امیر بدر طالعی، عضو شورای نظارت و ارزشیابی بر نمایش استان گیلان، در ارزیابی کیفی دومین دوره برگزاری جشنواره تخصصی بازیگری"از ایده تا بداهه" به خبرنگار شبستان گفت: در دومین دوره برگزاری جشنواره، به لحاظ کیفی کارها پیشرفت به سزایی داشته و سطح بازیگری استان طی سال جاری در مقایسه با سال گذشته از لحاظ کیفیت بازیگری و آیتم های علمی و تخصصی بازیگری ارتقا پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: در هنر این مرز و بوم اگر اتفاقی می افتد معمولا کشف نیست و جریان جدی در زمینه هنر به خصوص نمایش وجود ندارد که منجر به کشف، شود.
بدر طالعی ادامه داد: این جشنواره فرصت مناسبی است تا متقاضیان بخش هنرجویی و حرفه ای توانایی ها و استعداد هایشان را به معرض نمایش بگذارند و از طرفی اهالی تئاتر و نمایش که از این جشنواره دیدن می کنند، با توانایی های آنان آشنا شده و هنرجویانی که امکانات تخصصی بازیگریشان در حد استاندارد باشد به بازار کار راه پیدا کرده و گروه های متعدد نمایشی از هنر آنان بهره مند می شوند.
عضو شورای نظارت و ارزشیابی بر نمایش استان گیلان در خصوص استمرار برگزاری این جشنواره تاکید کرد و افزود: در دهه های60 تا 70 برگزاری جشنواره تخصصی بازیگری وجود نداشت در حالی که برگزاری چنین جشنواره هایی به ارتقای سطح بازیگری کمک می کند.
وی تصریح کرد: امید است این جشنواره در سال های آینده به صورت منطقه ای در استان های مازندران، اردبیل، گلستان برگزار شده و بعدها در سطح کشور به اجرا در آید.
بدر طالعی با اشاره به اینکه مسئله سخت افزاری حوزه هنری گیلان نداشتن سالن مناسب برای اجرای چنین جشنواره هایی است، افزود: در این جشنواره، سالنی که برای اجرا در نظر گرفته شد مناسب اجراهای تک نفره نبود و موجب کاهش کیفیت اجراها شد و این روند به کار شرکت کنندگان آسیب می زند.
وی ادامه داد: بدین جهت اجرای کار به اندازه ای که در بازبینی مشاهده می شد در جشنواره در آن حد اجرا نشد و در واقع می توان گفت این ضعف ها در کیفیت اثر هنری هنرجویان و حرفه ای ها تاثیر مثبت می گذارد.
بدر طالعی ادامه داد: انجام تبلیغات مناسب، برنامه ریزی های دقیق و پیش تولید کامل تر، می تواند در برگزاری جشنواره و ارتقای کیفیت اجرا تاثیر گذار باشد.
وی در خصوص پیشینه تئاتر گیلان نیز خاطر نشان کرد: تئاتر به عنوان یک هنر بین المللی برای اولین بار از طریق مهاجرین ارمنی و قفقازی وارد گیلان شد و بعد ها به تهران، تبریز نیز راه یافت .
این مدرس بازیگری و کارگردانی، اضافه کرد: "دایی نمایشی" و "محمد حسن خان ناصر" از بزرگان تئاتر می باشند و همچنین جمعیت فرهنگ گیلان، بانی اجرای نمایش هایی بود که بعد از اجرای مهاجران ارمنی و قفقازی در گیلان اجرا می شدند.
بدر طالعی خاطر نشان کرد: تئاتر گیلان به دلیل بر خورداری از پیشینه، سنت و پتانسیل، حرف برای گفتن دارد اما، به دلیل ضعف مدیریت فرهنگی در دوره ای پر فروغ و دوره ای کم فروغ می شود.
پایان پیام/
نظر شما