شب قدر فرصت کمک به خدا در مهندسی مقدرات است

خبرگزاری شبستان: اگرچه خداوند برای ما مقدراتی را مهندسی کرده و امور عالم همه چیز در جای خودش قرار دارد اما طبق همان مقدرات به ما اختیار داده شده است تا دعا و تلاش کنیم و آرزوهامان را مشروع و دست یافتنی.

حجت الاسلام سید علی سجادی زاده، استاد دانشگاه علوم رضوی (ع) در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که اگر سرنوشت انسان ها از پیش نوشته شده، دعا کردن در شب قدر برای تعیین سرنوشت یک ساله انسان چه مفهومی و جایگاهی دارد، گفت: همان افرادی که این آموزه ها را به ما آموخته اند که مقدرات انسان ها از پیش مهندسی شده، همان افراد بیان می کنند نگویید کار تمام شده و ما نمی توانیم دخالتی در سرنوشت خود داشته باشیم بلکه دعا و تلاش کنید به دلیل آن که سرنوشت آدمی با اراده و سعی او رقم می خورد.

 

وی ادامه داد: انسان بر اساس مشیت الهی در نظام آفرینش قدرت انتخاب گری و اختیار - البته نه به صورت مطلق – دارد و این دستور به دعایی که داده شده، برای آن است که انسان با دعا می خواهد راه درست را پیدا کرده و آرمان های خود را دریابد ضمن آن که دعا باید در حیطه اختیارات و امور شدنی باشد نه امور غیر ممکن یا بدون تلاش؛ برای مثال فردی بدون آن که تلاش کند و کاری انجام دهد، دعا کند صاحب خانه یا ملکی شود.

 

این کارشناس دینی تصریح کرد: در سیره اولیای خدا آمده دعا با عمل باید همراه باشد مثلا کسی که مریض است باید به پزشک مراجعه و دعا کند تشخیص دکتر درست باشد، وقتی تشخیص صحیح بود، نسخه نیز درست نوشته می شود و فرد دارویی را استفاده می کند که به درمان او کمک می کند.

 

حجت الاسلام سجادی زاده اضافه کرد: بنابراین، همان خدایی که مقدرات را تعیین می کند، همان خدا نیز دستور به دعا داده و همان دین از فرد خواسته است که در شب قدر بستر مناسبی برای رسیدن به خواسته های مشروع خود فراهم کند.

 

وی با تاکید بر اینکه بین مقدارت و اختیار منافات نیست، ابراز کرد: مانند این که معلم از اول ورود به کلاس، طی گذشت یک تا دو جلسه متوجه می شود کدام شاگرد درس می خواند و کدام دانش آموز درس نمی خواند و در نتیجه می داند آن شاگردی که تنبلی را پیشه می کند، سرنوشت او این است که مردود خواهد شد اما در عین حال معلم سفارش به درس خواندن می کند یعنی به اختیار خود این دانش آموز است که کاری کند قبول شود یا مردود.

 

استاد دانشگاه علوم رضوی (ع) تاکید کرد: بنابراین، خداوند برای ما مقدراتی را مهندسی کرده و امور عالم همه چیز در جای خودش قرار دارد اما طبق همان مقدرات به ما اختیار داده شده است تا دعا و تلاش کنیم و آرزوی مشروع و دست یافتنی.

 

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چه عواملی در شب قدر موجب تغییر سرنوشت انسان می شود، به شبستان گفت: آنچه که در همه زمان ها به خصوص در شب قدر و در همه مکان ها به ویژه اماکن مقدس باید به آن توجه کنیم، نیت خالص و صادق و پاکی دل برای دعا کردن است و همچنان که باید در زبان خود صادق باشیم باید در کار هم صادق باشیم و حق خدا و حق مردم را نیز رعایت کنیم.

 

استاد دانشگاه علوم رضوی (ع) با تاکید بر این که شب قدر فرصت مناسبی برای تزکیه نفس است، اذعان کرد: دعا، مذاکره و گفتمان علمی و سوال و جواب و بررسی ملاک ها و معیارهای موفقیت از عوامل دیگری است که در تغییر سرنوشت در شب قدر تاثیر مستقیم دارد ضمن آن که دعا باید با معرفت و خداشناسی و دیگر آداب وارد شده در این باب، باشد.

 

حجت الاسلام سجادی زاده کمک کردن به درماندگان، به بینوایان و رحم کردن به دیگران، نماز خواندن و ذکر خدا را گفتن از دیگر عوامل موثر بر تغییر سرنوشت در شب قدر دانست و خاطر نشان کرد: در این شب نباید از طلب عافیت غافل شد و به فراهم کردن مقدمات آن نیز باید فکر کرد، به طور مثال سکوت یکی از ابزار عافیت است که می تواند در این راستا موثر واقع شود؛ بنابراین، شب قدر از جمله زمان ها و فرصت های طلایی است که می تواند مهندسی مقدرات از پیش نوشته شده انسان ها را با اعمال یاد شده برهم زند و به سوی خیر و صلاح پیش ببرد.

 

کد خبر 554341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha