به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان ؛ محمد طاهری امروز(8تیر) درجمع خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: 100 درصد مردم شهرهای استان سمنان از آب آشامیدنی برخوردارند و خدمات دفع، انتقال و تصفیه فاضلاب، 20 درصد از مردم این استان را مشمول می شود.
طاهری با اشاره به برنامه های اقتصاد مقاومتی اقدام وعمل اظهارداشت: شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان در دو پروژه نقش داشته که یکی از آنها واگذاری 23 طرح بزرگ برای سرمایه گذاری به بخش خصوصی و دیگری پروژه اصلاح الگوی مصرف است که در سطح ملی دنبال می شود.
وی با بیان اینکه مدیریت تقاضای آب در برنامه های اقتصاد مقاومتی در شرکت آب و فاضلاب استان سمنان بعنوان سیاست اول است گفت: تجهیز نقاط تحویل آب به وسایل اندازه¬گیری حجمی در کلیه مصارف، نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها، حمایت از طرح های کاهش مصرف آب شرب و بهداشتی، ایجاد سامانه های نوین تأمین و توزیع آب شرب،زون بندی شبکه و نصب فشار شکن ها وتجزیه و تحلیل اتفاقات و کاهش زمان و تعداداز برنامه ها این سیاست است.
مديرعامل آب و فاضلاب شهري استان سمنان آب و فاضلاب استان سمنان با اشاره به سیاست دوم که اصلاح ساختار تأمین منابع آب است ادامه داد:مهندسی مجدد منابع و تاسیسات به منظور افزایش تولید توسعه بهره برداری از آبهای غیرمتعارف از قبیل پسابها، تقویت منابع از طریق پیگیری اجرای طرحهای آب خیز داری توسط سازمانهای زیربط ، کاهش سهم هزینه انرژی در تاسیسات آب و فاضلاب، بکارگیری مشوقها و تمهیدات لازم برای جذب سرمایه و مشارکت بخش غیردولتی ، حفاظت از منابع از طریق حصار کشی و فنس و دوربین گذاری، اولویت بندی و تعیین تکلیف طرحهای نیمه تمام نیز از برنامه ها در این بخش است.
طاهری اصلاح الگوی مصارف آب را از دیگر سیاستها دراقتصاد مقاومتی اقدام وعمل برشمردوافزود: تعیین ضوابط و استاندارهای الگوی مصرف در کاربری های مختلفف استفاده گسترده از فناوری های نوین و دانش به منظور کاهش مصرف آب در تولیدات صنعتی ، کاهش مصرف سرانه و هدررفت آب، اصلاح نظام تعرفه گذاری آب در مصارف مختلف با توجه به ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیط و افزایش آگاهی های عمومی و فرهنگ سازی از برنامه ها دراین بخش است.
وی با بیان اینکه ارتقای بهره وری از سیاست های چهارم آب وفاضلاب شهری در این بخش است افزود:ارتقاء سامانه 122 و پاسخگویی مناسب، توانمندسازی پیمانکاران و واگذاری امور تصدی به بخش خصوصی، شفافسازی هزینه تمام شده طرحها ی آب فاضلاب،کاهش دوره وصول مطالبات و کنتورهای خراب، ارتقاء سیستمهای مکانیزه وفن آوری اطلاعات در افزایش فعالیت های غیر حضوری در شرکت ، توسعه مشارکت و سرمایه گذاری بخشهای غیردولتی در زمینه تامین، انتقال و مصرف برق، حمایت از تولید وسایل کم آب بر و کاهنده مصرف آب واستفاده حداکثری از موجودیهای انبار و اموال جهت پروژه هانیر از برنامه ها است.
طاهری گفت : در موضوع اقتصاد مقاومتی ، یکی از پروژه ها ، مدیریت مصرف و کاهش مصرف آب و بررسی مشترکین بالای مصرف 20 متر مکعب آب است که 41درصد را شامل می شوند که لازم است به 22درصدکاهش یابند.
در زمان حاضر در بخش آب دو تصفیه خانه در استان سمنان وجود دارد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان در خصوص وجود تصفیه خانه های آب دراستان سمنان تصریح کرد: در زمان حاضر در بخش آب دو تصفیه خانه در گرمسار و دامغان در استان سمنان وجود دارد.
طاهری با بیان اینکه ظرفیت تصفیه خانه آب گرمسار 600 لیتر بر ثانیه است که اکنون با ظرفیت 350 لیتر بر ثانیه در مدار است افزود: تصفیه خانه آب دامغان نیز 150 لیتر بر ثانیه است که با ظرفیت 120 لیتر بر ثانیه در مدار قرار دارد که هر 2 امکان افزایش ظرفیت دارد.
وی با اشاره به برگزاری همایش سرمایه گذاری استان سمنان در اسفند 94 افزود: در این همایش سه تفاهم نامه از سوی شرکت آب و فاضلاب استان با بخش خصوصی به امضا رسید که تکمیل فاضلاب سمنان با احداث 80 کیلومتر شبکه و 40 هزار نصب انشعاب به همراه تکمیل تصفیه خانه با 550 میلیارد ریال سرمایه گذاری بود.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان تامین برق از نیروگاه های برق آبی کوچک بر روی ایستگاه های فشارشکن خط انتقال چشمه روزیه با 180 میلیارد ریال سرمایه گذاری برای تولید 2.5 مگاوات در شش ایستگاه و احداث آب شیرین کن سرخه دیگر تفاهم نامه اولیه در این همایش بوده است.
