دکتر سیدیحیی یثربی، استاد دانشگاه و مفسر و مترجم قرآن، با اشاره به تجدید چاپ کتاب زندگی پیامبر (ص) به خبرنگار شبستان گفت: در ویرایش جدید کتاب زندگی پیامبر (ص) منابع گفتهها را مشخص کردهام چرا که برخی به دیده انتقاد به این کتاب نگاه میکردند و اینگونه میپنداشتند که من برخی از نکتهها را بدون منبع و مرجعی موثقی آورده ام.
وی افزود: برای اثبات موثق بودن این رمان، به جمع آوری منابع مورد استفاده درباره زندگی پیامبر (ص) پرداختم و در ویراست جدید همه آنها را ذکر کردم تا جای شک و شبههای در این زمینه باقی نماند.
یثربی ادامه داد: ویژگی نخست این کتاب، نگارش آن در قالب رمان است و مباحثی که در این کتاب مطرح می کنم داستان گونه و روایی است، تفاوت دیگر این اثر در باطن کتاب است، به این شرح که در باطن کتاب من نگرش فلسفی خودم و برداشت خودم از زندگی آن حضرت را مطرح کرده ام و در واقع همه برداشت های من مثلاً از جنگ احد و سایر جنگ بحث شده است و تمام تلاش خودم را در این کتاب انجام داده ام تا بتوانم تحریف ها و سخنان بیهوده ای که از دوران خلفای اموی، عباسی و... مطرح شده از چهره تاریخی حضرت محمد (ص) بزدایم.
نویسنده" آب طربناک" تصریح کرد: در بیان این اثر من از نگاه های سنتی فاصله گرفته ام و به نکات تحلیلی توجه کرده ام، تلاش کردم این نگاه را در شخصیت پیامبر مورد توجه قرار دهم که او اصل انسانیت، رفاقت و هدایت را در حد اعلا داشته است. یا مثلا ً در این کتاب در مورد قدرت در مسائل سیاسی در مدینه گفته ام که قدرت فقط در وجود قداست و در آسمان است، اما در خاک فقط «عبد و انسان» است و تمام تلاشم انتقال این نگاه هاست در واقع شخصیت پیامبر (ص) در این اثر کاملاً واقعی جلوه داده شود. البته نگاه فلسفی من در اثر کاملاً وجود دارد و تعابیر شخصی من از حضرت هم به نوشتار درآمده است.
یثربی در ادامه خاطرنشان کرد: ویراست نخست کتاب زندگی پیامبر (ص) را نشر علم چاپ کرده بود، اما در ویرایش دوم که حجم کتاب نیز تقریبا دو برابر و نکتههای متعددی به آن اضافه شد، قصد دارم ناشر جدیدی پیدا کنم تا مسئولیت انتشار ویراست جدید این اثر را بر عهده بگیرد.
دکتر یثربی همچنین از انتشار جلد سوم و چهارم تفسیر روز خبر داد و گفت: جلد پنجم این اثر را با همان شیوه گذشته در دست تألیف دارم.
وی ادامه داد: تفسیر روز در واقع نگاهی عقلانی به قرآن است و تلاش من در این اثر بر این بوده که به گونهای قرآن را تفسیر کنم که گویا به تازگی و در جهان امروز نازل شده و انسان تازه میخواهد با آن روبه رو شود و به فهم مطالب آن دست بیابد.
وی خاطر نشان کرد: من در این تفسیر تلاش کردهام تمامی آنچه من از قرآن کریم در طول سالیان گذشته استنباط کردهام را با زبانی ساده و بدون هیچگونه ابهامی بیان کنم که از جمله آنها مبحثی مربوط به نسخ آیات است که خداوند در ارتباط با آنها در قرآن کریم میفرماید:" من هیچ آیهای را نسخ نمیکنم، الا اینکه کلامی برتر از آن را برای شما بیان کنم." در نتیجه بهترین نظریه درباره آیات قرآن کریم را باید در درون خود آن جستجو کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان گفت: در تفسیر روز به بحثهای معروف و تکراری موجود در سایر تفاسیر مانند بحث ارث و یا برخی احکام مرتبط با موضوعات حلال و یا حرام چیزی بیان نشده است چرا که به اعتقاد من بیان این بحثها موجب اضافه شدن بیش از اندازه حجم این تفسیر می شود.
پایان پیام/
نظر شما