عبدالرضا اکبری بازیگر سریال «کلاه پهلوی» در گفتگو با شبستان با بیان اینکه ساخت فیلم های قرآنی باعث انتقال فرهنگ اسلامی به جامعه و در عرصه جهانی می شود، گفت: متاسفانه سینمای غرب تا به امروز در صدد ساخت فیلم های اسلام ستیز و ایران هراسی بوده است و سینمای ما تا آنجا که می تواند باید در این زمینه هوشیارانه وارد شود و دست روی دست نگذارد و در خصوص ساخت فیلم های دینی و قرآنی طور وارد عمل شود که مردم جهان را با واقعیت های اسلام آشنا کند.
وی با اشاره به اینکه مردم کشورمان علاقه زیادی به شنیدن قصص قرانی دارند، گفت: شاید مردم قصص قرآنی را شنیده باشند اما دیدن این قصه از طریق فیلم برایشان جذابیت زیادی دارد و معتقدم بعضی از آثار سینما دارای مفاهیم عمیق و اخلاقی هستند که آموزههای اسلامی در آن به وفور مشاهده میشود که این فیلم ها هم با دارا بودن مفاهمیم اجتماعی، می تواند منتقل کننده پیام های اسلامی و قرآنی باشد.
اکبری ادامه داد: فیلم هایی که با موضوع اجتماعی به معانی قران کریم هم توجه کرده اند، جزء کارهای قرآنی به حساب میآیند، اما نباید از یاد برد که فیلمها یا سریالهایی که قصص قرآن را محور قرار دادهاند به شکل زیباتری بیانگر مفاهیم قرآنی هستند، چون به لحاظ زیباییشناسی قصص قرآنی در خود زیبایی فراوانی دارد.
بازیگر سریال «بازی با مرگ» با بیان اینکه اگر بتوانیم سبک زندگی که در فیلم ها ارائه میکنیم متناسب با سیره ائمه باشد خواهیم توانست عملکردی قرآنی در برنامههای نمایشی داشته باشیم، گفت: قرآن،کتابی است که داستان ها و مطالب ها آموزنده بسیاری دارد و با اینکه قرن ها از نزول آیه قرآنی گذشته است اما همچنان برای مردم کاربرد زیادی دارد.
وی خاطر نشان کرد: شاید در گذشته مسأله حفظ فرهنگ و هویت به مانند امروز مسئلهای حساس و مهم نبود اما امروزه با گسترش ارتباطات بینالمللی کشورها با یکدیگر میتوان گفت علاوه بر روابط سیاسی، اقتصادی و ... بحث تبادل فرهنگی نیز به وجود آمده است.
اکبری با بیان اینکه در سینمای قرآنی باید داستان ها را به گونه ای به تصویر بکشیم که مخاطبان جوان را بتوانیم جذب کنیم، گفت: ما زمانی می توانیم به خودمان افتخار کنیم که در این نوع فیلم ها و سریال ها، بیشترین مخاطبان ما جوانان باشیند و توانسته باشیم پیام های قرآنی را به آنها منتقل کنیم.
بازیگر سریال مزد ترس ادامه داد: سینمای قرآنی، سینمای اسلامی و ارزشی ماست و اگر هنرمندان و مستعدان و فیلمسازان بتوانند در آن خوش بدرخشند و فیلم های خوبی تولید کنند، تاثیرگذاری روی مخاطبان افزایش پیدا می کند و مردم از دیدن این فیلم ها لذت بیشتری می برند و پیام هایش را زودتر درک می کنند.
وی با اشاره به اینکه هنر از جمله ابزارهایی است که از طریق آن می توان پیام های قرآن را بین مردم منتقل کرد، ابراز داشت: مردم ما مردمی دین پرور و خدا جو هستند و اگر زمینه سازی برای فعالیت در سینمای قرآنی می تواند تاثیرات زیادی را در آنها بگذارند.
اکبری ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه را لازمه داشتن فیلم های قرآنی با کیفیت مطلوب دانست و ادامه داد: فيلم قرآنی بايد عصاره و روح قرآنی در دل خود داشته باشد، به حدی که اين روح قرآنی بتواند به طرق مختلف خودش را نشان دهد.
این بازیگر سینما و تلویزیون تاکید کرد: ممکن است یک فیلم قرآنی به دلیل دفاع از قرآن ساخته شود و یک فیلم قرآنی دیگر، اثر آموزشی یا اخلاقی داشته باشد و باید گفت که فيلم قرآنی اثری است كه به نحوی عيان از آيهای قرآنی بهره برده باشد.
وی اظهار داشت: قرآن برای تمام انسانها فرستاده شده است و فيلم قرآنی نيز بايد برای تمامی مخاطبان جهان ساخته شود تا بتوان با يك زبان جهانی، مفهوم قرآنی را به ديگر مخاطبان منتقل كرد.
اکبری در پایان با اشاره به ضرورت برگزاری نمایشگاه قرآن کریم گفت: همانگونه که سینمای قرآنی در ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه تاثیرگذار است، برگزاری نمایشگاه قرآن با روش ها مدرن و جدید می تواند پیوند دهنده نسل جوان با قرآن کریم باشد و به اعتقاد بنده، این نمایشگاه تاثیرزیادی دارد و نیاز است که روز به روز شاهد گسترش چنین نمایشگاه هایی در سطح کشور باشیم
نظر شما