نور الله برشان مسئول گروه های طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر از سال 1370 به دستور مقام معظم رهبری رسما آغاز به کار کرد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری با روشن فکری ستاد امر به معروف و نهی از منکر مطرح کرد، افزود: ستاد امر به معروف و نهی از منکر قدمتی به بلندای نظام دارد.
مسئول گروه های طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر استان اضافه کرد: امام خمینی در سال 1358 در نامه ای به دولت موقت و گروهی که با عنوان شورای انقلاب بودند این موضوع مطرح کرد که در شهرستانها اداری به نام امربه معروف و نهی از منکر راه اندازی و این اداره در برخورد با منکرات اختیارات تام داشته باشد.
برشانی یادآور شد: زمانی که نامه امام خمینی صادر شد دارای نکاتی بود که در این نامه به صراحت آمده است که کسی حق دخالت در امور این اداره را ندارد و باید اختیارات آنان گسترش یابد.
وی افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اداره امر به معروف و نهی از منکر تحت نظارت امام خمینی و بزرگان بود تا اینکه این اداره به عنوان ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر فعالیت خود را دنبال کرد و در نهایت در سال گذشته با عنایت دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر ابلاغ شده و در حال اجرا می باشد.
مسئول گروه های طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر استان خاطرنشان کرد: هم اکنون یک ستاد امر به معروف در کشور و شعبات آن در استانها راه اندازی و فعالیت های خود را آغاز کرده اند که ریاست این ستاد در استانها برعهده نماینده ولی فقیه و امام جمعه مرکز هر استان بوده و دبیر و سایر اعضاء این ستاد توسط رئیس ستاد انتخاب می گردد.
برشان ادامه داد: ساختار سازمان به طور کتبی در قانون جدید براساس وظایف ابلاغی شرح داده شده و گروه های امر به معروف و نهی از منکر با عناوین هسته های امر به به معروف و نهی از منکر در استانها شکل گرفته بود.
وی افزود: اعضای گروه متشکل از 10 نفر می باشد که آموزش های لازم برای نهادینه کردن این فرهنگ مهم فرا می گیرند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: نقش امر به معروف و نهی از منکر توسط گروه ها و هسته های امر به معروف و نهی از منکر با تذکر لسانی در بازار و مکانهای پر رفت و آمد به کار گرفته می شود که این گروه ها در حیطه تخصصی خودشان عمل می کنند و این بخش مهم هسته ها ادارات، سازمانها و نهادهای دولتی هستند که با تمام ادارات و نهادها و سازمانها دولتی گروه های خود را تشکیل داده و بخش دوم تشکل ها، نهادها، سازمانهای غیر دولتی مانند موسسات مالی و فرهنگی، سازمانهای مردم نهاد، حوزه های علمیه و اماکن هستند، در سازمانهای قضایی و نظامی، گروه ها راه اندازی شده که قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر دنبال می کنند.
برشان گفت: ستاد امر به معروف در هر حوزه ای بنا بر شرایط آن اقدام به جذب و سازماندهی می کنند که در ادارات، سازمانها و نهادهای دولتی با عنوان یاوران معروف و در بخش تشکلهای مردمی و غیر دولتی به عنوان طلایه داران و در بخش قضایی و نظامی با عنوان گروه های طلایه دار یاد می شود.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 3 هزار نفر خواهر و بردار در سطح استان جهت جذب، آموزش و سازماندهی شدن در این گروه ها ثبت نام کرده اند که از این تعداد هزار نفر در زاهدان و 400 نفر در چابهار آموزش های لازم را طی کرده و به آنها کارت عضویت در این ستاد اعطاء شده است که در حال حاضر در ادارات 551 نفر جهت آموزش های اولیه گروه های امر به معروف و نهی از منکر ثبت نام کرده اند و در نوبت آموزش هستند.
مسئول گروه های طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر استان تاکید کرد: در بخش تشکلهای مردمی در بحث مدیریت مساجد و اماکن 396 نفر ثبت نام کرده اند و آماده گذراندن دوره های آموزشی امر به معروف و نهی از منکر هستند.
برشان گفت: در بخش قضایی و نظامی باید آمادگی اعلام تا براساس آن دوره های آموزشی برگزار شود.
وی افزود: این آموزش ها در یکروزه و در راستای نهادینه کردن فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر اجرایی می شود.
مسئول گروه های طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر استان تصریح کرد: حجم بیشتر برنامه های ستاد امر به معروف و نهی از منکر در استان خاص رمضان و محرم است.
برشان با تاکید بر اینکه تمامی هسته های امر به معروف و نهی از منکر آموزش های لازم برای حضور فعالانه در شبکه های اجتماعی فرا گرفته اند، گفت: در حال حاضر در استان دو پایگاه فضای مجازی با عناوین یاوران معروف و ناهیان از منکر در راستای امر به معروف فعالیت دارند که در این پایگاه ها روزانه افراد عضو رصد می شوند.
نظر شما