راه حل های موثر در دعوای زن و شوهر/ استفاده از تکنیک آینه جلوی تشدید عصبانیت را می گیرد

خبرگزاری شبستان:یک مشاوربا بیان اینکه استفاده ازتکنیک آینه جلوی تشدید عصبانیت رامی گیردگفت:این درحالی است که اگرشروع کنیم به انتقاد کردن از همسرمان اوراتحریک کرده ایم که بیشترعصبی شود دراین صورت با بیان خاطرات ناخوشایند دوباره جر و بحث شدیدتر می شود.

رضا نافع، روانشناس و مشاور خانواده در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به راه حل های موثر در دعوای زن و شوهر گفت: آنچه بعد از مشاجره ها باید در نظر گرفت زمان مناسب برای آشتی کردن است. زن و شوهر ابتدا باید به خود اجازه دهند تا هیجانات شان فروکش کند زیرا وقتی در اوج هیجانات هستند رابطه بین قشر عالی مغز (کورتکس) با قسمت مغز میانی (مغز اولیه) قطع می شود که در این مواقع فرد رفتارهای بدون فکر می کند. در این اوقات هیچ کدام از زوج ها نباید به آشتی کردن روی آورند بلکه باید به خود و همسرشان زمان دهند و خود را آرام کنند و بعد از فروکش کردن احساسات با در نظر گرفتن مواضع طرف مقابل مصالحه و مذاکره را آغاز کنند.

 

وی بیان کرد: زنان به دلیل آنکه نسبت به مردان جزیی نگر و ریزبین هستند احتمال آنکه مشکل را زودتر ببینند و شروع کننده بحث باشند بیشتر است اما اینکه بگوییم همیشه زن ها آغازکننده دعوا و مشاجره هستند تفکر قالبی است که متاسفانه جامعه به این مسئله دامن زده است.

 

نافع ادامه داد: ما در فیلم  ها و سریال ها بارها دیده ایم که زنان جر و بحث را راه انداخته اند اما در واقعیت همیشه به این صورت نیست زیرا در مراجعان ما دیده شده که بسیاری از آقایان شروع کننده بحث و مشاجره ها هستند.

 

این مشاور در ادامه افزود: شیوه عصبانیت زن و مرد در گذشته های بسیار دور متفاوت بوده اما امروز می بینیم که واکنش های زنان و مردان حین و بعد از دعوا و مجادله چندان تفاوتی ندارد البته باید توجه داشت زنان از خشونت روانی بیشتری نسبت به مردان استفاده می کنند. قهر کردن از شیوه هایی است که زنان بعد از جر و بحث به کار می گیرند که در واقع سنگین ترین نوع خشم همین قهر کردن است زیرا قهر رابطه را به سمت سردی و سنگینی می کشاند.

 

وی با اشاره به یک روش ساده برای حل همه دعواها و مشاجره ها در زندگی زناشویی تصریح کرد: مناسب ترین شیوه برای آشتی کردن و پایان دادن به مشاجره های زناشویی استفاده از روش دیالگتیک است. پیش فرض این روش آن است که یک فکر یا یک جمله هم می تواند هم درست باشد و هم غلط. به کار بردن قیدهای احتمالی مانند گاهی و برخی اوقات در این روش بسیار دیده می شود و از قیدهای مطلق مانند همیشه و هیچ وقت پرهیز می شود. در روش دیالگتیک مطلق اندیشی و باید و نبایدها وجود ندارد.

 

نافع ادامه داد: در دل این شیوه، شیوه همدلی وجود دارد و احترام به تفاوت های فردی در آن نهفته است. این روش به ما می گوید همسر ما حتی بعد از دعوا هم انسان بدی نیست و مسلما دارای برخی ویژگی های مثبتی است که باعث برتری او نسبت به دیگران در انتخاب مان شده که می تواند با تکیه بر روی آن خصوصیات پیش قدم آشتی کردن شد مثلا اگر زوجی درباره مسئله پیش و پا افتاده ای مانند اینکه عید امسال اول باید به خانه کدامیک از والدین بروند مشاجره کنند به راحتی با این دیدگاه می توانند مسئله را حل کنند مثلا عید امسال اول به منزل خانواده تو می رویم و عید سال آینده به دیدن خانواده من می رویم.

 

این مشاور با بیان اینکه برای آرام کردن همسر عصبانی بعد از پایان مشاجره چند راهکار وجود دارد که به کار بردن آنها ثمربخش است، اظهار کرد: تکنیک آینه یکی از این راهکارها است. در این روش ما فقط نقش یک مشاهده گر که فعالانه گوش می دهد را اجرا می کنیم به بیان دیگر در این شیوه شما احساسات همسرتان را تایید می کنید بدون آنکه به آن چیزی را اضافه یا کم کنید.

 

وی ادامه داد: با استفاده از این تکنیک به شریک زندگی مان این مسئله را گوشزد می کنید که او را درک می کنید. استفاده از تکنیک آینه جلوی تشدید عصبانیت را می گیرد این در حالی است که اگر شروع کنیم به انتقاد کردن از همسرمان او را تحریک کرده ایم که بیشتر عصبی شود و در این حالت او موضع دفاعی می گیرد و دفاع کردن باعث می شود که فرد عصبانی از گذشته ها با خاطرات برخی مسایل ناخوشایند را بیرون کشد و دوباره جر و بحث شدیدتر شود.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 556947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha