بدحجابی، مهمان ناخوانده پيك سفر

خبرگزاری شبستان: رعایت نکردن حجاب از اثرات سوء و ارمغان ورود مسافران بی توجه به این مهم است كه همانند يك مهمان ناخوانده به آداب و رسوم يك منطقه و اقوامي تحيل مي شود.

گزارش شبستان – مازندران

 

بنابر گواهی متون تاریخی در اکثر قریب به اتفاق ملت ها و آیین های جهان، حجاب در زنان معمول بوده است؛ هر چند در طول تاریخ، فراز و نشیب های زیادی را طی کرده و گاهی با اعمال سلیقه حاکمان، تشدید یا تخفیف یافته است ولی هیچگاه به طور کامل از بین نرفته است.

 

مورخان به ندرت از اقوام بدوی که زنانشان دارای پوشش مناسب نبوده و یا به صورت برهنه در اجتماع ظاهر می شدند، یاد می کنند.

 

دانشمندان، تاریخ حجاب و پوشش زن را به دوران ما قبل از تاریخ و عصر حجر نسبت می دهند، کتاب «زن در آینه تاریخ» پس از طرح مفصل علل و عوامل تاریخی حجاب، می نویسد: با توجه به علل ذکر شده و بررسی آثار و نقوش به دست آمده، پیدایش حجاب به دوران پیش از مذاهب مربوط می شود و به این دلایل، عقیده عده ای که می گویند«مذهب» موجب حجاب است، صحت ندارد ولی باید پذیرفت که در دگرگونی و تکمیل آن بسیار موثر بوده است. برگرفته از شمیم یاس شماره 32- عباس رجبی به نقل از علی اکبر علویقی زن در آینه تاریخ.

 

تجلیات پوشش در میان زنان ایران چنان چشمگیر است که برخی از اندیشمندان و تمدن نگاران، ایران را منبع اصلی ترویج حجاب معرفی کرده اند از ویل دورانت، تاریخ تمدن، ج 2، ص 28.

 

فرهنگ حجاب و پوشاندن بدن برهنه، فرهنگی است که از زمان های باستان تاکنون پاییده است و هر گاه ما عمیقا به پیشینه تاریخی و فرهنگی خود مراجعه نمائیم، ملاحظه می کنیم که فرهنگ درست پوشاندن تن و بدن، متناسب با اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی مساله ای است که نیاکان ما به آن اندیشیده اند و در باور آنها تخطی از این فرهنگ، گناهی بزرگ محسوب می شود.

 

عفاف و حجاب در سوره نور و احزاب قرآن مطرح شده است. اجمالا می توان گفت که در سوره نور، احکام حجاب و عفاف به طور کامل در ابعاد فردی و اجتماعی مطرح شده است و در سوره احزاب یکی از مصادیق آن یعنی مصداق اجتماعی آن و جایگاه اجتماعی و سیاسی زن، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

رضا شاه که می خواست برنامه های ضد اسلامی خود را از مشهد آغاز کند، دستور بر سر گذاشتن کلاه شاپو(کلاه تمام لبه فرنگی) به درشکه چیها در مشهد و سپوران در تهران را صادر کرد. اجرای این برنامه از ابتدای خرداد 1314 علاوه بر شایعات مربوط به کشف حجاب، در مشهد تلاطمی ایجاد کرد. سرانجام آیت الله قمی پس از مشورت با تعدادی از رجال و روحانیون تصمیم گرفت که برای جلوگیری از کشف حجاب و استعمال کلاه شاپو، به تهران مسافرت کند.

 

این سفر در 9 تیر 1314 صورت گرفت. به دنبال آن محاصره منزل محل اقامت ایشان در شهر ری به وسیله حکومت، یکی از عوامل عمده خشم و خروش مردم مشهد گردید که همانطور که بیان شد به کشتار بیرحمانه در مسجد گوهرشاد در 21 تیرماه منجر شد و آیت اله قمی مدتی پس از این کشتار به عتبات عالیات تبعید شد. از کتاب حکایت کشف حجاب، ج 2، ص 86-87 و 103-108 و نیز ر ک: صدیق یادگار عمر، ج 2 ص 305.

 

قیام خونین مسجد گوهرشاد مشهد علیه کشف حجاب 1314 به دستور رضاخان موجب شد که 21 تیر را به روز عفاف و حجاب، نامگذاری شود و باید در رعایت و حفظ شان آن، کوشا بود.

 

با توجه به نامگذاری این روز و اهمیت رعایت عفاف و حجاب در جامعه می طلبد در طول سال نسبت به این مقوله مهم، تامل شود و مسافرین نیز به آن، توجه ویژه داشته باشند.

 

مازندران با توجه به مسافرخیز بودن و جذب گردشگر در طول سال با انسان های بسیاری روبرو می شود که این استان را جهت سیر و سیاحت، انتخاب می کنند.

 

مسافرت به مازندران، برکات و اثرات سوء بر این استان دارد که شاید بيشترين اثر سوء، لباس های نامتناسب و عدم پوشش کامل یعنی حجاب و بی اثرگذاشتن مقولات فرهنگی است.

 

این وضع متاسفانه در امامزاده ها نیز مشاهده می شود که علاوه بر بدحجابی با کمال وقاحت، حیوانات دستی خود نظیر سگ را در حیاط بقاع متبرکه می گردانند و در حقیقت حرمت این اماکن مقدس را زیر پا می گذارند.

 

حجت الاسلام محمود مشایخ، امام جمعه نوشهر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: جامعه به یک معنا به دو دسته تقسیم می شوند، یک دسته بانوان محجبه و معتقد که اهل نماز جماعت، راهپیمایی و حضور در صحنه های مختلف انقلاب هستند و برخی که حجاب درستی ندارند.

 

وی افزود: حجاب فقط یک تکه لباس و پارچه نیست بلکه باید با شرایط مربوط به خود، صورت گیرد و قسمت هایی از بدن نظیر گردن و سینه ها، نمایان نشود.

 

حجت الاسلام مشایخ اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران بر اساس ارزش ها، دین و ایثار و خون شهدا، تشکیل شده است و نباید تحت تاثیر بیگانگان قرار گیرد.

 

وی بیان کرد: به اسلام، فطرت، عقل و خانواده توجه شود چرا که رعایت حجاب از ضروریات احکام و مطابق با فطرت، اعتقاد و عمق جان باشد.

 

حجت الاسلام مشایخ با اشاره به اینکه رعایت عفاف و حجاب از خانواده ها باید آغاز شود و سپس معلمان مدارس با خانواده، هماهنگ باشند و همچنین در دانشگاه باید به صورت مقررات شود، ابراز کرد: صدا و سیما، روزنامه ها، مجلات، فیلم ها و تمام افرادی که کارهای فرهنگی  انجام می دهند باید به آن، توجه کنند و تربیت و تعلیم به صورت تکمیلی، صورت گیرد.

 

وی گفت: دستگاه اجرایی باید برای تحقق عفاف و حجاب، این مهم را عملیاتی کنند چرا که با سر نیزه این کار، میسر نیست و در کشور اسلامی ایران به انجام آنها، تاکید و سفارش در قانون اساسی شده است.

 

حجت الاسلام مشایخ در خصوص رعایت عفاف و حجاب در شمال، اظهار کرد: شمال ایران، جدای از ایران نیست و تمام نقاط این کشور به هم منسجم و یکپارچه هستند.

 

وی بیان کرد: بردن حیواناتی نظیر سگ در امامزاده ها، مزار شهدا و مومنین، نوعی بی حیایی و عدم حفظ حرمت است چرا که سگ، نجس العین به شمار می آید.

 

حجت الاسلام مشایخ با اشاره به اينكه بدحجابي مهمان ناخوانده پيك سفر محسوب مي شود، ابراز کرد: بی حیایی در طرح های سالم سازی دریا، بیانگر ضعف نیروی انتظامی و مدیریتی طرح است که می طلبد عفاف و حجاب در خور دیار علویان از سوی ساکنین و مسافران، رعایت شود.

گزارش: معصومه علیزاده

کد خبر 557534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha