به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، گرجی در گفت و گو بادرباره این اثر که در سوره مهر مراحل آمادهسازی را سپری میکند، گفت: پژوهش حاضر می کوشد تا با نگاهی دوباره به یکی از قدیمی ترین داستان های بلند عامیانه، سمک عیار روزنه ای به آداب و رسوم در زمان های دیرین و کهن را بگشاید.
وی ادامه داد: کتاب سمک عیار یکی از بهترین منابعی است که به عیاری و عیاران و اهمیت این گروه اجتماعی و تأثیر آن در حکومت پرداخته است. تولد، تربیت، ازدواج، جشن، سرگرمی،جنگ، سوگواری و دیگر آداب در زندگی شاهان جلوه و نمود بیشتری دارد. در عین حال زندگی مردم عادی نیز جریان دارد و بعضی از این آداب در بین آنان نیز مشترک می باشد.
این پژوهشگر حوزه ادبیات فولکلور همچنین درباره هدف خود از نوشتن کتاب اظهار کرد: شناختن فرهنگ مردم ایران به روایت سمک عیار و دسترسی به مجموعه ای از ارزش های فرهنگی جامعه ی سنتی ایران و کمک به احیا و اصلاح آن در جهت پایداری و استواری جامعه ی ایرانی در برابر تهاجمات فرهنگی از مهم ترین اهداف من در نگارش این کتاب است.
گرجی همچنین درباره منابع استفاده شده کتاب افزود: در جمع آوری این پژوهش بیش از سی منبع مورد استفاده قرار گرفته که مهم ترین آنها عبارت اند از: سمک عیار به تصحیح پرویز خانلری، ادبیات عامیانه ایران محمدجعفر محجوب، حماسه سرایی در ایران ذبیح الله صفا، دیداری با اهل قلم غلامحسین یوسفی از مهمترین منابع من برای گردآوری کتاب هستند.
این نویسنده همچنین درباره مشکلاتی که در پژوهش فرهنگ عامه و جود دارد گفت: نبود بانک اطلاعاتی کامل و پویا در باب فرهنگ عامه و شاخه های مختلف آن، پژوهشهای مربوطه را تا حدی دچار مشکل می کند .همچنین نبود گرایش های اختصاصی در رشته "زبان و ادبیات فارسی" میزان علاقه مندی دانشجویان را در چنین پژوهشهایی کم می کند.
نظر شما