همه چیز درباره سازمان جهانی مالکیت معنوی/ثبت دو محصول ایرانی

خبرگزاری شبستان:سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) یکی از ۱۶ آزانس تخصصی سازمان ملل است که به تازگی دو محصول مهم ایران شامل رطب بم کرمان و انار ساوه و همچنین فرش دستباف ۱۴ منطقه ایران در آن ثبت شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) یکی از ۱۶ آزانس تخصصی سازمان ملل است. وایپو با امضای توافقنامه‌ای در استکهلم در سال ۱۹۶۷ «برای تشویق آثار خلاقانه در راستای حمایت از مالکیت معنوی در جهان» تأسیس شد. وایپو هم‌اکنون ۱۸۴ کشور عضو دارد و ۲۴ معاهده بین‌المللی را مدیریت می‌کند و مقر آن در ژنو، سوئیس قرار دارد. ۱۸۳ عضو از کشورهای عضو سازمان ملل متحد و سریر مقدس عضو وایپو هستند. جزایر کوک، کیریباتی، جزایر مارشال، ایالات فدرال میکرونزی، نائورو، نیووی، پالائو، جزایر سلیمان، تیمور شرقی، تووالو، وانواتو و کشورهای به رسمیت شناخته‌نشده در وایپو عضو نیستند و فلسطین وضعیت ناظر دارد.

 

بنابراین گزارش، براساس ماده 3 کنوانسیون استکهلم اهداف این سازمان عبارتند از ارتقاء حمایت از دارائی فکری در جهان از طریق همکاری‌های متقابل دولتها و WIPO با سازمانهای مشابه بین‌المللی و ایجاد هماهنگی و حصول اطمینان از همکاریهای اجرایی اتحادیه‌های پاریس و برن. همچنین طبق ماده چهار کنوانسیون استکهلم وظایف این سازمان شامل طراحی و توسعه ابزاری لازم برای افزایش کارایی و اثربخشی فرآیند حمایت از دارائی فکری در دنیا و کمک به تصویب قوانین ملی در این زمینه، نظارت بر وظایف اجرایی اتحادیه‌های برن،‌ پاریس و اتحادیه‌های وابسته، همکاری در ایجاد و تشویق و حمایت از اجرای توافق نامه‌های بین‌المللی در حمایت از دارایی فکری، مساعدتهای قانونی و فنی در مورد دارایی فکری به کشورهای عضو و ارائه خدمات و فعالیتهای مقتضی در جهت تسهیل حمایت از دارایی فکری و تدارک امکان ثبت بین‌المللی آنها است.

 

این گزارش می افزاید: محصولات فراوانی تاکنون در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) به ثبت رسیده اند و به تازگی نیز مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبت جهانی دو محصول مهم ایران شامل رطب بم کرمان و انار ساوه و همچنین فرش دستباف 14 منطقه ایران خبرداده است. شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران در این زمینه به نقل از سید مهدی میرصالحی، مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت  نوشته است: "14 منطقه فرش ایران شامل فرش مناطق اردکان، ایلام، ترکمن جرگلان و بجنورد، کردی خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، سردرود آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، قشقایی فارس، گبه فارس، لرستان، مود بیرجند، قهستان، ورامین و سنقر کلیایی کرمانشاه است که توسط این دفتر در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) به ثبت جهانی نشان جغرافیایی رسید."

 

یادآور می شود: فرایند انجام کار از اوایل سال گذشته آغاز و پس از مطالعات امکان سنجی برای هر کالا و محصول، اقدامات ثبت ملی که شامل تنظیم اظهارنامه و تکشیل پرونده و دو بار آگهی در رزونامه رسمی در بازه‌های زمانی 1 و 2 ماه می‌باشد انجام شد. سپس تشکیل پرونده ثبت جهانی شامل تنظیم اظهار نامه لیسبون، تهیه گزارش کامل کارشناسی برای هر محصول و تهیه کلیه مستندات لازم و ارسال آن به سازمان جهانی مالکیت فکری (wipo) صورت گرفت.‌ فرآیند انجام کار در سازمان مزبور حدودا 6 تا 8 ماه به طول می‌انجامد که ابتدا پرونده مورد بررسی کارشناسی قرار می‌گیرد و سپس به کشورهای عضو معاهده لیسبون ارسال شده و در صورت عدم ادعا و ا عتراض از سوی کشورهای مذکور به مرحله ثبت و صدور ثبت جهانی می‌انجامد. از مزیتهای ثبت جهانی یک کالا یا محصول شامل صادرات محصول و کالای ایرانی با نام ایران ، امتیاز انحصار صادرات محصول برای ایران ،‌افزایش قیمت صادراتی محصول و در نهایت افزایش ارزش افزوده محصولات خواهد بود.

کد خبر 554833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha