افزایش صادرات نفت به ژاپن/اردیبهشت؛ صادرات ٢٠٠ هزار بشکه نفت ایران

خبرگزاری شبستان:کشور ژاپن با وجود اقتصاد رو به رشد نیازمند نفت و محصولات نفتی و گازی است و ایران به عنوان کشوری با ذخایر قابل توجه در این زمینه شریک خوبی برای قراردادهای تجاری و اقتصادی این کشور است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشور ژاپن با وجود اقتصاد رو به رشد نیازمند نفت و محصولات نفتی و گازی است و ایران به عنوان کشوری با ذخایر قابل توجه در این زمینه شریک خوبی برای قراردادهای تجاری و اقتصادی این کشور است. در همین راستا قرارداهایی با کشورمان برای صادرات نفت به امضا رسیده است و در اسفندماه سال گذشته این کشور میزان صادرات خود از ایران را افزایش داده است. مهر در این باره به نقل از رویترز نوشته بود: "خرید نفتی ژاپن از ایران در ژانویه ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد و به ۱۹۴ هزار بشکه در روز رسید که از ماه مارس سال گذشته میلادی به عنوان بیشترین رقم محسوب می شود." در حال حاضر نیز در ماه گذشته بیش از ٢٠٠ هزار بشکه از ایران نفت خریده است.

 

بنابراین گزارش، سید محسن قمصری، مدیرامور بین الملل شرکت ملی نفت ایران در این باره به شانا گفته است: "قرارداد فروش نفت به ژاپن حدود ١٢٠ هزار بشکه در روز است. با این وجود میزان خرید نفت این کشور از ایران در سه ماه اخیر افزایش پیدا کرده است. این کشور در ماه گذشته بیش از ٢٠٠ هزار بشکه از ایران نفت خریده است و ظرفیت پالایشی ژاپن در حال کاهش است، به طوری که این ظرفیت، از ٥ میلیون بشکه در روز به ٣ میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه رسیده است و قرار است بیش از این نیز کاهش پیدا کند. با این شرایط، ایران می تواند میان ١٦٠ تا ٢٠٠ هزار بشکه از این بازار سهم داشته باشد."

 

بنابراین گزارش، ژاپن یکی از مشتریان سنتی نفت خام ایران است که واردات نفت آن از کشورهای خاورمیانه در ماه آوریل نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ١٠درصد افزایش یافت. عربستان با صادرات میانگین یک میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه در روز در ماه آوریل بزرگترین تامین کننده نفت این کشور بود و پس از آن عراق با ١٦٧ هزار بشکه در روز در جایگاه بعدی قرار داشت. درماه آوریل ٢٠١٦ حدود ٨٧,٦ درصد از مجموع واردات نفت خام ژاپن از کشورهای خاومیانه صورت پذیرفته که این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ١٠ درصد بیشتر است.

 

یادآور می شود: کشور ژاپن در سال ۲۰۱۰ سومین قدرت اقتصادی دنیا (پس از آمریکا و چین) بوده و در آسیا نیز رتبه دوم را از این لحاظ داراست. این کشور دارای منابع طبیعی خیلی محدودی است و اکثر جزایر و خاک آن کوهستانی و آتشفشانی است؛ ولی با همکاری‌های دولت در بخش صنعت و نیز سرمایه‌گذاری گسترده در فناوری‌های پیشرفته، ژاپن به عنوان یکی از پیشگامان عمده در صنعت و تکنولوژی دنیا شناخته شده‌است. صادرات بخش عمده‌ای از درآمدهای اقتصادی ژاپن را تشکیل می‌دهد و آمریکا با ۲۲٫۷ درصد، چین با ۱۳٫۱ درصدو کره جنوبی با ۷٫۸ درصد عمده‌ترین شرکای تجاری این کشور هستند. محصولات صادراتی عمده ژاپن شامل تجهیزات حمل و نقل، اتومبیل، صنایع الکترونیک، ماشین آلات الکتریکی و صنایع شیمیایی هستند. در بخش صنایع ژاپن به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در زمینه تولید اتومبیل، تجهیزات الکترونیکی، ماشین ابزار، فولاد و فلزات غیرآهنی، کشتی سازی، صنایع شیمیایی و نساجی و نیز صنایع غذایی فرآوری شده به‌شمار می‌آید. این کشور دارای چندین شرکت بین‌المللی با مارک‌های معتبری همچون تویوتا، هوندا، سونی، نیسان، سیتی‌زن و... است.

کد خبر 555844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha