به گزارش خبرنگار شبستان، کتاب دعا از منظر حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله العالی)، رهبر معظم انقلاب اسلامی به کوشش علیرضا برازش به تازگی از سوی انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی راهی بازار کتاب شده است و در کمتر از چند روز از انتشار آن به چاپ پنجم رسیده است.
علیرضا برازش در مقدمه این کتاب آورده است: اولین موضعی که علاقه مند شدم درباره آن تحقیق کنم دعا بود و این امر به اوایل دهه شصت برمی گردد. از همان ایام تقریباً عمده آثار مکتوب پیرامون این موضوع را مطالعه کردم ولی نکته بکر و کلیدی این مبحث را در نماز جمعه و از زبان خطیب جمعه تهران دریافت کردم.
به گفته برازش، رییس جمهور وقت و خطیب جمعه تهران، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در خطبه های نماز جمعه های رمضان، علی رغم وجود موضوع های متعدد عقیدتی و سیاسی و اجتماعی، حداقل یک خطبه را به این موضوع اختصاص می دادند و بعضاً در مقدمه بحث، دلیل کنار زدن مباحث دیگر و پرداختن چندباره به دعا را جایگاه ویژه و تقریباً استثنایی دعا در منظومه عقاید الهی، بیان می فرمودند.
برازش اشاره می کند که سه فایده، سه دستاورد، سه جهت و سه نکته درباره دعا بارها و بارها و بارها از زبان ایشان شنیده شد و الحق دو نکته آن در میان مردم و حتی متدینین و افراد مانوس با دعا و نیایش غریب و مغفول مانده بود و هست و حتی در کتب تالیف شده درباره دعا و نیایش نیز به نحو شایسته بدان پرداخته نشده است.
وی با بیان اینکه توفیق هم کلام شدن با پروردگار، مناجات و محبت خودمانی با حضرت حق خیلی باارزش تر از پاداش های دنیوی و حتی اخروی است، بیان می کند که حضرت آیت الله خامنه ای این فایده را مهمترین و درک این اهمیت را کلیدی ترین نکته مبحث دعا می دانستند و می دانند.
نرم افزار جدیدالانتشار حدیث ولایت از منشورات مشترک مرکز تحقیقات کامپیوتری اسلامی و موسسه حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای منبع علیرضا برازش برای تدوین کتاب دعا از منظر حضرت آیت الله سیدعلی خامنه ای (مدظله العالی) بوده است.
عناوین پنج فصل این کتاب عبارتند از: معانی دعا، اجابت و ذکر، اهمیت دعا و ذکر، شرایط دعا، شروط و اجابت، فواید و دستاوردهای دعا، در دعا از خدا چه بخواهیم؟ نمونه هایی از کتابها و دعاهای برجسته.
در بخشی از کتاب آمده است: دعا رقیب ابزارهای مادی نیست. این طور نیست که وقتی انسان می خواهد به مسافرت برود یا با خودرو و قطار و هواپیما عازم شود و یا با دعا برود! همچنین اینطور نیست که اگر انسان بخواهد وسیله ای به دست آورد، یا پول خرج کند و یا اگر پول نداشت به دعا متوسل شود و آن وسیله را به دست آورد! معنای دعا این است که شما از خدا بخواهید تا او این وسیله را جور بیاورد.آن وقت علل مادی، هر کدام در جای خودشان قرار می گیرند. دعای مستجاب این گونه است.
"اجابت الهی از طرف پروردگار، هیچ قید و شرطی ندارد، این ما هستیم که با اعمال خودمان مانع اجابت می شویم، ما هستیم که موجب می شویم دعای ما مورد اعتنا قرار نگیرد، که خود همین، یکی از معارفی است که می توان از دعا استفاده کرد و یکی از خصوصیات دعا، همین است" آنچه نقل شد گزیده ای از بخش چهارم کتاب دعا از منظر حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.
در بخشی از خطبه های نماز جمعه تهران به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی که در 21 مهر سال 85 ایراد شده است،حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند: دعا، خواندن خداست. حالا می تواند به زبان فارسی یا به زبان خودتان باشد. هر چه که می خواهید با خدا حرف بزنید این، دعاست. هر چه می خواهید با او در میان بگذارید ...البته دعاهای ماثور از ائمه (ع) بهترین مضامین در زیباترین الفاظ و سرشار از معارف الهی است که قدر آنها را باید دانست و بایستی به آنها متوسل شد.
در این کتاب می خوانیم: دعاهایی که از ائمه رسیده است بهترین دعاهاست. اولا خواسته هایی در این دعاها گنجانده شده است که به ذهن امثال ماها اصلا خطور نمی کند و انسان از زبان ائمه(ع) انها را از خدا طلب می کند. در دعای ابو حمزه و دعای افتتاح و دعای عرفه بهترین مطالبات و خواسته ها برای انسان مطرح می شود که اگر انسان اینها را از خدا بخواهد و بگیرد، می تواند برای او سرمایه باشد.
در بخشی از این کتاب با عنوان استواری در مقابل دشمن آمده است: اگر می خواهید در مقابل دشمن، استوار باشید باید باب دعا را به سوی خودتان باز کنید. اگر می خواهید از کسی و چیزی نترسید باید رابطه خود را با خدا قوی کنید اگر می خواهید در مقابل جلوه های مادی تکان نخورید و نلغزید باید خود را با دعا و تضرع بیمه کنید. این ،دعاست.این وظیفه قلبی همه انسانهاست، راهی است که انسان از درون خود با خدای متعال باز می کند.
گفتنی است، کتاب دعا از منظر حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای، (مدظله العالی)، رهبر معظم انقلاب اسلامی به کوشش علیرضا برازش از سوی انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به موسسه پژوهش فرهنگی انقلاب اسلامی در شمارگان 4000 نسخه و قیمت 2500 تومان در تیر ماه سال 90 برای اولین بار چاپ شده است.
پایان پیام/
نظر شما