وی درباره تصفیه خانه های فاضلاب فعال و در مدار در استان سمنان گفت: این تصفیه خانه ها در شهرهای سمنان، شاهرود و مهدیشهر وجود دارد که با ظرفیت 27 هزار و 600 مترمکعب در شبانه روز در حال کار است.
عملیات اجرایی فاضلاب سمنان 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
طاهری از فاضلاب سمنان به عنوان یکی دیگر از این طرحها نام برد و اضافه کرد: عملیات اجرایی تکمیل این پروژه که 70 درصد پیشرفت فیزیکی داردکه از مهرماه در سمنان کلید خواهد خورد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان با بیان اینکه این پروژه 84 کلیومتر است، اظهار کرد: اجرای این پروژه و تکمیل آن نیازمند 500 میلیارد ریال اعتبار است که از طریق سرمایهگذار تامین خواهد شد.
وی با اشاره به مشخص شدن سرمایهگذار این طرح بزرگ، ادامه داد: 25 درصد اعتبارات این طرح توسط شهرداری سمنان و 75 درصد آن توسط سرمایهگذار بخش خصوصی تامین میشود.
طاهری از سه شهر بحراني در زمينه آب در استان ياد کرد و افزود: شهرهاي سمنان، شاهرود و شهميرزاد در نقطه بحراني قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان ادامه داد: ما در شهر سمنان حدود 900 ليتر در ثانيه آب نياز داريم که در حال حاضر با کمبود 150 ليتري روبرو هستيم و تنها 750 ليتر آب در دسترس داريم که اين کمبود را با ذخيره سازي و کاهش فشار آب جبران ميکنيم تا با مشکل روبهرو نشويم.
وي گفت: اين وضعيت در شهرستان شاهرود هم به همين منوال است به طوري که در شاهرود نيازمند 750 ليتر آب در ثانيه هستيم که در آنجا هم با کمبود 150 ليتر در ثانيه روبرو هستيم که با همين روش کاهش فشار آب و ذخيره سازي اين کمبود را جبران ميکنيم.
طاهری در ادامه با اشاره به اينکه در شهر شهميرزاد طي سال گذشته در اين موقع از سال با کمبود آب روبرو بوديم، تصريح کرد: خوشبختانه طي اين يک سال بالغ بر 22 مورد کار مختلف از جمله اصلاح شبکه و غيره را انجام داديم به طوري که در حال حاضر در اين شهر با مشکل کمبود آب روبرو نيستيم.
وي به بحث کمک شوراها در خصوص تبصره سه اشاره کرد و افزود: از شوراها انتظار داريم تا اين تبصره را به مرحله اجرا برسانند تا مبلغ جمعآوري شده را جهت افزايش خدمترساني به مردم همان شهر به کار گيريم.
شبکه توزیع آب شرب حدود دو هزار و ۳۰۰ کیلومتر است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان با اشاره به اینکه در استان سمنان شبکه توزیع آب شرب حدود دو هزار و ۳۰۰ کیلومتر است که حدود ۷۰۰ کیلومتر آن که حدود ۳۰درصد از شبکه را شامل می شودفرسوده بوده ونیاز به بازسازی واصلاح دارند اظهارداشت: باید اصلاح شوند که برای این امر به اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان نیاز است اما اعتبار سالانه برای این بخش بسیار کم است.
وی هدر رفت آب در پایان سال گذشته حدود ۲۳درصد بود که این رقم نسبت به متوسط کشوری پایین تر است اما می توانیم با اصلاح شبکه ها و نوسازی انشعابات قدیمی این میزان هدر روی را نیز کمتر کنیم.
طاهری افزود: اصلاح شبکه آب و جلوگیری از هدر رفت آب، تعدیل فشار، استفاده از سیستم های هوشمند تله متری در تاسیسات زیرساختی آب، احداث مخازن با ظرفیت یک متر مکعب برای هر مشترک شهری با هدف تزریق در مواقع بحرانی، فرهنگ سازی و آموزش از طریق آموزش و پرورش، تفکیک آب شرب از آب مورد نیاز فضای سبز شهری، نشت یابی و تعویض کنتورهای خراب و مستهلک و ... از جمله کارهای آبفای شهری درباره کاهش تبعات کمبود آب شرب است.
وی اظهار کرد: براساس برنامه اصلاح الگوی مصرف باید سالانه پنج هزار مشترک آب این استان با مدیریت مصرف خود، میزان آب مصرفی خانوار خود را به زیر 20 مترمکعب برسانند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان به طرح مصرف هوشمندانه آب ، محیط زیست سالم ( مهام ) در سطح 30 آموزشگاه مقطع ابتدایی در استان سمنان اشاره داشت.
طاهری بر آگاه سازی و ترویج فرهنگ استفاده بهینه از آب در مدارس تاکید کرد وگفت: برگزاری دوره های آموزشی مدیریت مصرف آب با همکاری مدیران مدارس به منظور آشناسازی دانش آموزان و معلمان با مفاهیم روش های تامین و راهکار های بهینه سازی مصرف آن اجرا شد که در نتیجه آن تعداد زیادی از دانش آموزان به همراه معلمان خود از آموزش های لازم در زمینه مدیریت مصرف آب بهره مند می شوند.
وی در پایان گفت: در استان سمنان برای تامین آب از 120 حلقه چاه،یک رشته قنات در شاهرود ودو رشته قنات در سمنان استفاده می شود.
نظر شما