به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام بابایی رییس هیئت مدیره اتحادیه موسسات قرانی استان اصفهان در نخستین همایش موسسات قرآنی مردمی سراسر کشور گفت: یکی از ضعف های مهمی که اتحادیه های قرآنی کشور از آن رنج می برند این است که هنوز جایگاه حقوقی این اتحادیه ها تبیین نشده است و معلوم نیست تحت پوشش کدام یک از نهادها هستند بعضی از آنها از ارشاد مجوز می گیرند بعضی از مرکز توسعه فعالیت های قرآنی و بعضی از سازمان دارالقران. به همین دلیل باید جایگاه حقوقی این اتحادیه های تبیین شود.
وی افزود: در اتحادیه موسسات قرانی اصفهان جلساتی را با امام جمعه، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و استانداری برگزار کردیم و موفق شدیم نماینده اتحادیه را در شورای اداری و شورای فرهنگی عمومی استانداری داخل کنیم تا بتوانیم در تصمیم گیری ها دخیل باشیم انتظار می رود این مساله را اتحادیه موسسات قرآنی کشور پی گیری کند تا به صورت قانون به تمام استانداری های ابلاغ شود تا نماینده اتحادیه بتواند در در این دو شورا حضور پیدا کند.
حجت الاسلام بابایی با انتقاد از محدود شدن فعالیت های قرآنی در تعاملات و کاغذبازی های اداری گفت: این درست نیست که معطل تعاملات بیهوده با سازمان ها و نهادهای مسئول قرآن مانند ارشاد و غیره باشیم زیرا تجربه ثابت کرده که اینگونه کاغذبازیها هیچگاه نتیجه نمی دهد و باید با حرکتی جهادی از تمام وضعیت های قرآنی کشور استفاده کنیم.
رییس هیئت مدیره اتحادیه موسسات قرآنی اصفهان تصریح کرد: لازم نیست هر جا وزارت ارشاد پا گذاشته ما هم برای فعالیت قرآنی به آنجا برویم بلکه آنقدر ظرفیت برای فعالیت قرآنی در کشور وجود دارد که هر کدام از نهادهای قرآنی هم اگر به صورت کاملاً مجزا کار کند باز قسمت اعظمی از نیازها روی زمین می ماند.
وی با اشاره به ظرفیت های موجود برای فعالیت های قرآنی بیان کرد: در استان اصفهان ما روی شورای هیئات مذهبی کار کرده ایم که هیئت های مذهبی را تبدیل کنیم به یک مرکز قرآنی که هم اکنون سه هزار هیئت مذهبی در اصفهان وجود دارد و با تعاملاتی که انجام داده ایم آنها داوطلب شده اند که بودجه و امکانات را در اختیار ما قرار دهند تا نماینده ما به اعضای آن هیئات قرآن آموزش دهند.
حجت الاسلام بابایی ادامه داد: یکی دیگر از ظرفیت های مهم برای فعالیت قرآنی کانون مداحان هر استان است متاسفانه بسیاری از مداحان سواد قرآنی ندارند و این ضعف مهمی محسوب می شود به همین دلیل با کانون مداحان استان اصفهان نیز تفاهم نامه ای را امضا کرده ایم و حتی این کانون بودجه ای را برای طرح آموزش قرآن به مداحان تصویب کرده است.
وی ادامه داد: ائمه جماعات پتانسیل تبدیل شدن به مفسران قرآن را دارند به همین دلیل امسال با برگزاری دوره دو هفته ای آموزش تفسیر در استان اصفهان با حضور حجت الاسلام قرائتی حدود 100 امام جماعت در استان اصفهان آموزش تفسیر دیده اند که در ماه رمضان امسال در مساجد خود تفسیر قرآن می گویند.
حجت الاسلام بابایی پیشنهاد تخصصی کردن موسسات قرآنی را نیز داد و گفت: یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهیم این است که موسسات قرآنی دارای تخصص های مختلفی شوند یعنی هر موسسه قرآنی دارای تخصص هایی نظیر تربیت معلم، تفسیر، روخوانی، صوت و لحن و غیره باشند تا کسی که می خواهد به این موسسات رجوع پیدا کند بداند که کدام بخش و تخصصی مراجعه نماید.
شایان ذکر است نخستین همایش مدیران موسسات قرآنی سراسر کشور جمعه 7 مرداد در سالن سوره حوزه هنری با حضور حجت الاسلام محمدی قائم مقام وزیر ارشاد و تنی چند از مسئولان قرآنی سراسر کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما