شکست «نتانیاهو» برای همراه کردن پوتین علیه ایران/ گزافه گویی نمایندگان پارلمان بحرین

خبرگزاری شبستان:توافق هسته ای ایران در آستانه یک سالگی، شکست نتانیاهو برای همراه کردن پوتین علیه ایران، گزافه گویی نمایندگان پارلمان بحرین، حافظ ۹ ساله قرآنی ایران در کانون توجه شیعیان داغستان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: توافق هسته ای ایران در آستانه یک سالگی، شکست «نتانیاهو» برای همراه کردن «پوتین» علیه ایران، گزافه گویی نمایندگان پارلمان بحرین، حافظ 9 ساله قرآنی ایران در کانون توجه شیعیان داغستان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

تام‌کت‌های ایران با وجود گذشت زمان بهتر از قبل در خدمت دفاع از ایران هستند

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی پیرامون ماندگاری جنگنده‌های «اف-14 » در بدنه نیروی هوایی ایران با وجود سال‌ها تحریم‌های نظامی نوشت: جنگنده‌های اف-14 قدیمی آمریکا بعد از خلع سلاح شدن در موزه‌ها به نمایش گذاشته شده‌اند و حتی آمریکا در محل نگهداری هواپیماهای قدیمی خود در آریزونا نیز از آن استفاده نکرده در حالی‌که پنتاگون عادت دارد هواپیماهای از دور خارج شده را برای روز مبادا در آن‌جا نگه دارد.

نشنال اینترست نوشت: با این وجود، داد و ستد مخفی و زیرزمینی کماکان ادامه دارد و شرکت‌های نامشخص باقی مانده قطعات اف-14 را به ایران می‌فروشند. وزارت امنیت آمریکا در اوائل سال 2014 از یافتن دلالانی که قصد فروش قطعات یدکی اف-14 به ایران را داشتند، خبر داد.

 بر اساس این گزارش، بی‌دلیل هم نیست که ایران کماکان تمایل به تجهیز تامکت‌های خود دارد. آمریکا در سال‌های اخیر جاسوسی بر ایران را افزایش داده و پهپادهای مخفی و رادار گریز چون « آر.کیو -170» را به خاورمیانه فرستاده و آشکارا تاسیسات هسته‌ای ایران را تحت نظر دارند. هرچند که یک پهپاد آر.کیو-170 در سال 2011 به دست نیروهای ایرانی افتاد.

نشنال اینترست نوشت: تامکت‌ها جنگنده‌هایی هستند که قابلیت رهگیری پهپادها را دارند و در اوائل سال 2000، نیروی هوایی ایران یک اسکادران از جنگنده‌های اف-14 را در اولین تاسیسات هسته‌ای خود (بوشهر) مستقر کرد. ایران سال‌ها بعد اسکادران دیگری از این نوع جنگنده را برای گشت‌زنی بر فراز دو تاسیسات هسته‌ای دیگرش و در تقابل با تداوم جاسوسی‌های آمریکا که سعی در جمع‌آوری اطلاعات داشتند، به منطقه اعزام کرد.

نشنال اینترست در ادامه این گزارش با اشاره به آمار تلفات تامکت‌های ایران خلال جنگ تحمیلی با ارتش وقت عراق نوشت: خدمه تامکت‌های ایران از 200 پیروزی هوایی علیه جنگنده‌های عراقی خبر دادند که 64 مورد آن‌ها تایید شدند. «جلیل زندی» یکی از خلبانان اف-14 از 11 پیروزی هوایی در نبرد علیه خلبانان عراقی خبر داده بود و از او به عنوان بهترین خلبان ایرانی در شکار هواپیماهای عراقی یاد می‌شود.

همچنین در جریان جنگ ایران و عراق 8 هشت فروند اف- 14 ایران سقوط کردند که یک مورد به طور اشتباه هدف یک «اف-4» ایرانی قرار گرفت و سه فروند آن از سوی میراژهای «اف-1» ،یک مورد توسط «میگ-21» نیروی هوایی عراق و دو مورد دیگر نیز از سوی مهاجمان ناشناس سرنگون شدند.

 تیم تحقیق و تفحص ارتش آمریکا آن‌قدر نگران عدم لو رفتن اطلاعات جنگنده‌های اف-14 ایران بود که هنگام سرنگون شدن آن‌ها در خاک عراق گشت‌های عمقی را در قلمروی این کشور آغاز می‌کرد تا مانع از افتادن لاشه یا بقایای اف-14 سرنگون شده ایران به دست ارتش شوروی سابق شود.

این نشریه آمریکایی با اشاره به مورد جالبی نوشت: مهندسین ایرانی در اوائل  سال 1985 بخش مکانیکی پرتاب بمب‌های سنگین را بر 4 جنگنده‌ اف- 14 تعبیه کردند که این جنگنده‌ها را به بمب افکن مبدل می‌نمود و سال‌ها بعد نیز نیروی دریایی آمریکا تصمیم گرفت جنگنده‌های اف-14 خود را بدین طریق تغییر دهد.

نشنال اینترست در ادامه از تلاش‌های متخصصین ایرانی، برنامه خودکفایی نیروی هوایی ایران و وارد شدن برخی قطعات اف-14 از سوی مسئولان خرید ایران در خارج از کشور نوشت: «رودی ماتیو» تاریخ شناس دانشگاه دلور آمریکا گفت، ایرانیان تمایل دارند کشور خود را به عنوان یک ملت منحصر به‌فرد که بیش از حد غنی است و می‌تواند از خود بدون کمک خارجی مراقبت نمایند، ببینند.»

نشریه آمریکایی در خاتمه نوشت: خواه چه ایران خود قطعات مورد نیاز اف-14را تولید یا آن‌ها ‌را از خارج تهیه کند، این کشور آشکارا درحال تجهیز اسکادران جنگنده‌های اف-14 خود است. در اکتبر 2013 برآورد شد که ایران بیش از 40 فروند اف-14 سالم دارد که قابلیت پرواز را دارند. ایران اینک ارتقای تامکت‌های خود را با قطعات جدید رادار، وسایل مخابراتی، سامانه‌های ناوبری و سیم‌کشی داخلی آغاز کرده و در عین حال با نصب موشک‌های « R-73» و « Hawk» بر قابلیت‌های رزمی آن افزوده است.

جنگنده‌های اف-14 ایران با گذشت 5 دهه، بهتر و بهتر می‌شوند و این مسئله برای دفاع از ایران بسیار مهم است.

تودهنی مسکو به تل‌آویو؛ شکست «نتانیاهو» برای همراه کردن «پوتین» علیه ایران

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اخیرا دیدارهای خود با مقامات روسی را افزایش داده به نحوی که در کمتر از دو ماه، دو بار به روسیه رفته و با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور این کشور دیدار کرد اما توافقی جدی در موضوعات اساسی یعنی حزب‌الله، ایران و موضوع فلسطین رخ نداد.

«عرب‌پست» به نقل از روزنامه «جروزالم پست» نوشت: علیرغم اینکه روابط سیاسی میان طرفین روسی و اسرائیلی محکم است و رئیس‌جمهور روسیه روابطی خوب با نتانیاهو دارد اما میان آنها ائتلاف با تفاهم راهبردی که بتواند بر روابط دو طرف در کشورهای منطقه تاثیر بگذارد، میان آنها وجود ندارد و دلیلش آن است که فاصله میان نتانیاهو و پوتین برای رسیدن به اینچنین رابطه قوی همچنان زیاد است.

در دامه این گزارش آمده است: اختلافات میان روسیه و اسرائیل در موضوع ایران، سوریه و حزب الله زیاد است به نحوی که پس از دیدار اخیر نتانیاهو و پوتین، روزنامه‌های روسیه اینگونه تیترهایی زدند: «تو دهنی روسیه به اسرائیل». این تیترها آنچه در پشت پرده است را نشان می‌دهد.

جروزالم پست افزود: دلیل این اختلاف آن است که پوتین همچنان معتقد به بقای «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه است و روسیه باید به جنگ خود علیه داعش در اراضی سوریه ادامه دهد؛ دیگر اینکه پوتین معتقد است حزب‌الله لبنان و ایران در این اوضاع آشفته منطقه خاورمیانه، متحدان واقعی مسکو هستند.

در ادامه این گزارش آمده است: تلاش‌های ناامیدانه نتانیاهو برای اینکه روسیه باور کند که اسرائیل بهترین دوست مسکو در منطقه است به جایی نرسید و افکار برای برای همراه شدن اسرائیل و روسیه در جنگش علیه داعش در جولان از هم پاشید.

این روزنامه در ادامه اعلام کرد دلیل اساسی دیدارهای نتانیاهو و پوتین در سایه اختلافات واضح است و آن این است که پوتین معتقد است یهودیان نفوذ اقتصادی بسیاری در آمریکا دارند و این به جذب سرمایه‌گذار‌های آنها در روسیه کمک می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

گزافه گویی نمایندگان پارلمان بحرین: مریم رجوی تنها کلید مبارزه با دیکتاتوری ایران است!

نمایندگان پارلمان بحرین در بیانیه ای با اعلام حمایت از مریم رجوی، سرکرده منافقین، در سخنانی بی اساس مدعی شدند وی تنها کلید مقابله با دیکتاتوری ایران است.

این بیانیه که از سوی اکثریت نمایندگان پارلمان بحرین صادر شده، خواهان اخراج نظامیان، نیروهای سپاه پاسداران و هواداران آنها از کشورهای منطقه به خصوص سوریه و عراق شده است.

بیانیه نمایندگان پارلمان بحرین مدعی شده است این اقدام، گامی ضروری به منظور مقابله با گروه تروریستی داعش به شمار می رود. در این بیانیه همچنین بر تضمین سلامت و امنیت منافقان در اردوگاه لیبرتی در شمال بغداد تأکید شده است.

نمایندگان پارلمان بحرین در ادامه گزافه گویی های خود در این بیانیه نوشتند: بر خلاف انتظارات مبنی بر اینکه ایران مسیر اعتدال را پس از توافق نهایی در خصوص پرونده هسته ای اش خواهد پیمود، سرعت اعدام ها، قلع و قمع و صدور افراط گری و تروریسم و مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه و به خصوص سوریه افزایش یافته است. بطوری که 60 هزار نیروی سپاه پاسداران و نیروهای وابسته به آنها مشغول کشتار ملت سوریه هستند.

در ادامه بیانیه مداخله جویانه نمایندگان بحرین ادعا شده است: مداخلات ایران در عراق همچنان ادامه دارد. در 29 اکتبر سال 2015 (7 آبان 94) اردوگاه لیبرتی که اعضای مجاهدین خلق در آن ساکن هستند، مورد اصابت چندین موشک قرار گرفت که بر اثر آن 24 نفر کشته شدند و تأسیسات اردوگاه دچار خسارت های فراوان قرار گرفت؛ چراکه رژیم ایران مجاهدین خلق را به علت محبوبیت فراوان آن دشمن نخست خود می پندارد.

اظهارات مداخله جویانه و بی اساس نمایندگان وابسته به رژیم آل خلیفه در بحرین در حالی مطرح می شود که این کشور در سرکوب مخالفان خود، به خصوص اکثریت شیعه زبانزد است. رژیم آل خلیفه از سال 2011 که خیزش مردمی در این کشور شکل گرفت، شاهد اعتراضات فراوان علیه نابرابری ها و سرکوب مخالفان بوده است. این رژیم در آخرین اقدام ظالمانه خود، از آیت الله شیخ عیسی قاسم، بزرگترین روحانی شیعه در این کشور سلب تابعیت کرد.

