افزایش توان تولید برق/٩٠٠ مگاوات؛ ظرفیت تولید پراکنده برق

خبرگزاری شبستان:برق از جمله بخش های انرژی است که کشورمان توانسته است در آن حوزه به توسعه و افزایش ظرفیت تولید دست پیدا کند و به گفته مسئولان این بخش میزان تولید برق به ۹۰۰ مگاوات خواهد رسید.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشورمان با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد یکی از کشورهایی است که منابع انرژی فراوانی دارد؛ یکی از منباع انرژی که در ایران با روش های مختلفی تولید می شود برق است. ایجاد سدهای آبی و انرژی هسته ای در کنار استفاده از انرژی باد توانسته است کشورمان را در مقامی از نظر تولید برق در جهان قرار دهد که امکان صادرات این نوع انرژی به سایر کشورها برایش فراهم باشد. در همین راستا میزان تولید برق در کشورمان افزایش پیدا کرده است و به گفته مدیرعامل شرکت توانیر میزان تولید برق به 900 مگاوات خواهد رسید.

 

بنابراین گزارش، پایگاه اطلاع‌ رسانی وزارت نیرو در این زمینه به نقل از آرش کردی، مدیرعامل شرکت توانیر در جلسه شورای معاونان این شرکت نوشته است: " در سه ماه گذشته فشار مضاعفی به ارکان صنعت برق وارد شده است و در این شرایط سخت مجموعه نگری در صنعت برق بویژه در بخش نقدیگی باید به گونه‌ای باشد که بتوان با آن، این صنعت را اداره کرد. در شبکه انتقال برق با مسائل متعددی مواجهیم که اگر برای آنها تدبیری اندیشیده نشود ما را دچار گرفتاری خواهد کرد، مسائلی همچون جریان اتصال کوتاه شبکه، پرباری ترانسها، مسائل هارمونیکی و غیره که شبکه را تهدید می‌کنند، این در حالی است که به لحاظ یافتن راه حل نیز کار چندانی انجام نشده و کارها بیشتر مقطعی بوده و کار منسجم و خاصی را نتوانستیم ارائه دهیم، بنابراین همه باید در این زمینه کمک کنیم.

 

اگر به سمتی پیش برویم که حوزه‌ ها وظایفشان را خود برعهده بگیرند، مناسبتر است، از این رو در ساختار جدید بحث تولید پراکنده، تجارت خارجی، برق روستایی و دفتر بررسیهای مالی و بازرگانی و امور مرتبط با بازرسی و ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات از جایگاه مشخصتر و باثبات‌تری برخوردار شده است. در بخش مولدهای تولید پراکنده در کشور طی چند سال گذشته ٧٠٠ مگاوات ظرفیت ایجاد شد که امیدواریم امسال این میزان را به رقم قابل توجه ٩٠٠ مگاوات برسانیم. امسال با برق رسانی به ٤٩٠ روستای باقیمانده، پرونده برق رسانی به روستاهای بالای ٥ خانوار در کشور بسته می‌شود."

 

یادآور می شود: در سال ۱۳۹۱ توان تولیدی برق ایران ۶۸ هزار و ۹۳۲ مگاوات اعلام شد که نسبت به سال گذشته خود ۳ هزار و ۷۲۰ مگاوات افزایش داشته است. نیروگاه‌های حرارتی با ۵۷ هزار و ۵۴۱ مگاوات بیشترین سهم را در تولید برق کشور دارند و ۲۰ مگاوات از ظرفیت تولید مربوط به نیروگاه اتمی است. نیروگاه‌های برق‌آبی با ۹ هزار و ۶۸۶ مگاوات توان تولیدی در رتبه سوم هستند. انرژی‌های نو ۲۱۹ مگاوات و نیروگاه‌های مقیاس‌کوچک ۴۶۶ مگاوات از ظرفیت تولید را به خود اختصاص دادند. مجموع انرژی تولیدی نیروگاه‌ها در سال ۱۳۹۱ برابر ۲۴۸ میلیون و ۵۹۵ هزار مگاوات‌ساعت بوده است که برای این میزان تولید ۳۷ میلیارد و ۵۰۶ میلیون متر مکعب گاز، ۷ میلیارد و ۶۵۹ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۴ میلیارد و ۴۴۱ میلیون لیتر نفت کوره مصرف شده. واردات برق از کشورهای همسایه در همین سال ۳ هزار و ۹۱۳ میلیون کیلووات‌ساعت بوده است که نسبت به سال گذشتهٔ خود ۷ درصد رشد داشته. صادرات برق ۱۰ هزار و ۹۲۳ میلیون کیلووات‌ساعت و دارای رشد ۲۸ درصدی بوده است. در پایان سال ۹۱ خورشیدی سرانه توان برق مصرفی ۹۰۶ وات، سرانهٔ تولید انرژی الکتریکی ۳ هزار و ۳۴۵ کیلووات‌ساعت، سرانه مصرف انرژی الکتریکی ۲ هزار و ۵۵۳ کیلووات‌ساعت و میانگین مصرف مشترکان خانگی ۲ هزار و ۶۲۲ کیلووات ساعت اعلام شد.

کد خبر 557157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha