به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری امروز 19 تیر در نشست خبری چهاردهمین جشنواره مهرواره شعر و داستان جوان سوره که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، گفت: این جشنواره در روزهای 21 و 22 تیر سال جاری در استان زنجان برگزار می شود. مجید سعدآبادی، دبیر بخش شعر و سارا عرفانی، دبیر بخش داستان این جشنواره هستند.
قزوه ادامه داد: خوشبختانه جشنواره شعر و داستان جوان سوره در این سالها در استان های کشور با نظم خاص و رشد خوبی در زمینه شعر و داستان برگزار شده است و امسال هم شاهد رشد کمی و کیفی در این جشنواره هستیم.
وی با بیان اینکه امسال چهاردهمین جشنواره مهراوه شعر و داستان جوان سوره در زنجان برگزار می شود، عنوان کرد: شب شعر و کارگاه ها در کارخانه کبریت سازی زنجان و اختتامیه هم 22 تیر در سالن شهید شهریاری برگزار می شود. دوستان قبل از آغاز برنامه بر سر مزار حسین منزوی حاضر می شوند.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با اشاره به اینکه امسال جشنواره را به مهرواره تبدیل کردیم، بیان کرد: امسال حدود 80 نفر در بخش شعر و داستان در جشنواره در فضایی دوستانه تجلیل می شوند. خواستیم با تغییر نام فضای رقابتی کمتر شود و شاهد رفاقت و دوستی باشیم.
قزوه اظهار داشت: امسال از یک سری چهره های ادبی استانی تجلیل می شود. تجلیل از حسین منزوی و غلامرضا طریقی، مصدق آقاجانلو و مریم بیات تبار را خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: در چهاردهمین جشنواره مهراوه شعر و داستان جوان سوره دو کارگاه شعر و ترانه خواهیم داشت. کارگاه شعر با حضور موسی بیدج، عبدالحمید ضیایی، ابراهیم اسماعیلی اراضی و حمیدرضا شکارسری برگزار می شود. کارگاه داستان هم توسط مجید قیصری و سارا عرفانی اداره می شود.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با اشاره به هفته عفاف و حجاب یادآور شد: حماسه مسجدگوهرشاد را در پیش رو داریم. در سال 1314 این حادثه مهم رقم خورد و سه روز مردم مشهد تحصن کردند، سربازان رضاخان دو سه هزار نفر از مردم را در مسجد گوهرشاد کشتند. متاسفانه این حادثه در ادبیات ما چشمگیر نبوده است.
وی یکی از رسالت های مهم حوزه هنری را پرداختن به مناسبت های مختلف ذکر کرد و افزود: مقام معظم رهبری امسال در دیدار با شاعران بر شعر انقلاب تاکید کردند. کتاب شعری توسط شاعران جوان در مورد نواب صفوی آماده شده است، خوشبختانه شاعران این شخصیت قهرمان را ستایش کردند و شعرهای خوبی در مورد او سرودند.
وی با بیان اینکه حادثه مسجد گوهرشاد حماسه مهمی در تاریخ است، عنوان کرد: غرب تلاش می کند مظاهر خود را به رخ ما بکشد. غرب از طریق فضاهای مجازی جوانان ما را به فضاهایی می کشاند که مطابق با فرهنگ و دین ما نیست. رسالت نویسندگان و شاعران این است که در مورد اتفاقات بزرگ بنویسند و آنها را جاودانه کنند.
قزوه خاطرنشان کرد: جزو برنامه های آینده جشنواره مهراوه شعر و داستان جوان سوره این است که بیشتر به موضوعات انقلابی بپردازد. در طی سال های اخیر سرودهای انقلابی در حال فراموشی است. ترانه هایی که با سرودهای انقلابی مقابله کردند محتوا نداشتند اما مجوز گرفتند. کم کم این ترانه ها ما را از فضاهای سرودهای انقلابی دور کرد.
این شاعر با اشاره به اینکه قطار ترانه از ریل خارج شده است، اظهار داشت: در حال حاضر می بینیم که فضای ترانه با فضای سرود بیگانه شده است. ما باید ترانه با محتوا بگوییم، ترانه ای که شان انقلاب را در خود داشته باشد، ما باید قطار ترانه را به ریل برگردانیم. موضوعات مهمی مانند فلسطین و قدس وجود دارد که می توان در مورد آنها ترانه گفت.
قزوه تصریح کرد: برخی متولیان فرهنگی افرادی را در راس امور ادبی و فرهنگی نشانده اند که با مناسبت های انقلابی بیگانه اند، ما گاه می بینیم که ترانه هایی که در کشور سروده می شود با ترانه هایی که در آن سوی مرزهای کشور سروده می شود تفاوتی ندارد. این مسئله یک نوع بیدارباش است برای ما که حواس خود را جمع کنیم.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با شاعران بر سرود و شعر انقلاب تاکید داشتند، گفت: خود حضرت آقا در این زمینه آغازگر بودند و بعد از دیدارشان با شاعران چند سرود از جمله یک سرود صبحگاهی سرودند. انشاءالله در آینده ای نزدیک این سرودها توسط مرکز موسیقی حوزه هنری روانه بازار می شود و متن آنها در دسترس عموم قرار می گیرد. رهبر معظم انقلاب نشان دادند که وقتی صحبت می کنند اقدام هم می کنند و این باید برای ما الگو باشد.
نظر شما