نیویورک پست: توافق هسته ای ایران در آستانه یک سالگی / دولت اوباما از وعده ها تا واقعیت

نیویورک پست در مطلبی نوشت: پس از گذشت یک سال از توافق هسته ای ایران و کشورهای قدرتمند جهان، عده ای از دست‌اندرکاران «طرح ابتکار در سیاست خارجی» مجموعه ای جامع از وعده های داده شده و نتایج حاصله منتشر کردند.

تزوی کان، یکی از کارشناسان سیاست خارجی آمریکا، مدعی شد اوباما، جان کری و دیگر مقامات بلندپایه دولتی در زمان انعقاد قرارداد وعده هایی دادند که اکنون پس از گذشت یک سال به آن وعده ها عمل نکردند.

به نظر می رسد تیم اوباما در تلاش بوده است تا به عمد مردم آمریکا را فریب دهد. به عنوان مثال:

•           اوباما اعلام کرد: «براساس این توافق، ما قادر خواهیم بود برای اولین بار تمامی فعالیت ها و تعهدات ایران را زیر نظر بگیریم.» اما اکنون با گذشت یک سال از این توافق، اطلاعات ما درخصوص فعالیت های هسته ای ایران کمتر از زمان پیش از قرارداد است.

•           جان کری مدعی شد واشینگتن قادر خواهد بود به تمامی نقاط نظامی و مشکوک در خاک ایران دسترسی کامل داشته باشد و مخالفت ایران با این امر، تحریم های سنگینی را علیه این کشور در پی خواهد داشت. اما در توافق حاصله، این اجازه به ایران داده شده است که خود مسئول بازرسی از تاسیسات پارچین باشد. ایران نیز با استناد به این بند از توافق، اجازه دسترسی به تاسیسات پارچین و دیگر سایت های مهم را نمی دهد.

•           کری ادعا کرد این توافق، ادبیات مشابهی با قطع نامه های سازمان ملل در خصوص توسعه موشک های بالستیک دارد. گفته می شود ایران با ساخت و آزمایش موشک های بالستیک توافق هسته ای را نقض کرده است؛ اما تیم اوباما اصرار دارد این امر نقض توافق نبوده است. کری اظهار کرده است واشینگتن در متوقف کردن برنامه موشکی ایران ناتوان است.

•           اوباما تاکید کرد در صورت نقض توافق، ایران یک سال زمان لازم دارد تا به بمب هسته ای دست پیدا کند؛ اما کارشناسان معتقدند این زمان کمتر از هفت ماه خواهد بود.

•           کری سال گذشته اعلام کرده بود همکاری ایران و کره شمالی نقض آشکار توافق خواهد بود و در صورت مشاهده این همکاری، اقدامات لازم علیه تهران صورت خواهد گرفت. با این حال ادعا می شود ایران فناوری هسته ای خود را از پیونگ یانگ وارد کرده است و به همکاری با کره شمالی ادامه می دهد.

•           اوباما سوگند یاد کرده بود تا به تحریم های قدرتمند علیه ایران، به دلیل آنچه آنها حمایت از تروریسم می نامند، ادامه دهد. اما گفته می شود اوباما از زمان توافق با ایران، با تمامی پیشنهادات کنگره برای اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران مخالفت کرده است و کری نیز بانک های غیر آمریکایی را به آغاز تجارت با ایران تشویق می کند.

•           کری وعده داده بود دولت آمریکا به اعمال تحریم های سنگین علیه ایران، به دلیل آنچه نقض حقوق بشر می نامند، ادامه دهد؛ اما نگارنده این مطلب مدعی است دولت آمریکا از زمان توافق دست به اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران نزده است.

•           پیش از این جک لو، وزیر خزانه داری آمریکا، مدعی شده بود برداشتن تحریم ها راه ایران را در آنچه آنها حمایت از تروریسم می نامند، هموار خواهد کرد.

•           اوباما پس از توافق هسته ای اظهار کرد: «این توافق به ایران اجازه می دهد تا در جهت ایجاد رابطه سازنده با جامعه جهانی گام بردارد.» نگارنده این مطلب مدعی است ایران همچنان به انجام حملات سایبری علیه آمریکا اقدام می کند و شهروندان آمریکایی را به گروگان می گیرد. ایران همواره به دنبال نابودی اسرائیل بوده و هست.

در انتهای این مطلب آمده است: بن رودز، یکی از مشاوران رئیس جمهور آمریکا، نیز پذیرفت که تلاش های دولت اوباما تنها اقدامی در جهت ایجاد نفاق میان احزاب مختلف ایرانی بود. می توان گفت تلاش های اوباما برای رسیدن به توافق با ایران، یکی از بزرگترین و خطرناک ترین اشتباهات دیپلماتیک در تاریخ آمریکا بود. این توافق میراث اوباما است. او همواره خواهان برقراری رابطه با ایران بود؛ اما مطمئنا در آینده از آنچه انجام داده است، پشیمان خواهد شد.

ایرنا:

حافظ 9 ساله قرآنی ایران در کانون توجه شیعیان داغستان

برنامه های حنانه خلفی 9 ساله ترتیل خوان و حافظ کل قرآن و علی خشنود قاری بین المللی در جمهوری داغستان فدراسیون روسیه با استقبال گسترده دانش آموزی، مردمی، نمازگزاران و طلاب در مساجد و مراکز دینی شهرهای مخاچ قلعه پایتخت، دربند و کیزلار قرار گرفت.

برنامه حنانه خلفی در بخش حفظ و پاسخ به پرسش های حاضران در موسسه زنان مسلمان داغستان شهر دربند و همچنین دانش آموزان دختر رشته قرآن مورد توجه قرار گرفت.

قرائت آیات الهی از سوی علی خشنود نیز از دیگر بخش های این برنامه بود که سبب شد مسئولان این موسسه از هیات قرآنی ایران خواستار دریافت راهنمایی آموزشی مکتوب در این زمینه شوند و همچنین درخواست کردند، قاریان و حافظان ایرانی بیشتر به این جمهوری سفر کنند.

مسجد جامع دربند شیعی ترین ترین شهر روسیه در کناره غربی ساحل دریای خزر نیز میزبان نشست بزرگ عصری با قرآن به مناسبت حضور هیات ایرانی در جمع روزه داران و نمازگزاران بود.

در این مراسم حنانه خلفی به عنوان حافظ قرآن و پاسخگوی پرسش های دینی حاضران در منبر این مسجد قرار گرفت و آیه های خواسته شده از کتاب الهی را قرائت و معنی آنها را بازخوانی کرد.

خشنود قاری بین المللی نیز در این مراسم که با حضور روحانیون برگزار شد، آیاتی از کلام الله مجید را قرائت کرد.

مسجد کیزلار یکی دیگر از مناطق شیعه نشین داغستان نیز میزبان نشست قرآنی با هیات ایرانی بود که در آن ابعاد بی نظیر قرآن کریم به عنوان وحی الهی برای حاضران تشریح شد.

خلفی که همراه پدر خود به روسیه سفر کرده و دیگر اعضای هیات ایرانی پیش از سفر به داغستان در حسینیه سازمان دینی شیعیان مسکو نیز در حضور جمعی از روحانیون و نمازگزاران افزون بر اجرای برنامه های مربوط به قرآن کریم، به پرسش های حاضران در باره دامنه آموزش های دینی و قرآنی و همچنین جایگاه کتاب الهی در نظام آموزشی ایران پاسخ دادند.

حنانه خلفی دارنده رتبه اول حفظ سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که از چهار سالگی فراگیری را آغاز کرده، صاحب اثر تلاوت ترتیل کل قرآن است.

وی صوت و تجوید قرآن کریم را نزد اساتید مختلفی از جمله اخوان، بحرالعلوم و سبزعلی آموخته و به شیوه استاد منشاوی تلاوت می کند.

هیات قرآنی ایران در چارچوب گسترش برنامه های دینی و فرهنگی و تعامل با مسلمانان روسیه به این کشور سفر کرده است.

 

 

کد خبر 556138

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha