به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، كتاب خاطرات شفاهی «بابانظر» حاصل گفتوشنود 36 ساعته حسین بیضایی با شهید محمدحسن نظرنژاد معروف به بابانظر است كه مصطفی رحیمی آن را در هجده فصل تدوین كرده است كه بخش آخر كتاب هم به عكس و اسناد اختصاص دارد.
حسین بیضایی درباره مصاحبه با شهیدحسن نظرنژاد گفت: در سال 1371 ایشان نپذیرفتند كه خاطراتشان را بیان كنند اما در سال 1372 مجاب به این كار شد و از 10 تیرماه 72 مصاحبهها شروع و طی 17 جلسه، تا 30 تیر سال 72 خاتمه یافت. ساعتهای مصاحبه نهایتا 4 یا 5 صبح شروع میشد و قبل از وقت اداری تا 6 و 7 صبح به پایان میرسید.
بیضایی درباره روحیات این شهید افزود: با توجه به شرایط سنی، وضعیت خاص ایشان و شناختی كه از ایشان در بین نیروهای خراسانی وجود داشت حاكی از آن بود كه بابانظر زجر كشیده و درد كشیده عملی جنگ است. از ابتدای جنگ و در پشت صحنههای دفاع مقدس كه یگانهای خراسان حاضر بودند، حضوری ثابت شده داشت.
پرویز پرستویی، هنرمند توانای سینما و تلویزیون، در یادداشتی كه درباره این كتاب نوشته، آورده است: «خیلی حرفها دارم كه بزنم... ولی نمیدانم چه بگویم، و چه كنم. چرا كه با خواندن كتاب، باز، بابانظر است كه به ما درس زندگی میدهد و راه را برای ما روشن میكند. و ما را به خود میآورد و تلنگر میزند. اجازه بدهید كه چیزی نگویم. فقط تقاضا دارم به هر شكلی كه ممكن است این كتاب در اختیار كل ملت ایران قرار بگیرد، تا شاید یادآوری شود كه بابانظرها چه كردند و ما چه میكنیم. امیدوارم شرایطی فراهم شود، حداقل این اثر جاودانه كه حاصل هشت سال دفاع مقدس است به تصویر كشیده شود. خود بنده كوچكترین حاضرم علیرغم انتقادهایی كه درخصوص كلیشه شدن من در این نوع كارهاست، نقش كوچكی در این اثر جاودانه، كه پر از حماسه، خودسازی و پر از اعتقاد و ایمان است داشته باشم.»
گفتنی است مراسم رونمایی كتاب «بابانظر» سال 1388 و همزمان با بیست و نهمین سال دفاع مقدس و هفته دفاع مقدس با حضور سرلشكر یحیی رحیم صفوی مشاور عالی فرمانده كل قوا و محمدباقر قالیباف شهردار تهران، در حوزه هنری برگزار شد.
كتاب «بابانظر» تولید دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری است كه سوره مهر آن را در 520 صفحه برای پنجاه و سومین چاپ منتشر خواهد كرد.
نظر شما