رحمتی که زکوی مسجدم آباد کرد/ دمی با گمنامان بی ادعای فرهنگی مساجد استان کرمان

خبرگزاری شبستان: کرمان؛ پهناورترین استان کشور برخوردار از گنج های پنهان فراوانی است که در هر مقطع از تاریخ که بخشی از این گنج ها سربرآورده، تحولات چشمگیری در پی داشته است.

خبرگزاری شبستان-کرمان

 

کرمان؛ پهناورترین استان کشور برخوردار از گنج های پنهان فراوانی است که در هر مقطع از تاریخ که بخشی از این گنج ها سربرآورده، تحولات چشمگیری در پی داشته است؛ از شمال تا جنوب و شرق تا غرب این استان پراستعداد کمتر شناخته شده، زنان و مردان سخت کوشی می زیند که زندگی در کویر آنان را چنان ساخته که خود را همواره با پیچ و خم های متعدد زندگی وفق داده اند.

 

 

شرق و جنوبشرق استان کرمان از جمله مناطقی است که جوانان با اراده آن موفقیت های قابل توجهی رقم زده اند؛ در 61 کیلومتری شهرستان بم، شهرستان گرمسیری فهرج قرار دارد؛ 10 کیلومتر بعد از این شهرستان، روستای رحمت آباد وحید آباد { موضوع گزارش ما} است.

 

روستای رحمت آبادوحیدآباد یکی از روستاهای فرهنگی شهرستان فهرج و دارای 270  خانوار است که از این تعداد حدود هشت خانوار آن از اهل تسنن و شغل اصلی مردم این روستا کشاورزی است؛ در زمان قدیم در این روستا وسمه، حنا وغلات مختلف کشت می شد؛ مردمان این روستا مهندسینی خبره در زمینه  حفر قنات هستند.

 

رحمتی که ز کوی مسجدم آباد کرد

 

تا قبل از سال 76 مراسم جشن وحتی مراسم فرهنگی در این روستا کمتر به چشم می خورد؛ الحمدالله با وجود تاسیس کانون فرهنگی هنری ولیعصر(عجل الله)مسجد صاحب الزمان(علیه السلام)این روستا در سال 76 و انجام برنامه های  وطرح های فرهنگی واستفاده از اساتید مجرب در بخش های مختلف فرهنگی، خدمات خوبی ارائه شده و وجود کانون فرهنگی باعث رونق کارهای عمرانی مسجد، حضور روحانی دائم در روستا، برگزاری مراسم مذهبی، بسط فعالیت های قرآنی وریشه کنی بیسوادی قرآن در روستا شده است.

 

رشد فعالیت های قرآنی به حدی است که امروز اعضای کانون هریک برای خود موسسه قرآنی و... تشکیل داده و به انجام فعالیت های فرهنگی مشغول هستند ضمن اینکه این کانون به حدی پیشرفت کرده که توانسته در مباحث اشتغال هم فعالیت کند و تعداد زیادی از جوانان این روستا، آموزش کسب درآمد زائی کرده  و برای خود شرکت های تعاونی تشکیل داده اند.

 

 این کانون تلاش می کند علاوه بر فعالیت های فرهنگی، به زمینه اقتصادی نیز توجه  کند امروز دغدغه مردم فقر، بیکاری ونداشتن درآمد اقتصادی است؛ به قول آقای وحیدزاده، مدیرمسئول کانون روستا"چگونه ذهن ناآرام از مسائل اقتصادی، می تواند فعالیت خوب فرهنگی داشته باشد؟" لذا علاوه بر اجرای طرح های گلیم بافی، انجام فراورده های خرما هم در دستور کار این کانون است.

 

 

تشکیل شورای فرهنگ جوان/جذب کمک های سه خیریه کشور


بعد از قریب به دو دهه فعالیت بابرکت و پرثمر کانون فرهنگی هنری ولیعصر(عجل الله)روستای رحمت آباد وحید آباد که در سال 76 به همراه کانون مسجد جامع شهرستان فهرج، این دو به تنهایی همه شهرستان را پوشش می دادند؛ امروز روستاهای همجوار هم از برکت وجود کانون فرهنگی روستای رحمت آباد بی نصیب نیستند و توانسته علاوه بر فعالیت های فرهنگی در این روستا  در روستاهای همجوار هم فعالیت های فرهنگی داشته باشد که ریشه کنی بی سوادی قرآن در روستای عباس آباد قدمگاه، اهداءکتاب وقفسه به مساجد روستاهای همجوار، ایجاد کلاس های گلیم بافی در روستای برج معاذ، کامپیوتر در روستای یوسف آباد زیر افراز وغیره از جمله آن است.

