به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، فقه و سیاست ارتباط خاصـی در تـاریخ فکـر و اندیشه ی اسلامی دارند. هر دو دانش در فرهنگ و تمدن اسلامی ناظر به عمل مسلمانان تکوین یافته اند و در نتیجه در زمره ی دانش هاي عملی قـرار مـی گیرنـد .
دانـش فقـه بـه عمل مکلفین می پردازد اما دانش سیاست عمل سیاسی آنان را مورد توجـه قـرار داده و درهم تنیدگی عمل سیاسی مسلمانان با شریعت و فرهنگ اسلامی، ارتبـاط و پیونـد این دو دانش را به گونه اي معنادار در پی داشته است و در کتاب حاضر نیز تلاش شده اسـت تا این ارتباط و نیز چگونگی تکوین دانش فقه سیاسی نمایان گردد.
در این کتاب ، فقه سیاسی معرفی شده و به چگـونگی نظریه پردازي فقهی-سیاسی درباره ی امر سیاسی نگریسـته مـی شـود و بـا نگـاهی گـذرا بـه تاریخ تحول دولت به مثابه ی مهم ترین مصداق امر سیاسی در تـاریخ اسـلام ، نظریـه هـاي نظام سیاسی از دیدگاه علماي شیعه و اهل سنت توضیح داده می شـود . فقـه سیاسـی در چنین فرایندي، دو گونه فقه امامت و خلافت را تأسیس نموده که درکتاب حاضـر بـه اختصار توضیح داده شده است. در واقع می توان هدف اساسی این کتاب را معرفـی اجمالی فقه سیاسی از طریق تبیین مناسبات فقه و سیاست دانست.
کتاب «فقه سیاسی» در چهار فصل و یک جمع بندی پایانی تنظیم شده که عناوین آن عبارت اند از ؛ «فصل اول: مفاهیم»، « فصل دوم: مناسبات فقه و سیاست» ، «فصل سوم: فقه سیاسی» ، «فصل چهارم: فقه و دولت».
گفتنی است کتاب « فقه سیاسی» نوشته ی دکتر «منصور میراحمدی» را انتشارات سمت در 124 صفحه و بهای پنج هزار تومان چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما