روابط بانکی؛ فصل جدید ارتباطات ایران و هلند

خبرگزاری شبستان:کشورمان با هلند دارای روابط تجاری و اقتصادی بوده و این روابط بعد از لغو تحریم ها با شدت بیشتری ادامه پیدا کرده است و در حال حاضر دو طرف بر توسعه روابط بانکی با یکدیگر تاکید دارند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هلند در پرورش و تجارت گل مقام اول را در جهان داراست. دامداری و کشاورزی نیز از پایه‌های اقتصاد هلند محسوب می‌شود. هلندی‌ها علی‌رغم کوچکی کشورشان سهم بزرگی در تجارت و بانکداری جهانی دارند. ایالات متحده آمریکا یکی از بازارهای اصلی هلند است و کشورهای اتحادیه اروپا مهم‌ترین شرکای تجاری آن هستند. بیش از نیمی از سهام شرکت نفتی- گازی شل را هلند در اختیار دارد و مابقی را بریتانیا. این شرکت که بخش هلندی آن به رویال داچ شل معروف است در زمینه استخراج و تجارت نفت و گاز در سراسر جهان از جمله ایران فعالیت می‌کند. هلند خود نیز دارای ذخایر گاز طبیعی است و بخش از آن را صادر می‌کند. کشتی سازی و صنایع شیمیایی از دیگر صنایع مادر در هلند هستند. از شرکتهای بزرگ هلندی می‌توان به فیلیپس (صنایع الکترونیک) و هاینکن (یکی از عمده‌ترین تولید کنندگان آبجو در جهان) اشاره کرد. واحد پول هلند پیش از تبدیل به یورو، فلورن یا گیلدر هلندی بود.

 

بنابراین گزارش، کشورمان با هلند دارای روابط تجاری و اقتصادی بوده و این روابط بعد از لغو تحریم ها با شدت بیشتری ادامه پیدا کرده است و در حال حاضر دو طرف بر توسعه روابط بانکی با یکدیگر تاکید دارند. ایرنا در این رابطه به نقل از محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با هنک کامپ، وزیر اقتصاد هلند نوشته است: "شرایط بسیار مناسبی برای همکاری های اقتصادی بین دو کشور فراهم شده است. در صورتی که فعالیت های بانکی تجار ایرانی در این کشور تسهیل شود، توسعه تجارت بین دو کشور شتاب بیشتری به خود خواهد گرفت." طرفین در این دیدار بر رایزنی مقامات بانکی دو کشور برای گسترش همکاری ها تاکید کردند. در این دیدار راه های توسعه همکاری ها بین ایران و هلند مورد بررسی قرار گرفت.

 

یادآور می شود: شروع روابط سیاسی میان ایران و هلند به اوایل قرن هفدهم میلادی بر می‌گردد. در سال ۱۶۲۶ میلادی، موسی بیک به عنوان نخستین سفیر شاه عباس اول به دربار لاهه راه یافت. در سال ۱۸۵۷ میلادی یک پیمان دوستی و بازرگانی میان دو کشور در پاریس منعقد گردید. نخستین کنسولگری هلند در سال ۱۸۶۸ در بوشهر گشایش یافت. پس از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران، روابط سیاسی دو کشور ایران و هلند دچار فراز و نشیب‌هایی گردید. دولت هلند دو سال پس از انقلاب، با اعزام سفیر علاقه‌مندی خود را به بهبود و گسترش روابط بین دو کشور نشان داد. جمهوری اسلامی ایران در مهر ماه ۱۳۶۲ (۱۹۸۳ میلادی) نظر مساعد خود را برای توسعه روابط دو طرفه ابراز داشت.

کد خبر 556915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha