مرمت گنبدمسجدجامع همدان در محاصره بی پولی/چشم انتظاری هیات امنای مسجدجامع برای اتمام مرمت

خبرگزاری شبستان:مسجد جامع همدان یکی از مساجد محل برگزاری مراسم معنوی اعتکاف است اما چندین سال است به دلیل مرمت این مکان مقدس هیات امنای مسجد از پذیرش تعدادکمی معتکف برخوردارند که موجب اختلاف و کشمکش میراث فرهنگی و هیات امنا برای اتمام مرمت شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، این روزها تعداد زیادی از مساجد سراسر کشور، میزبان معتکفانی است که چشم خود را بر روی هرآنچه غیر خدا بسته اند تا از سفره ای بهره مند شوند که به برکت ماه رجب، برای آنها گشوده شده است و هرکس به مقتضای درک خود، از آن توشه ای می گیرد.

 

اعتکاف،سنت حسنه الهی است که می تواند انسان را از هوای نفس نجات داده و دلهای پرآشوب را آرام نماید و خاطره های افسرده را شاداب کند، اگر کسی آرامش می خواهد باید آن راتنها در دستورات الهی و سنت های رسول مکرم اسلام و پیروی از اهل بیت(ع) بجوید.

 

مراسم اعتکاف یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌هایی است که در قالب آن می‌توان فضاهای معنوی مفید و ارزنده‌ای را برای عموم مردم جامعه و به ویژه جوانان فراهم کرد.

 

حضور و شرکت در مراسم معنوی اعتکاف برای نسل جوان از اساسی‌ترین راه‌های مبارزه با عرفان‌های کاذب است و در مراسم اعتکاف باید معتکفین را با سبک زندگی اهل بیت(ع) آشنا و راه‌های ارتباط بهتر و مؤثرتر با اهل بیت(ع) را به آنها آموخت.

 

برگزاری مراسم اعتکاف در استان همدان همانند سایر نقاط کشور برنامه ریزی و اقدامات لازم برای انجام اعمال این روزها در ماه رمضان انجام شده است.

 

اما در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان گذرت به مسجد جامع شهر مي افتد مي‌بيني كه گنبدهاي فيروزه اي رنگي با آبي آسمان گره خورده است و همچون نگيني خودنمايي مي‌كند، اين گنبدهاي مسجد جامع شهر دارالمومنين است كه در دل بازار ساخته شده و بر لوحه اي در جلو ايوان بزرگ مسجد سال 1253 هجري مشخص است و بنابر تاريخ اين سال مقارن با حكومت فتحعلي شاه قاجار بوده، این مسجد طي گذشت سال‌ها همواره شاهد اتفاقات تاريخي بزرگي بوده است.

 

مسجد جامع از قدیمی ترین و معتبرترین مساجد است دارای صحنی مستطیل شکل در میان، سه ایوان در جهت های جنوبی، شرقی و شمالی، چندین شبستان، گنبد، گنبدخانه و شش مناره و چند حجره است.

 

مسجدجامع همدان همانند سایر مساجد جامع یکی از محل های برگزاری مراسم معنوی اعتکاف است و از آنجایی که چندین سال است مسجدجامع همدان از سوی سازمان میراث فرهنگی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است و تأمین اعتبار مرمت این مکان مقدس و تاریخی به صورت قطره چکانی واریزمی شود، ظرفیت و فضای کمی برای پذیرش معتکفین دارند و این مهم موجب اختلاف هیات امنای مسجدجامع و میراث فرهنگی شده است.

 

کندی در مرمت مسجدجامع همدان موجب محرومیت هزاران معتکف خواهد شد

 

مهدی صلواتیان، مسئول ستاد اعتکاف در همدان به خبرنگار شبستان گفت: همه ساله دهه ای پایانی ماه مبارک رمضان احیای سنت حسنه اعتکاف و این مراسم معنوی در مساجد استان به ویژه مسجد جامع همدان برگزار می شود .

 

وی افزود: سازمان میراث فرهنگی یکسال است قسمت عمده ای مسجدجامع را مرمت می کند و همین امر موجب شده در هر دوره یک هزار نفر از مردم همدان از شرکت در مراسم اعتکاف مسجدجامع محروم و 2 هزار نفر از این مراسم بهره مند شوند.

 

وی تصریح کرد: مسجد جامع همدان طی سه دوره (21، 22 و 23)، ( 24، 25 و 26) و ( 27، 28 و 29) رمضان مراسم اعتکاف را برگزار می کند و این در حالیست که سایر مساجد تنها اقدام به برگزاری یک دوره از مراسم اعتکاف می کنند.

 

مسئول ستاد اعتکاف در همدان گفت: برپایی محافل انس با قرآن، ختم قرآن و ختم صلوات،  مناجات، ذکر مصیبت، تصحیح نماز، احکام، پاسخ به شبهات، پرداختن به موضوع اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی با استفاده از مبلغین مجرب از برنامه‌های متنوع  اعتکاف  در مساجد همدان است.

 

مرمت گنبد مسجد جامع همدان نیازمند تأمین اعتبار است

 

 بهرام توتونچی، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان به خبرنگار شبستان گفت: چندین سال است که سازمان میراث فرهنگی اقدام به مرمت و بازسازی مسجد جامع همدان کرده ست و اتمام سریع این مسجد در گرو تأمین اعتبار است.

 

وی افزود: اگر اعتبارات به طور پیوسته تزریق شود ظرف 2 سال مرمت مسجد جامع به اتمام می رسد و تمام فضاهای این مکان مقدس و تاریخی در اختیار هیات امناء مسجد قرار می گیرد.

 

وی تصریح کرد: تاکنون 140 میلیون تومان برای بازسازی مسجد جامع هزینه شده است و برای اتمام آن نیازمند یک میلیارد و 300 میلیون تومان می باشد و در صورتی که 50 درصد این اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه تأمین شود 50 درصد مابقی را سازمان میراث فرهنگی متحمل می شود.

 

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان اظهار داشت: سازمان میراث فرهنگی نمی تواند قسمت هایی که نیاز به مرمت دارند را در اختیار هیات امنای مسجد قرار دهند چرا که احتمال ریزش سقف آن برروی نمازگزاران و معتکفین را دارد.

 

توتونچی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ضلع جنوبی گنبدخانه اصلی و شبستان مجاور آن در دست مرمت است و ضلع غربی، شمالی، شرقی و جنوب غربی در اختیار هیات امنای مسجد جامع قرار دارد .

 

وی ابراز داشت: با توجه به بازرسی های انجام شده گنبد مسجد دارای شکستگی و نشست شده و همین امر نگرانی سازمان میراث فرهنگی را به دنبال دارد و طی مطالعات انجام شده گزارشات و مبلغ مورد نیاز برای تهران ارسال شده است.

 

 گزارش: سمیرا قادری

کد خبر 553906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha