به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین امامی امروز( 5 تیر) در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب استان با اصحاب رسانه به مناسبت هفته صرفه جویی اظهار کرد: خشکسالیهای چندین ساله بر لایههای اجتماعی و اقتصادی استان اثر نامطلوبی گذاشته و می طلبد همه با هماهنگی و همکاری یکدیگر چشم انداز مثبت برای استان پیش بینی کنیم و تلاش کنیم طرح توسعه سرزمینی را در استان متناسب با استعدادها و پتانسیل ها آن داشته باشیم.
وی افزود: وزارت نیرو علی رغم اینکه هنوز طرح آمایش و بحثهای توسعه ای استان آماده نیست تاکید دارد که آب استان را برای توسعه به هر نحو ممکن از سایرحوزه ها تامین کند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه متاسفانه در سال های اخیر به دلیل برداشت های بی رویه استان از لحاظ کمی و کیفی دچار تنش آبی شده و امسال با کسری 164 میلیون متر مکعبی مخازن سفره های آب زیرزمینی مواجه هستیم، گفت: براساس مصوبه ای باید ۷۵ درصد منابع تجدید شونده را در هر دشتی به پروانه های بهره برداری از چاهها اختصاص دهند.
وجود 450 حلقه چاه غیرمجاز در خراسان جنوبی/ امسال پروانه بهره برداری چاه های کشاورزی ۲۵ درصد کاهش مییابد
امامی با اشاره به اینکه امسال در استان پروانههای بهره برداری چاههای بخش کشاورزی به طور متوسط 25 درصد کاهش می یابد، تصریح کرد: از این محل 176 میلیون مترمعکب آب صرفه جویی خواهد شد.
به گفته وی در حال حاضر 3 هزار و 299 حلقه چاه مجاز در خراسان جنوبی وجود دارد که سالانه یک میلیارد مترمکعب از منابع آبی استان برداشت میشود همچنین تاکنون 450 حلقه چاه غیر مجاز شناسایی شده که میزان برداشت از این آنها کمتر از 10 میلیون مترکعب یعنی یک درصد برداشت آب از منابعی آبی استان توسط چاههای غیرمجاز انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، انتقال آب از دریای عمان را یکی دیگر از گزینه های انتقال آب به استان دانست و افزود: این طرح با یک هزار کیلومتر خط انتقال پروژه کلانی است که وزارت نیرو برای ۱۶ استان کشور اجرا می کند که استانهای خراسان رضوی، جنوبی، سیستان و بلوچستان دراولویت اجرای طرح قرار دارند.
راه برون رفت از بحران مدیریت مصرف منابع آب موجود در استان است
امامی ادامه داد: تکمیل مطالعات طرح انتقال آب به خراسان رضوی محول شده تا ظرف شش ماه پروژه را پیش ببرند و از طرفی چون منابع مالی کم است مقرر شده بحث فاینانس خارجی مطرح شود که بتوانیم سریعتر آن را عملیاتی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اجرای پروژه انتقال آب از دریای عمان در صورت تامین اعتبار 5 تا 10 سال زمان نیاز دارد اما نباید در مردم توقع ایجاد کنیم که این پروژه تمام مشکلات آب استان را حل خواهد کرد، گفت: راه برون رفت از بحران مدیریت مصرف منابع آب موجود در استان است.
عدم اجرای باروری ابرها در استان به دلیل نبود اعتبار/ اطمینان بخشی آبگیری سد دوستی با محدودیت مواجه شده است
امامی با اشاره به اینکه بحث باروری ابرها سال گذشته برای استان مصوب شد، تصریح کرد: اما متاسفانه به دلیل نبود اعتبار در ردیف بودجه به این موضوع در هیچ نقطهای از کشور اجرایی نشده اما امسال قرار است به هر طریق ممکن برای این مهم اعتبار تامین شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی یادآور شد: انتقال آب از سد دوستی یکی از گزینه های طرح انتقال آب به استان بوده که در حال حاضر اطمینان بخشی آبگیری سد دوستی با محدودیت مواجه شده بنا است با بررسی دقیق این پروژه با تخصیص کمتری اجرایی شود.
حفاری دو حلقه چاه برای تامین آب شرب طبس/ ایجاد تشکل اّب بران برای مشارکت کشاورزان در مدیریت مصرف آب
وی با بیان اینکه هم اکنون برای تامین آب شرب شهرستان طبس دو حلقه چاه حفاری شده که قبل از پیک مصرف تابستان در مدار قرار می دهیم، افزود: هم اکنون برنامه عملیاتی در بحث تامین آب به صفر رساندن کسری مخزن است و اینکه در افق 20 ساله کسری مخزن انباشته استان که حدود 3.5 میلیارد مترمکعب است را به صفر برسانیم.
امامی بیان کرد: در این راستا کاهش پروانههای چاهها بر مبنای آب قابل بهره برداری در دستور کار قرار گرفته که از این محل پیش بینی میشود 176 میلیون مترمکعب سالانه صرفه جویی شود و با عملیاتی شدن این موضوع در 5 سال اول روند افت روند افت سفره های آب زیرزمینی در استان متوقف شود.
وی به ایجاد تشکلهای آب بران در استان برای مشارکت کشاورزان در مدیریت مصرف آب استان تاکید کرد و گفت: این تشکل برای مدیریت و استفاده ی بهینه از منابع آب با تأکید بر مشارکت کلیه ی گروه های ذی نفع است.
نظر شما