به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، جلسه شورای برنامهریزی و توسعه خراسان جنوبی امروز ( 8 تیر) با حضور استاندار و اعضای این شورا و نمایندگان چهار حوزه انتخابیه استان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
این جلسه چند دستور کار داشت که شامل بررسی و تصویب شاخصهای توزیع اعتبارات تملک و دارایی و سرمایهای سال 95 در استان، تصویب سند مطالعات آمایش استان و تصویب مصوبات کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی استان بود.
اعتبارات تملک داراییها و سرمایه ای استان در سال 95 بر اساس فصل و برنامه و با شاخصهایی شامل جمعیت 60 درصد، مساحت 15 درصد و عدم برخورداری 25 درصد توزیع خواهد شد البته این شاخصها در سال گذشته بازنگری شده و از 120 شاخص به 197 مورد ارتقا یافته است.
در راستای دستور کار نخست این جلسه مدیران دستگاههای مختلف به اظهار نظرات خود پرداختند.
لزوم اختصاص اعتبارات خاص به پروژه هایی با ماهیت استانی
مهدی فرجامیفرد، فرماندار خوسف در این جلسه با بیان اینکه در حوزه شاخصهای توزیع اعتبارات برخی عناوین است که نمیتوان نام آن را شاخص گذاشت، اظهار کرد: اعتبار مورد نیاز به عنوان شاخص نداریم به عنوان مثال اگر در سالهای گذشته در شهرستان تازه تاسیس خوسف و زیرکوه یک پروژه افتتاح نشده گناه این شهرستانها چیست که باید پرت باشد اما در شهرستان دیگری که پروژه ای کلید خورده اعتبار هنگفتی تحت عنوان شاخص های اعتبار مورد نیاز میخواهد.
وی افزود: بنابراین پروژه های نیمه تمام از این محل سود میبرند لذا اعتبار مورد نیاز به عنوان شاخص کار کارشناسی نیست.
فرماندار خوسف این شهرستان را سومین شهرستان وسیع استان دانست و گفت: بعد خانوار 1.81 و بعد نفر 1.48 است یعنی در هر کیلومتری نیم خانوار و کمتر از دو نفر سکونت دارند و این خدماترسانی را دچار مشکل میکند.
فرجامیفرد ادامه داد: در اعتبارات خاص از جمله راه شهرسازی اگر قرار باشد بر اساس همین شاخصها توزیع اعتبار شود شهرستان بیرجند چون ضریب آن بیشتر است از سرجمع اعتبارات خاص راه و شهرسازی سود می برد در حالی که طول راهها و وسعت آن کمتر است بنابراین درخواست میشود اعتبارات خاص براساس همان سرفصل در حوزه راه توزیع شود.
وی با بیان اینکه شهرک صنعتی خوسف(شهید رحمانی) برای سرریز صنعت استان پیش بینی شده، تصریح کرد: قادر نیستیم با توجه به اعتبارات اندک شهرستان خوسف زیرساختها را برای جذب سرمایهگذار در این شهرک فراهم کنیم بنابراین نیاز است از محل اعتبارت در اختیار استان برای آن اعتباراتی در نظر گرفته شود.
نبود شاخصی به عنوان فرسودگی در توزیع اعتبارت تملک سرمایهای
محمد رضا رجبیمقدم، فرماندار فردوس نیز با اشاره به اینکه زیرساختهای این شهرستان مربوط به سال 47 است، گفت: در توزیع اعتبارات شاخصی به عنوان فرسودگی نداریم و این مهم منظور نمیشود.
به گفته وی در شبکه آب 46 درصد با وجود این خشکسالی چندین ساله در استان هدر میرود و هر سال اعتبار اندکی بازسازی گذاشته میشود که عملاً اتفاق خاصی نمیافتد.
رجبی مقدم افزود: همچنین بسیاری از ساختمان ها و تاسیسات این شهرستان قدیمی؛ قابلیت نگه داری ندارد در حالی که در توزیع اعتبارات تملک سرمایه ای شاخصی فرسودگی پیش بینی نشده است.
فرماندارفردوس به بحث گردشگری و توزیع اعتبارات در این حوزه اشاره و بیان کرد: این شهرستان زیرساخت گردشگری ندارد که باید اعتباری برای آن در نظر گرفته شود.
وضعیت تولید در استان بدون کاهش سود تسهیلات اقتصادی نیست
هاشم ولیپور مطلق، رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی نيز با بیان اینکه در بودجه سال 95 پیش بینی کمک فنی و اعتبار شده، گفت: وضعیت تولید در استان در بخش صنعت و کشاورزی بدون کاهش سود تسهیلات اقتصادی نیست و این در تمام جلسات به آن پرداخته شده است.
وی بیان داشت: باید 5 درصد اعتبارات استان در خصوص کمک فنی و اعتباری اختصاص یابد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی درخواست کرد 5 درصد اعتبارات استان برای مدیریت بحران و پیشگیری و مقابله با مخاطرات مختلف از جمله خشکسالی درنظر گرفته شود که باید این میزان اختصاص یابد.
شاخص های توزیع اعتبارات در رفع محرومیتها نتیجه ای ندارد
فرهاد فلاحتی، نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی نیز به نامگذاری امسال به نام « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اشاره کرد و افزود: شاخص های توزیع اعتبار از چندین سال قبل تغییری نکرده به نظر میرسد باید این شاخصها با توجه به شرایط اقتصادی تغییر یابند.
وی با بیان اینکه باید ببینیم میزان محرومیت استان در ده سال گذشته در شاخص های مختلف چه میزان تغییر کرده، گفت: تخصیص های استان مشخص میکند شاخصهای توزیع اعتبار نتیجهای در رفع محرومیت ها نداشته است.
شاخصهای محرومیت در شهرستانها هر سال افزایش یابد
نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید شاخصها توزیع اعتبارت با توجه به شرایط اقتصادی کشور انعطاف داشته باشد و یکی از ایراداتی که در مباحث بودجهریزی وجود دارد این است که سعی میشود شاخصهای در طول سال داشته باشیم و همان را عدد و ارقام جایگرین کنیم که متاسفانه شاید راحت باشد اما نتایج خوبی ندارد.
فلاحتی با اشاره به اینکه برای نتیجه بخش بودن اقتصاد مقاومتی در خراسان جنوبی باید به دستگاههای متولی این امر در استان توجه و بودجه اقتصادی اختصاص دهیم، ادامه داد: شهرستان قاین در بخش درمانی مشکل دارد اگر قرار باشد شاخصها را در مرکز استان افزایش دهیم اما بقیه شهرستانها در محرومیت بمانند حاشیه نشینی را به دست خود دامن زده ایم لذا باید شاخصهای محرومیت در شهرستانها هر سال افزایش یابد.
انتقاد شدید نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس از نرخ بیکاری اعلام شده برای استان
محمد رضا امیرحسنخانی، نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با انتقاد از نرخ بیکاری اعلام شده، تاکید کرد: با این نرخ میخواهیم اعتبارت بگیریم نرخ بیکاری نهبندان 9 درصد است یعنی از نرخ بیکاری کشور پایینتر است آیا همچین چیزی وجود دارد؟
وی با بیان اینکه این اطلاعات پایه و اساس است که با توجه به آن نمایندگان استان چانهزنی انجام میدهند، گفت: این آمار و نرخ بیکاری از کجا به دست آمده است؟
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باید در سند آمایش وضعیت استان نسبت به سند چشم انداز 20 ساله کشور مشخص باشد متاسفانه مدتها منتظر این سند بودیم اما در چشمانداز به دست ما نرسید.
امیرحسنخانی با تاکید بر اینکه استان خراسان جنوبی نسبت به سایر نقاط کشور فاصله آن با سند چشمانداز بسیار است، بیان کرد: آمار ارائه شده برای نرخ بیکاری استان را مستند نمی بینم اگر واقعاً نرخ بیکاری فردوس 5 درصد یا بشرویه 4 درصد باشد، من همه چیز را رها می کنم.
به گفته وی این نرخ درست نیست چرا که همواره در تمام جلسات با خیل لشکر بیکاری مواجه می شویم مگر ممکن است نرخ بیکاری فردوس 5 درصد باشد و آن وقت نرخ بیکاری کشور 12 درصد باشد؟! فکر کنم اینجا اروپا است به جای خراسان جنوبی!!
گفتنی است همچنین تصویب سند آمایش استان و بررسی ۱۴ مصوبه کارگروه امور زیربنایی استان شامل احداث مجتمع خدماتی رفاهی در سه راهی روم، احداث پیست موتور سواری در فردوس، مجتمع گردشگری در عشق آباد طبس، احداث آرامستان سربیشه، مرکز خدماتی رفاهی در سربیشه، مجتمع گردشگری در روستای محمدآباد و احداث مجتمع گردشگری در سرایان ... دستور کار جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان بود که در نهایت به تصویب اعضا رسید.
نظر شما