به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید محسن شفیعی، رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان، شب گذشته(14 تیر) در مراسم احیای شب آخر ماه مبارک رمضان که در مسجد صاحب الزمان(عج) اهواز برگزار شد، با بیان اینکه ماهی با شرایط ویژه و متفاوت را پشت سر گذاشتیم، گفت: در ماه مبارک رمضان حالاتی را تجربه کردیم که در سایر ماه های سال و در متن زندگی به آسانی قابل دستیابی نیست.
وی افزود: در ماه مبارک رمضان حال متفاوتی از جنش توفیقات معنوی بر زندگی حاکم بود؛ تلاوت قرآن، نماز جماعت، نماز اول وقت، نه تنها پرهیز از حرام ها که پرهیز از برخی حلال های الهی و... نیز بود؛ آیا شرایط ماه رمضان پس از پایان این ماه مبارک نیز می تواند ادامه داشته باشد؟
وی با بیان این پرسش که آیا می توان شرایط ماه مبارک رمضان را پس از گذشت این ماه درک کرد، ادامه داد: مسلما شرایط انحصاری ماه مبارک رمضان از قبیل زنجیر بودن شیاطین، ثواب عبادت برای خواب و مزد تسبیح به نفس روزه دار و یا مزدی که در مقابل تلاوت یک آیه از قرآن می دهند، این ها ویژه و منحصر به ماه مبارک رمضان است.
حجت الاسلام شفیعی، با اشاره به اینکه چون این شرایط جعل الهی هستند و خداوند متعال در ماه های دیگر چنین وعده ای نفرموده لذا امکان استمرار مختصات و امور انحصاری این ماه در بعد از آن امکان پذیر نیست، ابراز کرد: شرایط انحصاری ماه مبارک رمضان در ماه های دیگر وجود ندارد.
وی تصریح کرد: اما بخشی از آنچه در این ماه تمرین کردیم نظیر اینکه فهمیدیم می توان قرآن را تا حدی از مهجوریت در آورد، در غیر این ماه نیز قابل تداوم هستند و مهم این است که هرکس بتواند تلاش کند بخشی از برنامه های ماه مبارک رمضان را تداوم دهد.
وی با بیان اینکه در شکل گیری اخلاق انسان قاعده ای به عنوان «استمرار» وجود دارد، اضافه کرد: تداوم در اخلاق بسیار مورد توجه بزرگان بوده و هست و حتی در روایات از معصومین(ع) عمل قلیل دنباله دار بر عمل زیاد منقطع ترجیح داده شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: امام باقر(ع) می فرمایند: محبوب ترین اعمال نزد خداوند متعال عملی است که بنده تداوم دهد اگرچه کم باشد؛ این نگاه از این جهت است که استمرار در امر در ساختار شخصیت انسان موثر است و چارچوب رفتاری انسان را جهت می دهد.
وی با اشاره به اینکه آنچه را که در ماه مبارک رمضان شروع و تمرین کرده ایم در اندازه کوچک تر پس از آن ادامه و استمرار دهیم، بیان کرد: یکی از این موارد تلاوت قرآن است، خداوند متعال امر به تدبر در قرآن می کند و این نقطه ضعف بزرگی است که در جامعه اسلامی در زندگی برخی انس با قرآن نباشد.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان، ارتباط با ادعیه را از دیگر موارد دانست و اذعان داشت: ادعیه در کنار قرآن حکم شارح و مفسر را دارند، ادعیه بابی از معرفت هستند و بخشی از انحراف در اعتقادات امت اسلامی از عدم ارتباط با ادعیه است.
وی دقت در اندازه خواب و خوراک، رسیدگی و توجه به فقرا و... را از دیگر اعمالی دانست که می توان آنها را در همه ماه های سال دنبال کرد و یاد آور شد: امام سجاد(ع) در وداع با ماه مبارک رمضان حال شخصی را دارند که میهمان عزیز و محبوبی ترکش کرده است.
امام جماعت مسجد صاحب الزمان(عج)، عنوان کرد: می توان از حالمان در وداع با ماه مبارک رمضان میزان علاقه مندی به این ماه را در خود محک بزنیم؛ آیا با شوق بدرقه می کنیم یا با دلتنگی؛ از حال بدرقه میزان حلاوت ماه رمضان نزد هر کس قابل تشخیص است.
نظر شما