۲۱ درصد فارغ التحصیلان کارشناسی و ۱۵ درصد فارغ التحصیلان ارشد بیکار هستند

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش عالی آموزش، مدیریت و برنامه ریزی بابیان اینکه۲۱ درصد فارغ التحصیلان کارشناسی و ۱۵ درصد فارغ التحصیلان ارشد بیکار هستند گفت:همچنین نرخ بیکاری روستایی ۹۶ درصد و نرخ بیکاری شهری ۱۲.۶ درصد است.

به گزارش خبرنگار شبستان،دکتر غلامعلی فرجادی،معاون پژوهش عالی آموزش، مدیریت و برنامه ریزی امروز در مراسم رونمایی از گزارش تحولات و وضعیت جمعیت در جمهوری اسلامی ایران در گفت: جمعیت می تواند هم عامل توسعه و هم مانع توسعه باشد. واقع بینی در برنامه ریزی بسیار مهم است، کشورهای مختلفی وجود دارد که جمعیت شان در حال رشد است و مشکلات عدیده ای دارند.

 

وی اظهار کرد: جمعیت زمانی عامل توسعه است که اقتصاد بتواند همپای جمعیت رشد کند و آن را جلو ببرد، اگر نتواند همپای جمعیت رشد کند جمعیت مانع توسعه می شود، در واقع می توان گفت اگر رشد اقتصادی از رشد جمعیت کمتر شود، فقر در جامعه افزایش می یابد.

 

وی تصریح کرد: طبق گزارش های اعلام شده نرخ مشارکت در سال 94، 37.7 درصد بوده و بین سال های 85 تا 94 به 37.7 درصد رسیده است.

 

وی با بیان اینکه جمعیت فعال جامعه ما از سال 85 مشخص نیست، گفت: گفته می شود سالانه 750 هزار نفر به جمعیت فعال کشور افزوده می شود ولی در عمل واقعیت ندارد.

 

فرجادی در ادامه افزود: نرخ مشارکت اقتصادی طی سال های 85 تا 94 از 40 درصد به 37.7 درصد کاهش یافته است و نرخ مشارکت زنان ما در مقایسه با جمعیت برخی کشورهای اقتصادی پایین تر است.

 

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری زنان در سال 94 دو برابر مردان بود، بیان کرد: نرخ بیکاری مردان 10 درصد و زنان 20 درصد است.

 

وی با بیان اینکه 1.4 جمعیت 15 تا 29 ساله جامعه ما بیکار هستند، خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری مردان تحصیلکرده شبیه نرخ بیکاری کل است، نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده 23.4 درصد است و مردان 11 درصد.

 

وی افزود: 21 درصد فارغ التحصیلان کارشناسی و 15 درصد فارغ التحصیلان ارشد بیکار هستند و متاسفانه زنان گروه های سنی 15 تا 20 سال 40 درصد بیکار هستند.

 

وی با اشاره به بیکاری نابرابر منطقه ای تصریح کرد: بالاترین بیکاری 17 درصد و پایین ترین آن 6 درصد است. شکاف بین حداقل و حداکثر نرخ بیکاری استان ها به بیش از 10 درصد می رسد. همچنین نرخ بیکاری روستایی 96 درصد و نرخ بیکاری شهری 12.6 درصد است.

 

وی با اشاره به راهکارهای ایجاد اشتغال در جامعه بیان کرد: ایجاد بستر و محیط مناسب برای تولید رشد اقتصادی، کاهش تصدی گری دولت، تعامل فعال با اقتصاد، بهبود فضای کسب و کار، کاهش وابستگی سیاست های پولی به سیاست های مالی، اصلاح قانون کار، روان سازی دستورالعمل ها، کاهش هزینه های غیر مستقیم نیروی کار و برقراری ارتباط مناسب بین نظام آموزشی و نیازهای بازار کار، توجه به کیفیت آموزش عالی و کاهش رشد کمی و بی رویه آموزش عالی از جمله راهکارهای ایجاد اشتغال در جامعه است.

 

معاون پژوهش عالی آموزش، مدیریت و برنامه ریزی افزود: در حال حاضر 5 میلیون نفر در آموزش عالی مشغول به تحصیل هستند که ظرف چند سال آینده فارغ التحصیل خواهند شد. در واقع می توان گفت این افراد نیز به گروه های بیکار جامعه افزوده خواهند شد. متاسفانه تا چند سال آینده با یک موجی از بیکاران بازار کار مواجه خواهیم شد.

 

وی ادامه داد: در بحث اشتغالزایی مهم است که بدانیم کدام بخش ها بیشتر اشتغالزایی خواهند کرد تا به آن بخش پرداخته شود.

 

وی با اشاره به مشارکت زنان اظهار کرد: فراهم کردن زمینه های مشارکت بیشتر زنان در بازار کار از طریق اصلاح نگرش های اجتماعی فرهنگی در محیط کسب و کار، تقویت صنایع کوچک، راه های افزایش فارغ التحصیلان دانشگاهی در بخش صنعت، حمایت از توسعه فعالیت های تخصصی و حمایت از فعالیت های کارآفرینی دانشگاهیان نیز از جمله راهکارهایی است که می تواند موجب مشارکت زنان در جامعه شود.

 

همچنین در این مراسم، دکتر ماها العدوی، رییس صندوق جمعیت سازمان ملل ضمن تشکر از برگزارکنندگان این برنامه گفت: گزارش تحولات و وضعیت جمعیت جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر دستاوردهای علمی و خرد جمعی تهیه شده است و این گزارش برای اجرایی شدن سیاست های کلی جمعیت بسیار مهم و ارزشمند است.

 

وی با اشاره به گذار ساختار سنی و تسلط جوانان در ساختار سنی جمعیت ایران به ضرورت استفاده به مواهب پنجره جمعیتی که بستری برای رشد و توسعه اقتصادی کشور فراهم کرده است، تاکید داشت.

 

نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران بر اهمیت ارایه یافته و نتایج گزارش به مسئولان و سیاست گذاران تاکید کرد و تهیه برنامه اقدام و تدوین مکانیسم های موثر برای اجرایی شدن سیاست ها و استفاده از این فرصت جمعیتی را ضروری دانست.

 

دکتر العدوی ابلاغ سیاست های کلی جمعیت کشور توسط مقام معظم رهبری در این برهه از زمان را راهگشای مباحث و سیاست های جمعیتی عنوان کرد که به ابعاد مختلف جمعیتی با در نظر داشتن کمیت و کیفیت جمعیت پرداخته است.

 

وی گفت: اجرای موثر این سیاست ها نیازمند تهیه برنامه اقدام مبتنی بر شواهد و مکانیسم های ارزیابی موثر است.

 

کد خبر 557412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha