«دعا»از منظر رهبر معظّم انقلاب

خبرگزاری شبستان:«دعا»از منظر رهبر معظّم انقلاب به کوشش «علیرضا برازش» به همت نشر انقلاب اسلامی چاپ و روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، سه فايده؛ سه دستاورد؛ سه جهت و سه نكته درباره ‏ى دعا؛ بارها و بارها از زبان حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای شنيده شد و الحق كه دو نكته‏‌ى آن در ميان مردم و حتّى متديّنين و افراد مأنوس با دعا و نيايش، غريب و مغفول بود و هست. و حتّى در كتب تأليف شده درباره‌ى دعا و نيايش نيز به‏ نحو شايسته بدان پرداخته نشده است.

استخراج و كسب معارف از دعا؛ مگر دعا كلام معصوم نيست؟ پس چرا محقّقين و مؤلّفين كتابهاى عقيدتى آن‏چنان‏كه از گنجينه‌ى قرآن و روايات و سخنان انديشمندان دينى بهره‌بردارى مى‌‌كنند، از اين خزانه‌ى گرانبها بهره نمى‌برند‌؟

اين غفلت و نقص فراگير، بارها و بارها توسط معظّم‌‌له هشدار داده شد و براى فتح باب؛ بعضاً نكات بِكر و نابى از معارف پنهان در لابه‏‌لاى ادعيه را ـ البته با توجه به محدوديت زمانىِ خطبه‏‌ى نماز يا مجلس سخنرانى ـ بيان مى‏‌فرمودند.

اجابت و دريافت حاجت؛ اصل نيست؛ مهمّ خود دعاست. رشد و ارتقاء حالت تضرّع؛ انكسار؛ ذلّت و در يك كلام، عبوديت، خيلى مهمتر از دريافت حاجت ـ حتّى حاجتهاى معنوى ـ است.

توفيقِ هم‌‌كلام‌ شدن با پروردگار؛ مناجات و صحبت خودمانى با حضرت حق، خيلى با ارزش‌تر از پاداشهاى دنيوى و حتّى اخروى است.

ايشان اين فايده را مهمترين، و درك اين اهميّت را كليدى‏‌ترين نكته‏‌ى مبحث دعا مى‏‌دانستند و مى‏‌دانند.

منبع تدوين اين كتاب، نرم‌‌افزار جديدالانتشار «حديث ولايت» از منشورات مشترك «مركز تحقيقات كامپيوترى علوم اسلامى» و «مؤسسه‌‌ی حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‏ العظمى خامنه‌‌اى» بوده است.

 در بخشی از این کتاب می خوانیم :«من توصيه مى‏‌كنم كه ارتباطات بچه‌‏ها با خدا، ارتباطاتِ با توجّه و باحالى باشد؛ بخصوص نمازها را با حال بخوانند. دعا كه مى‏‌خوانند، با حال و با توجّه بخوانند و بدانند با چه وجودى حرف مى‌زنند و چه مى‏‌خواهند و بدانند اين خواست، پاسخ دارد. در قرآن، به ما گفته شده‌است: «ادْعُوني أَسْتَجِبْ لَكُمْ»؛ مرا بخوانيد تا به شما پاسخ دهم. يكجا دارد: «وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ» از فضل خدا طلب كنيد و بخواهيد. اين‏ها وعده‌‏هاى الهى است و وعده‌هاى الهى، صادقترين وعده‌‏هاست.

ضمناً، از كوچك بودن خواسته هم ابا نداشته باشيد. خواسته‏‌هاى كوچكِ كوچك را هم از خدا بخواهيد. در روايت است كه حتّي بندِ كفش خود را - كه چيز خيلى حقيرى است - از خدا بخواهيد. روايتى است از امام باقر(ع) كه مى‏‌فرمايد: «وَ لَا تُحَقِّرُوا صَغِيراً مِنْ حَوَائِجِكُمْ فَإِنَّ أَحَبَّ الْمُؤْمِنِينَ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى أَسْأَلُهُم»؛ «حاجتهاى كوچك را حقير نشماريد و از خدا بخواهيد».

دعا را بايد شناخت. دعا در عين اينكه دلِ انسان را با خدا متّصل و جان آدمى را سرشار از صفا و معنويت مى‌‏كند، فكر و ذهن او را هم هدايت مى‏‌نمايد. اين دعاها درس است. اگر در معانى اين دعاها تدبّر كنيم، بزرگترين هديه‏‌هاى معنوى الهى را در اين‏ها خواهيم يافت.»

«دعا»از منظر رهبر معظّم انقلاب به کوشش «علیرضا برازش» به همت نشر انقلاب اسلامی چاپ و روانه بازار نشر شد.

کد خبر 554182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha