حجت الاسلام رمضان تیموری، کارشناس دینی لرستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد،گفت: حاضر و ناظر ندانستن حضرت حق، عاشقانه مناجات نکردن با محبوب، فرصت تأمل به خود ندادن پیرامون آثار صُنع نفس سرکش بشری را دهن بین، شهرت طلب، دنیا زده بار می آورد.
وی با بیان اینکه این عواقب هولناک اشک خاتم انبیاء محمد مصطفی (ص) را نیز در آورده است، افزود: شداد بن اویس می گوید: « رسول خدا (ص) را دیدم که گریه می کرد؛ دلیل را پرسیدم ؟ فرمود: از مشرک بودن امتم می ترسم ، نه اینکه بت یا ماه و ستاره را پرستش نمایند لکن عبادت به روی و ریا می کنند.
حجت الاسلام تیموری، اظهار داشت: زمام سعادت نفس هرگاه به دست شریعت نیفتد خاستگاه محدود و زوال زود گذر در پی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: با شناخت آموزه هایی چون اخلاص می توان نام خویش را از دفتر ریاکاران حذف کنیم، وسعی نمایم در نکته های بیان شده از جانب اولیاء دین که در پی تطهیر چهره ی جان از ریاء و خود نمایی بوده اند، خود را اندکی همرنگ مخلصین کنیم تا طمأنینه های صعود و رشد توأم با اخلاص در عرصه گفتار و کردار حاصل شود.
حجت الاسلام تیموری، ادامه داد: شاید عمده دلیل آلودگی اهل دنیا همان حاضر و ناظر ندانستن خداوند متعال باشد که عالمان وارسته با نصب تابلوی«ألَم يَعلَم بأنَّ اللهَ يَري»، فرا روی خود سعی در حفظ نفس از خطر عظیم ریا و کار آمد کردن عمل به رنگ اخلاص داشته اند.
وی در جواب این سوال که از کجا بدانیم در دفتر ریاکارانه اهل ریا ثبت شده ایم یا نه ؟!، گفت: توجه به این حدیث در پاسخ این خواسته کفایت می کند.
حضرت علی (ع) می فرماید: ریا کار سه نشانه دارد: هنگام عبادت خوشحال و بانشاط است، وقتی مردم او را ببیند و کسالت پیدا می کند، آنگاه که تنها بماند؛ و دوست دارد در همه ی امور تمجید و ثنایش کنند ...
این کارشناس دینی، اظهار کرد:یعنی ایده ای به نام عمل مبتنی به نگاه خلق پیدا می کند نه خالق.
وی خاطرنشان کرد: برای خروج از این ایده ی شیطانی، مناجات پنهانی با حضرت دوست و ناظر است خدا در همه کارها بسیار کارگشا است.
به گفته سعدی شیرین سخن:
هفتاد زلت از نظر خلق در حجاب
بهتر ز طاعتی که به روی و ریا کنیم.
نظر شما