افزایش دو برابری تولید نفت/ایران در آستانه شکستن رکورد ۴.۵ ساله صادرات نفت

خبرگزاری شبستان:برنامه افزایش تولید نفت را کشورمان بلافاصله بعد از لغو تحریم ها در دستور کار خود قرار داده است و در این راستا امروز به افزایش دو برابری تولید نفت رسیده ایم وبه اذعان رسانه های خارجی در آستانه شکستن رکورد ۴.۵ ساله صادرات نفت نیز هستیم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: برنامه افزایش تولید نفت را کشورمان بلافاصله بعد از لغو تحریم ها در دستور کار خود قرار داده است؛ وزیر نفت بارها پیش از این درباره افزایش میزان تولید نفت و به دنبال آن افزایش میزان صادرات در جلسات مختلف صحبت کرده است و به تازگی نیز با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است که: "میزان صادرات نفت ایران دو برابر شده است. تولید نفت کشور از 2.7 میلیون بشکه در پنج ماه نخست سال 1392، اکنون از مرز 3.8 میلیون بشکه در روز فراتر رفته است."

 

بنابراین گزارش، بیژن زنگنه، وزیر نفت در این جلسه اعلام کرده بود: "میزان صادرات نفت ایران در سال 1392 حدود 970 هزار بشکه در روز بوده که در خردادماه امسال به حدود دو میلیون بشکه رسیده است. تولید میعانات گازی کشور نیز از 380 هزار بشکه در آغاز کار دولت یازدهم، اکنون به 600 هزار بشکه در روز افزایش یافته است. در سال 1392 روزانه 240 میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی تولید می شد که در سال 1394 با افزایش حدود 50 درصدی به 354 میلیون بشکه افزایش یافت. در سال 1392 نیروگاه ها سالانه 27 میلیارد لیتر سوخت مایع به ارزش 18 میلیارد دلار مصرف می کردند که با افزایش گاز رسانی به آنها، از میزان مصرف سوخت مایع آنها کاسته شد. تلاش می کنیم که امسال با تحویل 70 میلیارد مترمکعب گاز سهم سوخت مایع از سبد مصرفی نیروگاه ها را به زیر 10 درصد کاهش دهیم. میزان تولید نفت ایران در آغاز به کار دولت یازدهم حدود 70 هزار بشکه در روز بود که تا پایان امسال آن را به 260 هزار بشکه افزایش خواهیم داد."

 

این گزارش می افزاید: افزایش تولید نفت در کشور باعث افزایش میزان صادرات این محصول نیز شده است و این افزایش توجه رسانه های خارجی را به خود جلب کرده است تا جایی که ایرنا از شبکه خبری سی ان بی سی  در این باره نقل کرده است: "فروش نفت تهران از ماه دسامبر 2015 (اواسط آذر 94) تاکنون تقریبا 2 برابر شده است. تحریم های ایران در ژانویه 2016 (دی سال 1394) یعنی یک ماه پس از ماه دسامبر لغو شد. افزایش صادرات نفت ایران به خنثی شدن تاثیر کاهش یا قطع تولید نفت در برخی کشورهای نفتی کمک می کند. ایران پس از لغو تحریم ها، سهم بازار نفت خود را بسیار سریع تر از آنچه تحلیلگران انتظار داشتند، پس گرفت. بیمه موقت نفت کش های حامل نفت ایران به افزایش امنیت این نفت کش ها کمک کرد. بارگیری ماه ژوئن 2016 (خرداد-تیر) نفت خام و میعانات گازی ایران در حدود 100 هزار بشکه در روز نسبت به ماه پیش از آن افزایش یافته و به 2 میلیون و 310 هزار بشکه در روز رسیده است.

 

بر اساس مطالعات مدیریت اطلاعات انرژی آمریکا، صادرات کل ایران در ماه ژوئن بیش از 2 برابر مدت مشابه سال گذشته و بالاترین سطح از ژانویه 2012 (یعنی سالی که تحریم های غرب علیه ایران تعریف شد) است. بنا به اعلام این منابع، صادرات به اروپا از 530 هزار بشکه در روز در ماه مه به حدود 580 هزار بشکه در ماه ژوئن افزایش یافت و به 6 برابر مقدار آن در زمان لغو تحریم ها رسید."

 

همچنین ایرنا در خبری دیگر به نقل از خبرگزاری رویترز در این باره نوشته است: "صادرات نفت و میعانات گازی ایران در ماه ژوئن 2016 با ١٠٠ هزار بشکه افزایش به دو میلیون و ٣١٠ هزار بشکه در روز می رسد. رقم یاد شده، بیش از دو برابر نسبت به دوره مشابه در سال 2015 میلادی بیشتر است و بالاترین حجم صادرات از آغاز ماه ژانویه (دی-بهمن) سال ٢٠١٢ میلادی تا کنون به شمار می آید. صادرات نفت ایران به اروپا از 530 هزار بشکه در ماه مه به 580 هزار بشکه در ماه ژوئن افزایش می یابد که حدود 6 برابر از سطح صادرات دوران تحریم بیشتر است. در اروپا، کشورهای یونان، ایتالیا، اسپانیا و ترکیه از ایران نفت وارد می کنند و لهستان نیز در ماه جاری میلادی برای نخستین بار از ماه اوت سال 2014 میلادی تا کنون، یک محموله 67 هزار بشکه ای نفت از ایران می خرد. از پایان ماه مه (اردیبهشت-خرداد) سال جاری میلادی، شرکت شل نیز خرید نفت از ایران را از سر گرفت و پس از شرکت توتال، به دومین شرکت بزرگ نفتی خریدار نفت ایران پس از پایان تحریم ها تبدیل شد.

 

یک منبع آگاه از برنامه های بارگیری نفت اعلام کرد با بازگشت سطح فروش نفت ایران به اروپا به سطح پیش از تحریم ها، مجموع صادرات نفت جمهوری اسلامی در ماه ژوئن (خرداد- تیر) سال ٢٠١٦ میلادی به بالاترین حد در چهار سال و نیم اخیر می رسد. از ماه دسامبر (آذر-دی) سال ٢٠١٥ میلادی تا کنون صادرات نفت ایران نزدیک به دو برابر شده است و رشد تولید این کشور می تواند افت عرضه ناشی از اختلال در تولید نفت دیگر کشورها را جبران کند. دسترسی به نفتکش های بیشتر با بهره گیری از راه حل های کوتاه مدت برای بیمه محموله ها سبب شده است ایران بتواند با شتابی بیش از انتظار کارشناسان، سهم خود را از بازار پس بگیرد."

 

یادآور می شود: بر اساس اطلاعات به دست آمده از آژانس بین المللی انرژی، قبل از اینکه تحریم ها در اواسط سال 2012 تشدید شود، ایران حدود 2.2 میلیون بشکه در روز نفت صادر می کرد که حدود 600 هزار بشکه در روز آن به مقصد اروپا بود.

کد خبر 554133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha