به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی؛ نتانیاهو روز دوشنبه (7 تیر) اعلام کرد این توافق همچنین تاثیر بسزایی بر اقتصاد رژیم اسرائیل خواهد داشت.
وی پس از دیدار با جان کری، وزیر امور خارجۀ امریکا در رم، گفت: «به نظرم عادیسازی روابط گامی مهم است. این توافق پیامدهای بسیاری برای اقتصاد اسرائیل به همراه خواهد داشت.»
نخست وزیر رژیم اسرائیل افزود جزئیات این توافق را بعداً اعلام خواهد کرد.
کری نیز در سخنانش این توافق را «گامی مثبت» توصیف کرد.
این در حالی است که منابع خبری ترکیه یکشنبه از نهایی شدن توافق میان آنکارا و رژیم تلآویو برای عادیسازی روابط دیپلماتیک بعد از 6 سال، خبر دادند.
هیاتهای دیپلماتیک ترکیه و اسرائیل روزهای شنبه و یکشنبه در رم، پایتخت ایتالیا دیدار و درباره این توافق مذاکره کردند.
بر اساس گزارشها، اسرائیل با پرداخت غرامت به قربانیان حمله به کشتی کمک رسان ماوی مرمره به نوار غزه و همچنین عذرخواهی درباره این حمله موافقت کرده است.
کارشناسان معتقدند، تنها مانع باقی مانده در روابط تلآویو و آنکارا، موضوع نوار غزه است. ترکیه خواستار تضمین ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه است تا مشکلات زیرساختی و انرژی این منطقه تحت محاصره حل و فصل شود.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، کابینۀ رژیم تلآویو این هفته برای تأیید این توافق تشکیل جلسه خواهد داد.
ترکیه زمانی مهمترین متحد رژیم اسرائیل در خاورمیانه به شمار میآمد، اما روابط دو جانبه آنها در تاریخ 31 می 2010 (10 خرداد 1389) پس از حمله کماندوهای اسرائیلی به کشتی ماوی مرمرۀ ترکیه که حامل کمکهای بشردوستانه برای ساکنان نوار غزه بود، تیره شد.
در این حمله 10 فعال حقوق بشر ترکیه کشته شدند. در پی این حادثه و عذرخواهی نکردنِ مقامات تلآویو از آنکارا، ترکیه در سپتامبر 2010 (شهریور 1389) همکاریهای نظامی خود را با اسرائیل متوقف و سفیر این رژیم را از آنکارا اخراج کرد.
نظر شما