 

تربیت حافظان 3 تا 15 جزء قرآن که حتی سواد چندانی ندارند؛ تشکیل شورای فرهنگ جوان روستا جهت هماهنگی و انسجام بیشتر مراسم، تلاش برای یافتن بازارخارجی و فروش صنایع دستی روستا و ایجاد منبعی مالی برای کانون که در همین راستا رایزنی ها با اتاق بازرگانی استان و مجموعه ارگ جدید بم در حال انجام است؛ جذب کمک های دو خیریه تهران{امام رضا و حضرت زهرا(علیهماالسلام}و یک خیریه از اصفهان، تشکیل کارگروه اقتصادمقاومتی بخشی دیگر از فعالیت های کانون است.

 

حمایت از بیماران خاص و اعزام آنان به استان یزد برای درمان با کمک های آقای عرب، از استادان عکاسی ایران که به طور اتفاقی و برای عکسبرداری از کویر به این منطقه رفته و در جریان مشکلات قرار گرفته از دیگر اقدامات کانون در جذب کمک های خیرن است.


 

 

راه اندازی مجتمع صنایع دستی روستا

 

از آنجا که نبود خیاط در روستا از عمده مشکلات بانوان بود و تنها یک خیاط، دوخت لباس 270 خانوار روستا را انجام می داد؛ کانون فرهنگی توانست با برگزاری کلاس های خیاطی، زنان روستا را آموزش و 50خیاط تحویل داد.

 

علاوه بر این، 25 نفر آموزش تزریقات تحت نظارت اداره بهداشت شهرستان فرا گرفتند و تربیت مربی قرآنی، آموزش امداد و نجات با همکاری هلال احمر و زیباسازی مساجد بخشی از فعالیت های این کانون باهمکاری خوب شورای اسلامی روستا، هیات امنای مسجد وبزرگان روستا بوده است.


 


در این روستا در سال 95 به دلیل فعالیت قابل توجه بانوان روستا به بخش صنایع دستی، مجتمع صنایع دستی در این روستا در رشته های سوزن دوزی، گلیم بافی، قالی بافی وغیره تاسیس شد.

 

طرح ازدواج آسان برای 102 زوج


 

یکی دیگر از موفقیت های این کانون، طرح ازدواج آسان است که این کانون توانسته باهمکاری خیرین، مراسم عقد و اهداء جهیزیه در مساجد شهرستان را برای 102 زوج برگزار کند.


کمک به فقرا با همکاری خیرین، برگزاری مسابقات فوتبال، کارهای عمرانی در مسجد وبرگزاری مسابقات قرآنی وفرهنگی وغیره از دیگر اقدامات این کانون است.

 

به گفته حمید وحیدزاده، مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری حضرت ولیعصر عجل الله، این روستا نخبگانی در زمینه شعروشاعری، حفظ قرآن، اختراعات و بخش های کشاورزی وعلمی دارد و مراکز فرهنگی روستا شامل 2کانون فرهنگی، خانه قرآنی نور، موسسه قرآنی بیت الاحزان، بسیج خواهران وبرادران و هیات های مذهبی است.

 


وجود کانون فرهنگی در یک روستا و پرورش نیروهای جوان مسجدی و تلاش این نیروها برای تشکیل  مراکز فرهنگی دیگر نکته قابل توجهی است که نباید از نظر دور داشت؛ چه اینکه  سال 76 وقتی این کانون در روستا فعالیت خود را آغاز کرد، جزء بسیج، مرکز فرهنگی دیگری وجود نداشت اما امروز با همکاری جوانان روستا، الحمدالله هم مراکز فرهنگی بیشتر شده هم رقابت فرهنگی سالم و به دور از حاشیه در حال انجام است.

 

 

گزارش: طاهره بادامچی

عکس: حمید وحیدزاده

 

 

کد خبر 557026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha