خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران از جمله کشورهایی است که از منابع فراوان انرژی برخوردار است از جمله بخش های انرژی که با توجه به موقعیت جغرافیای کشورمان در آن حوزه دارای پیشرفت هستیم؛ صنعت برق است. در سال ۱۳۹۱ توان تولیدی برق ایران ۶۸ هزار و ۹۳۲ مگاوات اعلام شد که نسبت به سال گذشته خود ۳ هزار و ۷۲۰ مگاوات افزایش داشته است.
بنابراین گزارش، نیروگاههای حرارتی با ۵۷ هزار و ۵۴۱ مگاوات بیشترین سهم را در تولید برق کشور دارند و ۲۰ مگاوات از ظرفیت تولید مربوط به نیروگاه اتمی است. نیروگاههای برقآبی با ۹ هزار و ۶۸۶ مگاوات توان تولیدی در رتبه سوم هستند. انرژیهای نو ۲۱۹ مگاوات و نیروگاههای مقیاسکوچک ۴۶۶ مگاوات از ظرفیت تولید را به خود اختصاص دادند. مجموع انرژی تولیدی نیروگاهها در سال ۱۳۹۱ برابر ۲۴۸ میلیون و ۵۹۵ هزار مگاواتساعت بوده است که برای این میزان تولید ۳۷ میلیارد و ۵۰۶ میلیون متر مکعب گاز، ۷ میلیارد و ۶۵۹ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۴ میلیارد و ۴۴۱ میلیون لیتر نفت کوره مصرف شده است. واردات برق از کشورهای همسایه در همین سال ۳ هزار و ۹۱۳ میلیون کیلوواتساعت بوده است که نسبت به سال گذشته خود ۷ درصد رشد داشته است.
این گزارش می افزاید: صادرات برق در همان سال ۱۰ هزار و ۹۲۳ میلیون کیلوواتساعت و دارای رشد ۲۸ درصدی بوده است و پس از آن نیز در مسیر صعودی قرار گرفته است و لغو تحریم ها نیز این فرصت را برای بازار انرژی کشورمان فراهم کرده که ارتباطات گسترده تری در این حوزه داشته باشد و در این راستا کشورمان به اتحادیه اروپا برق صادر می کند.
بنابراین گزارش، علیرضا دائمی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو در این باره به ایرنا گفته است: "برنامه وزارت نیرو مطرح کردن ایران به عنوان مرکز (هاب) انرژی منطقه است. صادرات برق به اتحادیه اروپا از طریق کشورهای همسایه امکانپذیر است و از جمله مباحث مطرح شده در مقوله اقتصاد مقاومتی نیز محسوب می شود. نظر به اینکه صادرات برق با تبدیل سوخت به انرژی الکتریکی باید انجام شود، بنابراین نیاز به تعیین نرخ گاز وجود دارد، که هنوز قیمت گاز برای سرمایه گذاری بخش خصوصی قطعی نشده و پس از آن می توان مدل های کسب و کار را اجرایی ساخت."
یادآور می شود: صادرات برق ملزوماتی دارد که از جمله آنها تولید برق با بهره وری بالا است؛ زیرا تبدیل سوخت به انرژی الکتریکی امکان صدور برق را فراهم می سازد و هدر رفت آن باید در کل سیستم به حداقل برسد. باید از سیستم های فشار قوی با افت کم برای صادرات استفاده شود و تاکنون مطالعات زیادی برای استفاده از پیشرفته ترین سیستم های انتقال برق در جهان بررسی شده و نمونه هایی که در اروپا مطرح بوده، در پژوهشگاه نیرو در دست بررسی قرار دارند.
نظر شما