تلاش دشمن مخدوش کردن اقتدار ایران است

خبرگزاری شبستان:رییس مجلس با بیان اینکه ایران الگوی مقتدر رفتار سیاسی در منطقه است تلاش دشمن مخدوش کردن اقتدار کشور است.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش سراسری هفته قوه قضاییه با گرامیداشت شهدای قوه با تاکید بر هماهنگی میان قوا اظهار کرد: تلاشهای خوبی در سالهای اخیر در قوه قضاییه صورت گرفته است.

 

وی در مورد انتظارات از قوه قضاییه اظهار کرد: قوه قضاییه در طول 38 سالی که در کشور فعالیت کرده است ظهوری نو در کشور داشته و از نقاط برجسته برخوردار بوده که این موضوع به همت قضات برجسته است در سالهای اخیر شاهد برخورد با پرونده‌های مهم هستیم که سروصداهای یادی را به پا کرد که این موضوع در کشورهای توسعه یافته معمول نیست و این امر حکایت از تحقق قانون در کشور و اقتدار قوه قضاییه دارد.

 

وی گفت: قوه قضاییه مسیر تکاملی مثبتی را در حال طی کردن است و قضات با وجدان کاری که دارند در کار خود تسلط داشته و این سرلوحه ای بسیار ارزشمند است.

 

وی با بیان اینکه حمایتها از قوه قضاییه با هدف صیانت از تحقق قانون بوده است گفت: با توجه به تمام مشکلاتی که در قوه قضاییه وجود دارد این قوه در حال طی کردن مسیر تکاملی است و اقداماتی که در قوه قضاییه انجام شده است بخشی به قوه مجریه محول شده که در سیمای قانون ترسیم شود که یکی از انها ایین دادرسی کیفری بود. که قانونی در مورد ان نداشتیم و نکاتی درخصوص حقوق شهروندی بود که در این قانون مورد توجه قرار گرفت.

 

وی با بیان اینکه لایحه مجازات اسلامی قانون مهمی بود که تصویب شد و وظایف و اختیارات قوه قضاییه در ان مشخص شد افزود: گاهی در زمینه تصویب قانون سهل انگاری می شود البته تمهیداتی اندیشیده شد تا قوه قضاییه مستقیماً لوایح خود را به قوه مجریه بدهد.

 

لاریجانی با بیان اینکه قانون جرم سیاسی از اصول اساسی قانون بود که در مجلس گذشته تصویب شد افزود: ساماندهی و اجرای این قانون در داخل و بیرون از کشور مسایل زیادی را حل می کند و این لایحه در مجلس گذشته بررسی شد و در دستور کار قرار گرفت.

 

لاریجانی گفت:‌بحث سازمان مبارزه با فساد که سال گذشته مطرح شد قانونش با کمک قوه قضاییه تدوین شد که در این مجلس در دستور کار قرار می گیرد و این قانون کارشناسیهای زیادی را سامان می دهد.

 

وی با اشاره به تصویب قانون کالا اظهار کرد: این قانون نیز بسیاری از زمین خواریها را جلوگیری می کند و موجب ساماندهی مالکیت می شود. امیدواریم با حمایت قوه قضاییه این امر نیز سامان یابد.

 

وی ادامه داد: در مورد یک نظام جامع در کشور حتماً با قوه قضاییه مشاوره خواهیم کرد با توجه به شرایط جدید از نظر سرمایه گذاری در کشور نیازمند دقت نظر در قوانین و سرمایه گذاری هستیم و حتماً نیازمند آموزشهای تخصصی مدیران در حوزه اقتصادی و قضایی هستیم.

 

وی با اشاره به طرحی برای اراضی و منابع طبیعی اظهار کرد: امیدواریم با ارایه این طرح وضع نابسامان در این زمینه نیز سامان پیدا کند این طرح در حال طی کردن مراحل اخر است و در سال جاری در این مجلس به این موضوع می پردازیم.

 

وی با بیان اینکه قاچاق کالا در کشور موضوع مهمی است افزود: در قانون باید سازوکار لازم برای مبارزه با قاچاق ایجاد کنیم که البته نواقصی نیز در کشور وجود دارد که در گوشه ای از مشکلات گزارش شده دیده شده است که نیازمند بازنگری در قانون مبارزه با قاچاق کالا هستیم.

 

وی ادامه داد: به نظر علاج جدی در این زمینه نداشته ایم و با وجود این امر اقتصاد مقاومتی به ثبات نمی رسد باید منافذ زیادی را که در این زمینه وجود دارد ببندیم و ورود قاچاق از مناطق مرزی را در نظر داشته باشیم که به عنوان منافذ ورودی قاچاق محسوب می شوند.

 

وی ادامه داد: قانون مبارزه با مواد مخدر از دیگر قوانینی که مورد توجه در مجلس قرار گرفت و دو دهه در مجلس کار شد این قانون قانون محکمی است که البته نتایج مثبتی را داشته است اما از سوی دیگر با سرعت تنوع در مواد مخدر مواجه هستیم که شگردهای جدیدی را از این مواد ترویج می کند که جا دارد با رویکردی جدید به موضوع مواد مخدر بپردازد.

 

وی افزود: در این زمینه جای ان دارد که مرکز پژوهش های مجلس و سایر مراکز پژوهشی سازمانها ورود یابند و البته از تجربیات قوه قضاییه نیز در این زمینه بهره می بریم.

 

وی در مورد محیط زیست اظهار کرد: علاوه بر قوانین جدید در امر محیط زیست نیازمند قوانین تکمیلی هستیم و با توجه به تغییراتی که ایجاد شده است سازوکار اجرایی لازم را داشته باشیم ما نیازمند محاکمه تخصصی در زمینه محیط زیست هستیم امیدواریم قوانین جدید زمینه سازوکار بهتر اجرایی را فراهم کند.

 

وی در مورد مساله برجام گفت: باید ببینیم که توافق هسته ای که انجام شد و نظام با چشم بینا ان را انتخاب کرد در پس پرده از دید غربیها چه فکری در سر دارند یا جور دیگری ان را دنبال می کنند در اجرای برجام نقاط ضعفی بر جای مانده است و برخی تحریمها در بانکها وجود دارد و اضطرابی که در سرمایه گذاری در ایران غربیها وجود دارد در پشت پرده برجام و پشت صحنه خزانه داران غربی است تا سرمایه گذاری در ایران انجام نشود.

 

رئیس مجلس گفت: انها همزمان با توافق عملیات دیگری را ساماندهی کرده اند تا نفوذ نظامی بیشتر جلوه کند زیرا انها شاهد تسلط ایران در منطقه هستند به همین جهت نوع جدیدی از ساماندهی تحریمها را قرار داده‌اند انها طرحهایی را برای مقابله با ایران داده اند.

 

وی افزود: ضمن توافق هسته ای انها به دنبال حضور پرقدرت نظامی در منطقه هستند و ایران مانع نفوذ غربیها در منطقه است به همین جهت تضمین هایی را به سعودی ها می دهند و سلاحهای زیادی در اختیار سعودیها قرار می دهند و امریکا از اتش میان ایران و عربستان بدش نمی آید به همین جهت اقدامات عملی برای ساماندهی این موضوع نمی کند.

 

وی اظهار کرد: مقابله با تروریستها در منطقه کوتاه مدت نیست و این موضوع از نظر بحرانهایی که در سوریه و یمن ایجاد کرده اند قابل بررسی است مخصوصاً برای سعودیها که بحرانهای جدیدی را در منطقه ایجاد می کنند سعودیها به دلیل عدم توفیق در سوریه و یمن با ناامیدی در رفتارهای سیاسی چاره ای جز خلق بحرانهای جدید در منطقه نداشته‌اند روند جریانات تروریستی در منطقه نشان می دهد که موضوع تروریست در منطقه رو به رشد و جهش است.

 

وی افزود: مجموعه دلایلی که ارایه شد نشان می دهد که جریان تروریست در منطقه کوتاه مدت نیست و باید با این پدیده زندگی کرد.

 

وی در مورد نقش ایران در منطقه گفت: می خواهند هیمنه ایران را با مشکل مواجه کنند تا هیمنه جمهوری اسلامی در داخل کشور با مشکل مواجه شود زیرا در این سالها ایران دارای امنیتی پایدار بوده است و انها می خواهند این موضوع را دچار اختلاف کنند.

 

رییس مجلس گفت: تلاش دشمن ان است که اقتدار ایران را مخدوش کنند زیرا ایران الگوی قدرت رفتار سیاسی در منطقه است و تلاش انها خدشه دار کردن این الگو است و ما نیازمند سازوکار جدید در منطقه هستیم.

 

وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب در رسیدن به رشد 8 درصدی درکشور گفت: رتبه ایران در موضوع تسهیل فضای کسب و کار در میان کشورها مطلوب نیست و باید سازوکار قانونی برای سرمایه گذاری در کشور در نظر گرفته شود که بخش مهم این قانون بر عهده قوه قضاییه است.

 

وی در مورد اعدامها در ایران گفت: 96 درصد از اعدامها مربوط به مواد مخدر و سرقتهای مسلحانه است که این موضوع نیازمند دیپلماسی قضایی برای پاسخگویی است ایران هزینه زیادی را در مبارزه با مواد مخدر می دهد و از سویی ترانزیت مواد مخدر نیز محسوب می شود که باید اهرم فشار متناسبی با ان اتخاذ شود ما نیازمند تغییر قوانین دیپلماسی فعال در حوزه قضایی هستیم.

 

کد خبر 554723

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha