به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ محمدرضا سوقندی امروز (14 تیر) در نشست هماهنگی اجرای طرح پایتخت کتاب و روستاها و عشایر دوستدار کتاب ضمن تبریک روز قلم به اهالی قلم گفت: اسلام به اندیشه و فکر اهمیت ویژه ای داده و قلم نیز از جایگاه والایی برخوردار است.
وی بر رسالت و اهمیت قلم تاکید داشت وافزود: تمدن های شکل گرفته در جهان محصول قلم است.
سوقندی با بیان اینکه برگزاری جشنواره هایی نظیر پایتخت کتاب و روستاها و عشایر دوستدار کتاب آغازخدمت برای قلم و اهالی قلم است افزود: دستگاههای مختلف باید با هم افزایی به اجرای هرچه بهتر این طرحها در استان سمنان کمک کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به هدف این طرحها که ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه است پیشنهاد داد: مدل بومی این دو طرح به صورت استانی با مشارکت دستگاههای مختلف اجرا شود.
وی اجرای این طرحها به صورت استانی را توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، ایجاد رقابت بین شهرها و روستاها و سازمانهای مرتبط و مدیریت منابع و در نهایت رصد فعالیت ها در عرصه قلم و کتابخوانی دانست.
۸۲ کتابخانه درکانون های مساجد استان سمنان فعالیت دارند
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان نیز دراین نشست از ثبت وفعالیت 83 کتابخانه درکانون های مساجد این استان خبرداد.
حجت الاسلام محمدرضا حدادیان با بیان اینکه در کل تعداد248 هزارو756 جلد کتاب در کتابخانه های کانون مساجد استان سمنان موجود است ادامه داد: تعداد سه کتابخانه درجه یک و پنج کتابخانه درجه دو، شش کتابخانه درجه سه، ۳۲ کتابخانه درجه چهار و ۳۷ کتابخانه درجه پنج از این استان در سامانه به ثبت رسیده است.
وی تعداد کتابخانه های شهری کانون مساجد را 60 باب و کتابخانه روستایی را 23 باب ذکر کرد افزود: 14 هزارو494 عضو ثابت از خدمات کتابخانههای مساجد در این استان بهره میگیرند.
وی تصریح کرد: از این تعداد کتابخانه های کانون مساجد 14 کتابخانه در شهرستان سمنان، 11 کتابخانه در گرمسار، چهار کتابخانه در آرادان، سه کتابخانه در سرخه، هشت کتابخانه درمهدیشهر، 22 کتابخانه در دامغان، 16 کتابخانه در شاهرود و پنج کتابخانه در میامی فعالیت دارند.
حدادیان با بیان اینکه تعداد ۷۷ کتابخانه باز در این استان ثبت شده است افزود: از این تعداد ۲۴ کتابخانه روستایی و ۵۳ کتابخانه شهری است.
به گفته مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان تعداد 12 هزارو795 جلد کتاب در کتابخانههای باز این استان موجود است.
وی از فعالیت 90 کتابدار در کتابخانه های کانون مساجد استان سمنان خبرداد.
حدادیان با اشاره به اجرای طرح روستاهای دوستدار کتاب در سال ٩٣ در روستاهایی نظیر میقان و نردین در میامی اظهارداشت: در روستایی نظیر نام نیک، نردین، غیاث آباد و نیز شهر مجن امکان اجرای این طرح وجود دارد.
طرح پایتخت کتاب در شهرها اجرا می شود
در ادامه معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان نیز از طرح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرای طرح پایتخت کتاب و نیز جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب از سال قبل خبر داد و افزود: هدف از اجرای این طرحها توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در مناطق شهری و روستایی است.
رجبی محل اجرای طرح پایتخت کتاب را در شهرها عنوان کردو افزود: سال قبل شهر نیشابور با ارائه طرح مناسب به این عنوان رسید.
رجبی با اشاره به شیوه نامه ارسالی سال گذشته از شرکت کنندگان در این نشست خواست تا طرح ها و ایده های مناسب برای حضور فعال استان سمنان در این دو طرح کشوری را ارائه دهند.
وی با بیان اینکه امسال در اجرای این طرح قرار است طرحها در دو بخش استانی و ملی جمع آوری و ارائه شود اظهارداشت: باید از ظرفیت های مناسب و مختلف شهری و روستایی برای هرچه بهتر اجرا شدن این دو طرح در استان سمنان استفاده شود.
این نشست با هدف زمینه سازی برای اجرای موفق جشنواره و در نهایت تسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برگزار شدو حاضران نظرات و پیشنهادهای خود را برای اجرای هرچه بهتر این طرح ها ارائه کردند.
نظر شما