است که در تالار وحدت آن برنامه هایی اجرا شود که در مجموعه های معاونت هنری لحاظ می شود در جایگاه مورد تعریف اینجا انجام شود، جهت گیری اصلی هم همین است، در زمان های خاصی این تالار از برنامه هایی استفاده می شود که جایشان در تالار نیست، همیشه هم این گونه فکر نکنیم که تالار برای پول کار می کند.
صفی پور افزود: فشار زیادی بر روی بنیاد رودکی هست که آن عزیز دستاورد خود را در بهترین مکان اجرا کند، تلاش ما احیای مجدد شاخص هایی است که وجود دارند بویژه در بخش تئاتر و موسیقی که سال گذشته شاخص هایی را تعریف کرده اند و ما نظر شورای هنری ارشاد را برای استفاده از فضای تالار استفاده می کنیم من تلاش می کنم برنامه های با وضعیتی که با عنوان دارای جایگاه هنری درجه یک در کشور است، استفاده کنیم.اگر قرار است درخت هنر در کشور ریشه بدواند این ریشه ها در اقصی نقاط کشورهستند. در دوره بنده هم بخشی به برنامه هایی که در استان ها اجرا می شود اختصاص دارد.
مدیر عامل بنیاد رودکی در پاسخ به این سئوال که بزرگترین چالش شما در بنیاد رودکی ماجرای ارکسترها هست که خوشبختانه بیش از تعداد ارکستر مدیرمسئول دارد تکلیف این ارکستر چه خواهد بود، گفت: بنیاد فرهنگی و هنری رودکی بر اساس مسئولیتی که بر عهده آن گذاشته شده است متولی ارکستر سمفونیک و ملی و برنامه های آن است و باید وظیفه اش را به درستی انجام دهد، شکی نیست احیای ارکسترها و فعالیت آن وظیفه رودکی است. بنیاد رودکی از روزی که تاسیس شده است در اساسنامه آن 12 وظیفه دارد، شاید قبل تر ارکسترها وظیفه آن سالن داری بوده است، اساسنامه بنیاد بر 2 وظیفه تاکید کند، بر تولید آثار و گردش مالی، واگذاری ارکسترها را من فرصت بزرگی برای بنیاد و کشور می دانم که ارکسترها به جایی واگذار شده است که قانونی است، بنیاد رودکی بر اساس مصوب مجلس فعالیت می کند، کمتر مجموعه ای در کشور هست که این قانون مشخص را دارد.
وی یادآور شد: در 20 روز فعالیت من در بنیاد رودکی بیش از هر کاری من وقتم را به موضوع ارکسترها اختصاص دادم، اولین اولویت من این است که بتوانم رابطه حقوقی اعضای ارکسترها را با بنیاد مشخص کنیم، این اتفاق در 4 جلسه ای که با هیئت مدیره و نوازندگان داشتم امروز نهایی می شود.
وی تصریح کرد: اعضای ارکستر نباید نگران دریافتی هایشان باشند، اعتقاد دارم برای هر کار بزرگ باید احساس مسئولیت بزرگی داشته باشیم و هزینه های آن را پرداخت کنیم، باید نوازنده ارکستر به این فکر کند که کارمند ارکستر است، بعد از این مسایل فنی و هنری ارکستر است که آن هم با کمک گرفتن افراد صاحب نام و صاحب علم و تجربه انجام می شود، برنامه یکساله و سه ساله ارکسترها باید از حواشی خارج شود با این برنامه ریزی صورت گرفته ارکسترها در تهران، استان ها و خارج از کشور می توانند به اجرا بروند.
صفی پور همچنین گفت: باید برای فعالیت های دایمی بنیاد اعتباری تعریف کنیم و برای اینکه بنیاد بتواند بر روی پای خود بایستد باید منابع پایدار برای پرداخت حقوق نیروی انسانی در نظر بگیریم.
مدیر عامل بنیاد رودکی اظهار داشت: در کشورهایی که تغییرات مدیریتی خیلی سریع اتفاق می افتد یکی از عوارض های منفی این است که مدیر فرصت برنامه ریزی استراتژی ندارد، دانش برنامه استراتژیک مستلزم داشتن زمان کافی است.
نظر شما