به گزاری خبرنگاراجتماعی خبرگزاری شبستان، یکسالی می شود که اکثر دیوار های شهر نام دیوار مهربانی را بر خود گرفته اند.شعاری که روی این دیوارها خود نمایی می کند عبارت است از «نیاز داری بردار؛ نیاز نداری بذار».
مبنای دیوار مهربانی کمک به نیازمندان است و همه مردم می توانند در دیوار مهربانی مشارکت داشته باشند. بر روی دیوار مهربانی جا لباسی هایی کوبیده شده است تا مردم لباس هایی که احتیاج ندارند را در آنجا بگذارند و نیازمندان ازآنان استفاده کنند.
اکثر مردم با دیوار مهربانی آشنایی دارند و گویا در فرهنگ مردم جایگاهی برای خود ایجاد کرده است. این دیوار الزاما برای کمک به فقرا است و انتظار می رود که نیازمندان از آن استفاده کنند و هر کسی در توان خود اهدایی داشته باشد.
یکی از دیوار های مهربانی در خیابان شریعتی سبک دیگری را برگزیده است، دیگر غنی و فقیر و دارا و ندار اینجا مطرح نیست.می توان دارا ترین فرد هم ضمن کمک به این دیوار مهربانی ازوسایل این دیوار استفاده کند، وسایلی که لباس نیست.
بر دیوار مهربانی خیابان شریعتی قفسه های کتاب کوبیده شده است و انواع مجلات و کتاب ها را می توان در آنجا دید.هنگامی که از دیوار مهربانی که در شمالی ترین نقطه پایتخت قرار دارد عبور می کنیم، متوجه هستیم همه آدم ها دار و ندار از این دیوار مهربانی استفاده می کنند.
آمارهای مختلف از سرانه مطالعه کتاب در کشور اعلام می شود، که اعداد اعلام شده خیلی خوشایند نیستند و هر اعلامی نشان از وضعیت تکان دهند ه کتابخوانی در کشور روایت دارد.این دیوار مهربانی، اندیشه را به مردم ارمغان می دهد، اندیشی که می توان حتی باعث شود تا فقری دیگر بازتولید نشود.
امر کتابخوانی در کلام بزرگان بسیار تاکید شده است که می توان به چند مورد آن اشاره کرد.
امام صادق (ع) فرموده اند «دانش خود را بنویس و آن را در میان برادرانت منتشر ساز». در کلام امام علی (ع) نیز آمده است«هر کسی که با کتاب ها تسلی و آرامش یابد، هرگز آرامش خود را از دست نخواهد داد»همچنین مقام معظم رهبری نیز تاکید کرده اند که «کتاب یک غذاست؛ یک غذاى روح است؛ یک نوشیدنى روح است و چنانچه مقوّى باشد، روح را تقویت مىکند.»
بسیاری از صاحب نظران معتقدند، نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در جامعه موجب می شود تا افراد از آگاهی زیاد برخوردار باشند و آسیب های اجتماعی نیز کاسته شود.امید است ، دیوار های مهربانی که اندیشه را هدیه می دهند با مشارکت های مردم روزافرزون شوند تا دارا و غنی از آن استفاده کنند.
نظر شما