به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، نخستین شعبه شورای حل اختلاف ویژه مددجویان کمیته امداد امروز با حضور مسئولان کشوری و استانی در رشت آغاز به کار کرد.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور در مراسم آغاز به کار شورای حل اختلاف مددجویان کمیته امداد، در رشت گفت: کمیته امداد امسال برنامه های گسترده ای در زمینه اشتغال مددجویان کمیته امداد با رویکرد همت، سلامت و توانمندسازی دنبال می کند.
منصور قمشه افزود: آنچه که در مجلس مطرح است توانمندی حقوقی و قضایی خانوارهای تحت حمایت همراه با توانمندی اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون و 80 هزار زن سرپرست خانوار در کشور تحت حمایت این نهاد هستند، گفت: یکی از عمده مشکلات این زنان مشکلات قضایی و حقوقی در خصوص ارث، نفقه، املاک و سایر موارد است که در صورت رفع آن بیش از20 الی30 درصد این خانوارها از تحت پوشش خارج می شوند.
قمشه، با بیان اینکه تاسیس شورای حل اختلاف برای مددجویان این نهاد یک پشتوانه روحی و امنیت اجتماعی است، بیان کرد: از ابتدای امسال تا کنون، 24 شعبه شورای حل اختلاف ویژه مددجویان کمیته امداد در کشور راه اندازی شده است و پیش بینی می شود تا پایان شهریور امسال، در همه استان های کشور این شعبه راه اندازی شود.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی(ره)، کشور ارائه خدمات مشاوره ای حقوقی، معاضدت قضایی و مددکاری حقوقی را از مهمترین اهداف و برنامه شوراهای حل اختلاف مددجویان کمیته امداد اعلام کرد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، کدخدامنشی متاثر از فرهنگ دینی و اسلامی است
رضوانی، معاون سیاسی امنیتی استانداری گیلان نیز در این مراسم، گفت: ایجاد صلح و سازش در بین طرفین دعاوی یکی از مصادیق ترویج تقوی در جامعه اسلامی است و خوشبختانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، کدخدامنشی و کد خدایی متاثر از فرهنگ دینی و اسلامی است.
مختص بودن این شورا به مددجویان کمیته امداد شیوه اجرایی مناسبی را در پی دارد
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) گیلان نیز در این مراسم با بیان اینکه در این شورا با اقدامات کدخدامنشی و نفوذ کلام افراد معتمد با گفتمان های دینی، بسیاری از اختلافات حقوقی و قضایی خانوارهای تحت حمایت در بدو شروع آن بررسی و پیگیری می شود، گفت: مختص بودن این شورا به مددجویان کمیته امداد سازو کار و شیوه اجرایی مناسبی را در پی دارد.
حسین علی محمدی ادامه داد: کارشناسان حقوقی امداد از روحیات و مشکلات اقتصادی مددجویان شناخت بهتری دارند و می توانند اعتماد آنان را به ایجاد صلح و سازش افزایش دهند.
حفظ کرامات و شئونات مددجویان از ویژگی های بارز شورا است
مدیر کل دادگستری استان گیلان نیز در این مراسم گفت: سالانه140هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف استان بررسی و رسیدگی می شوند.
جواد حشمتی، خاطر نشان کرد: خانواده های تحت حمایت کمیته امداد در این شورا به نحو بهتر می توانند مشکلاتشان را مطرح کنند چرا که، حفظ کرامات و شئونات آنان از ویژگی های بارز این شورا است.
شورای حل اختلاف جزء سیره عملی و قولی انبیا و ائمه بود
رئیس شورای حل اختلاف گیلان نیز در این مراسم بیان کرد: شورای حل اختلاف ریشه در قرآن داشته و جزء سیره عملی و قولی انبیا و ائمه بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین ملکوتی بر لزوم ترویج هرچه بهتر آیات و روایات و احادیث صلح و سازش در بین مردم تاکید کرد و گفت: ایجاد صلح و سازش در هنگام بروز اختلافات در بین مردم همانند انجام امور عام المنفعه دارای برکات فراوانی است.
گفتنی است، در پایان این مراسم احکام انتصاب اعضای اصلی و علی البدل این شورا با حضور نمایندگان مردم شهرستان های رودبار و صومعه سرا، مدیر کل و معاون حقوقی کمیته امداد کشور و مدیران و روسای ادارات کمیته امداد قرائت شد که بر اساس این احکام حسین علی محمدی، مدیر کل کمیته امداد گیلان به مدت سه سال به عنوان رئیس شورا منصوب شد.
پایان پیام/
نظر شما