حکایت ایران و انگلیس پس از طلاق بریتانیا از اتحادیه اروپا

خبرگزاری شبستان: بریتانیا روز گذشته در حالی با نظر مثبت مردم این منطقه برای خروج از اتحادیه اروپا مواجه شد که جمهوری اسلامی ایران نیز نحوه ارتباط خود با انگلیس را پس از این جدایی بررسی می کند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، بامداد روز جمعه ۵۲ درصد از مردم بریتانیا در یک همه پرسی به خروج این منطقه از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند.

این رای مثبت که هیچکدام از محافل رسانه ای و سیاسی جهانی من جمله اروپایی آن را پیش بینی نمی کردند، به زمین لرزه ای تعبیر شد که پس از این تمام برنامه های بریتانیا را بر هم خواهد زد.

بنابراین گزارش، در این میان روابط تهران و لندن را می توان تحت تاثیر حضور یا عدم حضور انگلیس در اتحادیه اروپا دانست و در خصوص روابط پس از این ایران و انگلیس مقامات کشورمان موضع گیری کردند.

در اولین موضع رسمی یک مقام جمهوری اسلامی ایران، سردار سیدمسعود جزایری معاون ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: خواسته مردم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا در حقیقت «نه» گفتن اکثریت مردم این کشور به ادامه تبعیت دولت انگلیس نسبت به تحمیل اراده آمریکا به این کشور است.

وی افزود: انگلیس باید تاوان سال‌ها استعمارگری و جنایت علیه بشریت را بپردازد و جدا شدن بخش‌هایی از این کشور کمترین بهایی است که خواهد پرداخت.

سردار جزایری همچنین با اشاره به استقلال‌خواهی مردم در جزیره بریتانیا و همچنین ایسلند تصریح کرد: مردم اسکاتلند، ایرلند و سایرین حق دارند از زیر یوق رژیم پادشاهی به اصطلاح بریتانیای کبیر خارج شوند.

پس از آن، معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را یک فرصت تاریخی برای ایران دانست و گفت: باید از این فرصت تازه نهایت بهره را برد.

حمید ابوطالبی در صفحه شخصی خود در توئیتر درمورد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نوشت: زمین لرزه ای بزرگ اروپا را لرزاند و انگلیس از اتحادیه اروپایی خارج شد.

وی با بیان این که ستاره های پرچم اتحاد در اروپا در حال فرو افتادن است، تاکید کرد: تحولات اقتصادی کشورهای جنوب اروپا، تروریسم، و بحران مهاجرت نشان می داد که این اتحاد درحال فروپاشی است؛ اما دومینوی سقوط با برگزیت آغاز می شود.

معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری با یادآوری این که اتحادیه اروپا زمان درازی است اعتماد مردم اروپا به خود را از دست داده است، خاطرنشان کرد: این روند جدید سبب قدرت، امنیت، و رفاه بیشتر دیگران خواهد شد.

علاوه براین، وزارت امور خارجه کشورمان درباره اعلام نتایج همه پرسی بریتانیا در زمینه خروج از اتحادیه اروپایی بیانیه ای صادر کرد.

در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نظام مردم سالار به رای مردم بریتانیا در زمینه خروج از اتحادیه اروپایی احترام گذاشته و آن را در مسیر خواست اکثریت مردم آن کشور در تنظیم روابط خارجی خود قلمداد می کند.

جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان گسترش روابط با کشورهای اروپایی بر مبنای احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر بوده و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپایی تغییری در رویکرد جموری اسلامی ایران نسبت به آن کشور ایجاد نخواهد کرد.

به گزارش شبستان، انگلیس در دهه 70 میلادی به عضویت اتحادیه اروپا درآمد که در آن زمان به نام «اتحادیه اقتصادی اروپا» معروف بود. بعدها این اتحادیه به اتحادیه اروپا تغییر نام داد و اعضای آن به 28 کشور رسید.

کد خبر 553892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha