آفت های نشر کودک و نوجوان منشور سه وجهی است

خبرگزاری شبستان: ناصری معتقد است، کسانی که بدون تخصص برای کودکان و نوجوانان می نویسند، بازار کتابهای کودک و نوجوان را مملو از کتاب های زرد کرده اند.

مسلم ناصری، سردبیر اسبق مجلات ماهک و ملیکا و از نویسندگان کودک و نوجوان در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه آفت هایی ادبیات کودک و نوجوان را تهدید می کند به خبرنگار شبستان گفت: آفت هایی که ادبیات کودک و نوجوان را تهدید می کنند را می توان از سوی ناشران، نویسندگان و مخاطبان مورد بحث بررسی قرار داد. در واقع آفت های تهدیدکننده ادبیات کودک و نوجوان یک منشور سه وجهی تشکیل می دهند.

 

ناصری در مورد آفت هایی که از سوی نویسندگان، ادبیات کودک و نوجوان را تهدید می کند، اظهار داشت: متأسفانه کسانی هستند که احساس می کنند چون کودکی کرده اند، می توانند به راحتی برای کودکان بنویسند. در واقع در این بخش، غیر متخصصان آفت ادبیات کودک و نوجوان هستند. کسانی هستند که بدون تخصص لازم در لوای نویسندگی کتاب هایی می نویسند.

 

این نویسنده کودک و نوجوان تصریح کرد: متاسفانه امروز می بینیم برخی افراد برای کودکان و نوجوانان کتاب می نویسند که تخصصی در این زمینه ندارند. بازار کتاب کودک و نوجوان با کتاب هایی مواجه شده است که ارزش ادبی و محتوایی کمی دارند. می توان گفت بیشتر کتاب ها برای گروه سنی کودک و نوجوان، زرد هستند.

 

وی با بیان اینکه از سوی ناشران هم آفت هایی متوجه ادبیات کودک و نوجوان است، عنوان کرد: متاسفانه ناشران در حال حرکت به سمت و سویی هستند که به کتاب های ادبی و غنی کمتر بها می دهند. در شرایط فعلی ناشران فقط به این توجه دارند که کارشان به فروش برسد. در واقع می توان گفت، فضای مادی بر کار ناشران حاکم شده است.

 

نویسنده کتاب "مسافر شهرهای بی‌نشان" که کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال 1383 شد، تصریح کرد: ما در حوزه کودک و نوجوان ناشران خوب و شناخته شده ای مانند افق و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داریم. این ناشران از اعتبار خوبی برخوردار هستند و کتاب های آنها به فروش می رسد.

 

نویسنده کتابهایی همچون " بم تا بم "، " سردار تنها "، " مسافر غریب " ، " غنچه های پاییزی "  و  " جنگجوی جوان " اظهار داشت: در حال حاضر تعداد ناشران بیشتر از نویسندگان است. من شنیده ام 12 هزار ناشر داریم. گاهی نویسندگان به خاطر عدم تبلیغ کارشان، به دلیل اینکه لابی ندارند و به کسی نان قرض نمی دهند، کتاب هایشان کمتر به فروش می رسد.

 

ناصری با بیان اینکه آفت هایی از سمت مخاطب ادبیات کودک و نوجوان را تهدید می کند، گفت: امروزه دنیای نو و فضای مجازی مخاطب ما را مورد هجمه قرار داده است. فیلم، بازی های رایانه ای، شبکه های مجازی مخاطبان کتاب را تهدید می کنند و باعث می شود که آنها از دنیای شیرین کلمات و از ورق زدن کتاب فاصله بگیرند.

 

این نویسنده کودک و نوجوان که کتابش با عنوان مجموعه هفت جلدی " روباه زرنگ" در سال 86 کتاب فصل جمهوری اسلامی شد، خاطرنشان کرد: اگر از فضای مجازی درست استفاده کنیم، این فضا تبدیل به فرصت می شود. می توان از طریق آی پد و لب تاپ کتاب خواند. متاسفانه آنقدر سرگرمی در فضای مجازی زیاد شده است که خانواده ها و کودکان و نوجوانان بیشتر به سمت سرگرمی های به غیر از کتاب می روند. ما بر عکس غری،  کتاب الکترونیکی کم داریم  در حالیکه در شرایط امروزی توجه به این نوع کتاب ها حائز اهمیت است.

 

 

کد خبر 556335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha