تعزیه هرمزگان با قدمتی 700 ساله از پرطرفدارترین آیین های کشور است

رئیس انجمن تعزیه و شبیه خوانی هرمزگان از فعالیت حدود 260 هیئت تعزیه خوان در این استان خبر داد و گفت: یکی از مهمترین برنامه های انجمن شناسایی ثبت و ساماندهی این هیئت هاست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان هرمزگان، عباس محمدی، رئیس انجمن تعزیه و شبیه خوانی هرمزگان در نشست خبری اعضای هیئت مدیره انجمن تعزیه و شبیه خوانی استان در فرهنگسرای طوبی بندرعباس اظهار داشت: تاکنون 36 هیئت تعزیه خوان در مرکز استان شناسایی و کارهای ثبت و شناسنامه دار کردن آنها در حال انجام است.
  

وی، تعزیه را یکی از پر طرفدارترین آیین های دینی، فرهنگی و سنتی معرفی کرد و افزود: تعزیه هرمزگان یکی از بهترین آیین های شبیه خوانی کشور است که حرف های زیادی برای گفتن دارد.
 

محمدی با اشاره به شکل گیری انجمن تعزیه و شبیه خوانی استان، اذعان کرد: از 25 فروردین ماه سال جاری با برگزاری انتخابات مجمع عمومی و با نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای هیئت مدیره انجمن تعزیه استان انتخاب و فعالیت خود را از اول اردیبهشت ماه در هرمزگان آغاز کرده است.
 

وی با بیان اینکه انجمن سابق قریب به 6 سال در استان فعالیت کرده و از سوی ارشاد نیز حمایت می شد ولی از اینکه چگونه شکل گرفته بود، اطلاعی در دست نیست، تصریح کرد: با صدور حکم اعضای هیئت مدیره جدید از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، عملا فعالیت انجمن سابق لم یکن است.
 

رئیس انجمن تعزیه و شبیه خوانی استان با تاکید بر انجام کارهای زیربنایی در تعزیه استان، بیان داشت: با توجه به وجود ظرفیت و پتانسیل موجود باید در این عرصه کارهای زیربنایی و ماندگار صورت گیرد تا میراث گذشتگان را به خوبی به نسل آینده انتقال دهیم.
 

محمدی با بیان اینکه از زمان آغاز به کار انجمن تاکنون هیچ حمایتی از انجمن صورت نگرفته است، ابراز داشت: جهت جذب حمایت های مالی به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت های استانداری، فرمانداری، شهرداری، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری مراجعه و قول های مساعد نیز دریافت شده و ولی تاکنون این وعده ها عملی نشده است.
 

نایب رئیس انجمن تعزیه و شبیه خوانی استان نیز در این نشست گفت: تعزیه، نمایشی آیینی است که جذابیت و کشش خاص خود را دارد و به خوبی می تواند خلا مجالس دینی را پر کند.
 

اسحق ایرانمش، جذب نوجوانان و جوانان به سوی مجالس تعزیه را از اهداف انجمن دانست و افزود: با جذب نوجوانان و آموزش و تربیت آنان می توان این سنت را نسل به نسل انتقال داد تا به عنوان میراثی ماندگار در اختیار آیندگان قرار گیرد.
 

وی اذعان کرد: تعزیه هرمزگان از نظر محتوا و بیان و روایت واقعه کربلا به همراه جلوه ها، آهنگ ها و نواهای عاشورایی به خوبی توانسته است فرهنگ عاشورا را منتقل کند.
 

ایرانمش، بررسی نسخ و شناسایی هیئت های تعزیه خوانی از جدی ترین برنامه های سال جاری این انجمن برشمرد و اظهار داشت: نسخ تعزیه خوانی به دلیل قدمت و گذشت زمان که به تبع آن آسیب دیده اند نیاز به بازنگری و اصلاح دارد که در یک برنامه درازمدت با کار کارشناسی، تطبیق با مقاتل و بهره گیری از اساتید و کارشناسان خبره و با حمایت مالی مسئولان درصدد اصلاح آنها هستیم.
 

وی با بیان اینکه عظمت آزادی خواهی و حریت ابا عبدالله الحسین(ع) باید در تعزیه نمود داشته باشد، گفت: برخی از موارد در نسخ تعزیه مثل عروسی قاسم در شب عاشورا وجود دارد که باید با همکاری کارشناسان مجرب دینی اصلاح شود.
 

نایب رئیس انجمن تعزیه استان هرمزگان در ادامه با اشاره به اینکه 120 مجلس تعزیه (شامل 300 تا 400 هزار بیت شعر) در ماه های محرم و صفر در این استان اجرا می شود که نسخ آن توسط مرحوم غزالی به نظم در آورده است، بیان داشت: در هیج تعزیه ای همانند تعزیه هرمزگان محتوای شعری یافت نمی شود که حتی در آن تکرار وجود نداشته باشد.
 

وی افزود: تعزیه استان هرمزگان قدمتی 700 ساله دارد که متاسفانه طی 200 سال اخیر برای مکتوب کردن این سنت ماندگار فعالیتی صورت نگرفته است و از این رو اگر کسی بخواهد در این زمینه کار تحقیقاتی انجام دهد، در استان منبعی جهت مراجعه به آن وجود ندارد.
 

وی اظهار داشت: راه اندازی بانک اطلاعاتی، کتابخانه تخصصی، نشریه تخصصی و موزه تعزیه اولین اقدام انجمن برای پاسخگویی به نیاز مخاطبان است که در دستور کار انجمن قرار دارد.
 

ایرانمنش، حمایت و تجلیل از هنرمندان تعزیه در طول سال با هدف شناسایی و جذب نخبگان، تشویق و ترغیب نویسندگان نسخ، برگزاری کارگاه های آموزشی با حضور اساتید برجسته به صورت مستمر، اعلام فراخوان و دعوت از طراحان شکل و فرم پوشش تعزیه خوانان، برپایی سوگواره و یادواره، همایش تجلیل از پیر غلامان، تشکیل سه گروه تعزیه خوان و اعزام آنها به سایر استان ها جهت معرفی تعزیه هرمزگان، تجهیز و اهدا لوازم و وسایل تعزیه خوانی به هیئت های تعزیه خوان را از دیگر برنامه های انجمن ذکر کرد.
 

وی بیان داشت: عملی کردن این برنامه ها به 360 میلیون ریال اعتبار نیاز دارد و می طلبد که دلسوزان، متولیان و خیرین، انجمن را در راستای عملی کردن اهدافش حمایت کنند.
 

پایان پیام/

کد خبر 55535

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha