خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پروژه آزادراه تهران-چالوس به منظور تأمین ارتباط مطمئن، سریع، و ارزان بین منطقه شمالی و مرکزی کشور و سهولت ارتباط با کشورهای همسایه شمالی در حال اجراست. مطالعات اولیه طرح آزادراه تهران-چالوس در سال ۱۳۵۳ آغاز شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی مطالعات مسیر آزادراه از سوی وزارت راه و ترابری به مسابقه گذاشته شده و بهترین طرح توسط هیئتی متشکل از وزارت راه و ترابری و سازمان مدیریت و برنامهریزی نهاد ریاست جمهوری کشور انتخاب شد. درضمن، در طرح کالبدی منطقه گیلان و مازندران و مجموعه راهبردها و سیاستها، که در سال ۱۳۷۳ به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی رسیده، بر ساخت یک راه ارتباطی سریع میان تهران و غرب مازندران تأکید شدهاست. این آزادراه بخشی از «آزادراه سراسری شمال-جنوب» است که کوتاهترین مسیر ارتباطیِ دریای خزر با خلیج فارس بوده و در ترانزیت منطقه عمدهترین نقش را بر عهده خواهد داشت.
بنابراین گزارش، قطعه یک آزادراه تهران-شمال از تقاطع بزرگراه آزادگان و بزرگراه شهید همت شروع و با عبور از مناطق کن، سولقان و امامزاده عقیل و تونل تالون و دره لانیز به سهراهی شهرستانک میرسد؛ اجرای این قسمت که طول آن تقریباً ۳۲ کیلومتر بوده و تکمیل آن در اولویت است، موجب میشود قسمتی از راه فعلی که از طریق کرج میگذرد حذف شده و مسیر فعلی حدود ۶۰ کیلومتر کوتاهتر شود و صرفهجویی قابلتوجهی در مصرف سوخت، استهلاک و وقت مسافران را به دنبال خواهد داشت. احداث و تکمیل این منطقه مهم که در مصوبه هیئت دولت اولویت اول داشته، سالها به تعویق افتادهاست، اما احتمالاً تا اواسط سال آینده تکمیل میشود. آخوندی، وزیر راه قول گذر موقت مردم از این آزادراه را در نوروز 96 داده است.هم اکنون هفت پیمانکار برای اتمام آن در تلاش هستند و به گفته مدیر عامل شرکت آزاد راه تهران – شمال تکمیل قطعه یک آزاد راه تهران - شمال،10 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از مهران اعتمادی، مدیر عامل شرکت آزاد راه تهران – شمال نوشته است: "هم اکنون 120 جبهه کاری در منطقه یک آزاد راه تهران - شمال فعال است تا بتوانیم با تلاش هفت پیمانکار شاغل در این قطعه این منطقه را بهار سال 96 به بهره برداری برسانیم. منطقه یک این آزاد راه به طول 32 کیلومتر دارای 16 پل رفت و برگشت و 32 هزار متر تونل رفت و برگشت است و با افتتاح این منطقه، فاصله تهران تا چالوس 60 کیلومتر کوتاهتر می شود. با افتتاح منطقه یک این آزاد راه طول مسیر تهران به شمال کوتاه می شود و ترافیک نیز در اطراف کرج بسیار کاهش پیدا می کند به همین دلیل شرکت آزاد راه تهران - شمال تلاش می کند این قطعه در موعد مقرر به پایان برسد.
در فروردین، اردیبهشت و 15 خرداد ماه امسال با تامین مصالح مورد نیاز و منابع مالی، پیشرفت کار ما در مناطق مختلف این قطعه بین 50 تا 70 درصد بوده است، در مجموع 6 پیمانکار ایرانی و یک پیمانکار چینی در این آزاد راه مشغول به کار هستند. خوشبختانه با همکاری تمام دستگاه های اجرایی، وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مستضعفان مشکلات مربوط به زمین های معارض منطقه یک حل شده است و امیدواریم بتوانیم منطقه دو و سه این آزاد راه را نیز در موعد مقرر به پایان برسانیم تا این آزاد راه به طور کلی در سال 99 به بهره برداری کامل برسد. بررسی های ما نشان می دهد برای تکمیل قطعات دو و سه این آزاد راه بین هفت هزار و 500 تا هشت هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم که امیدواریم با همکاری تمام دستگاه های اجرایی و هم افزایی، بتوانیم این منابع مالی را تامین کنیم."
یادآور می شود: قطعه دوم این آزادراه حدفاصل دو آب شهرستانک - پل زنگوله به طول تقریبی 25 کیلومتر است، تونل های بلند البرز هر یک به طول 6 هزار و 450 متر در این منطقه قرار دارد و با اجرای این قطعه طول مسیر جاده فعلی کرج - چالوس حدود پنج کیلومتر کوتاهتر می شود. قطعه سوم آزادراه تهران - شمال حد فاصل پل زنگوله - سه راهی دشت نظیر، به طول تقریبی 46 کیلومتر است، این مسیر دارای دو خط رفت و دو خط برگشت بوده و اخیرا شرکت آزاد راه تهران - شمال با یک شرکت کره ای برای سرمایه گذاری یک میلیارد و 300 میلیون دلاری در این قطعه به توافق رسیده است. قطعه چهار آزاد راه تهران - شمال حدفاصل سه راهی دشت نظیر - چالوس به طول حدود 20 کیلومتر است به صورت دو خط رفت و دو خط برگشت بوده و در قسمت های بلند آن یک خط کندرو نیز وجود دارد که با همت دست اندرکاران به خصوص شرکت آزادراه تهران - شمال تابستان 94 زیر بار ترافیک رفته است.
نظر شما