خبرگزاري شبستان- مازندران
فاطمه دلشادی دانش آموز قرآنی متولد اراک که به واسطه شغل پدر، ایامی است که ساکن مازندران و ساری شده امروز با کسب رتبه های برتر مسابقات قرآنی رده سنی دانش آموزی، از افتخارات این استان ولایت مدار با 10هزار و 400شهید و 31شهید مدافع حرم بشمار می رود.
او در سال دوم ابتدایی تحصیل می کند و حفظ سوره های قرآن کریم را موجب ترقی و پیشرفت چشمگیر در دروس علمی خود می داند
.
فاطمه که به همراه پدر و نرگس خواهر کوچکترش به دفتر نمایندگی خبرگزاری شبستان در ساری آمده در گفتگو با خبرنگار ما گفت: حفظ قرآن اصلا برایم سخت نیست و فقط به تمرین و تکرار نیاز دارد.
وی افزود: بعد از تمرین حفظ قرآن درس های مدرسه را نیز بهتر یاد می گیرم و بهتر حفظ می شوم.
فاطمه در پاسخ به این سوال که اولین سوره که حفظ شده کدام است، گفت: سوره حمد را ابتدا حفظ نموده و از اینکه جلوتر از دیگر همسالان خود حروف الفبا را می دانستم و کلمات را به درستی می خواندم افتخار می کردم.
به واسطه حفظ قرآن دیگر الفبا برایش یک چیز عجیب نبود
به گفته این دانش آموز قرآنی وقتی که به مدرسه رفت به واسطه حفظ سوره های قرآن دیگر الفبا برایش یک چیز عجیب نبوده و برخی از کلمات کتاب های درسی نیز با آیات قرآن تشابه داشت.
وی با بیان اینکه داستان های قرآنی برایش جذابیت دارند، داستان خضر نبی (علیه السلام) را داستان مورد علاقه خود معرفی می کند.
فاطمه سهم مادر و پدر خودش را در تربیت قرآنی اش یکسان می داند و معتقد است با حرکت در مسیر قرآن به راه راست هدایت خواهیم شد.
این دانش آموز قرآنی به علاقه خواهرش نرگس برای حفظ قرآن اشاره کرد و افزود: در کنار مادرش برای حفظ قرآن نرگس تلاش می کند.
سینا دلشادی، مدیر حوزه هنری استان مازندران و پدر این خانواده قرآنی در خصوص علاقه مندی فرزندش به حفظ کلام وحی به خبرنگار شبستان عنوان داشت: فاطمه چهار ساله بود که مهد قرآن در اراک ثبت نامش کردیم و بعد از طی دوره های مختلف برکات قرآنی زیادی را در دوران آغازین تحصیل ایشان شاهد بودیم و از همان ابتدا در مرحله پیش دبستانی و یا دیگر مقاطع در یادگیری دروس از همسالان خود پیش تر بود.
وی با بیان اینکه اگر کسی به دامان قرآن پناهنده شد بدون تردید در سایر عرصه ها هم موفق خواهد بود، افزود: خود خداوند متعال رشته هدایت و این مسیر صحیح را همواره در زندگی او قرار می دهد واز لغزش ها جلوگیری می شود .
دلشادی در پاسخ به این سوال که سهم والدین فاطمه در کسب توفیقات قرآنی به چه مقدار است، اظهار داشت: زحمت بیشتر در رابطه با ثبت نام فرزندانمان در کلاس قرآن و تلاش برای اینکه یک مسیر آموزشی رسمی را پیش بگیریم برعهده مادر بزرگوار فاطمه خانم است.
وی ادامه داد: خودش مدرس قرآن در بخش تجوید بوده به همین جهت بخشی از آموزش را عهده دار است.
این پدر خانواده قرآنی گفت: طی همفکری با همسرم این نتیجه حاصل شده که با توجه به مشغله کاری خیلی نمی توانم برای آموزش فرزندانمان وقت صرف کنم و از طرفی نمی شود از اثرگذاری فضای رسمی آموزش نیز غافل شد از این رو برآن شدیم علاوه بر آموزش در منزل از کلاس های قرآنی عمومی نیز بهره گیریم.
وی با بیان اینکه سرفصل های آموزشی مهد قرآنی اراک خیلی خوب بود و جای آن در ساری خالی است، تصریح کرد: فاطمه واژه شناسی، روخوانی و روانخوانی را در مهد قرآنی اراک گذراند و 5ساله بود که واژه ها را می شناخت و کلمات را درست می خواند.
نبود متقاضي براي ثبت نام در كلاس قرآن و برگزاري كلاس مختلط زيبنده جامعه اسلامي نيست
دلشادی از دغدغه هایش برای ادامه حفظ قرآن فرزندش گفت: برای ثبت نام فرزندانمان در یک کلاس آموزش قرآن همطراز با مهدقرآنی که در اراک فعالیت دارد دچار معضل شدیم و بعد از پیگیری های متعدد از یک کلاس مختلط سر در آوردیم؛ و این شایسته نیست که خانواده ها برای آموزش قرآنی فرزندان خویش نتوانند کلاس های معتبر و تفکیکی را بیابند.
وی با ابراز تاسف از نبود یک کلاس قرآنی مطلوب در مرکز استان، بیان داشت: این گلایه خود را باید کجا بازگویم که اینقدر متقاضی و مشتاق ثبت نام در کلاس قرآن نداریم که کلاس ها به خاطرنرسیدن به حد نصاب، مختلط برگزار می شود.
دلشادی با اشاره به اینکه بخشی از آموزش قرآنی فاطمه در خانه براساس نکات تجویدی مبتنی بر اصول فنی را عهده دار است و بخش حفظ بر عهده مادر فاطمه می باشد، خاطرنشان کرد: به واسطه مهاجرت از اراک سرعت پیشرفت فاطمه بشدت کاهش یافت چرا که مرکز معتبر پیدا نکردیم که انتظارات و تقاضاهای به حق ما در حوزه قرآن برآورده شود و نگرانم از این موضوع که در شهرم، استانم و کشورم حداقل در زمینه قرآن که باید در قله شعار ها، اعمال و اهداف ما باشد مراکزی برای خدمات رسانی و پوشش تقاضاهای قرآنی من و خانواده ام وجود ندارد.
این پدر خانوداه قرآنی اذعان داشت: امروز در جامعه پیرامونی ما کلاس های هنری از قبیل آموزش سازهای موسیقی سنتی و غربی عمومی و خصوصی وجود دارد اما کلاس های آموزش قرآن معتبروجود ندارد و این زیبنده جامعه اسلامی نیست.
تلاش دارم فاطمه صحیح خوانی نماز و قرآن را بياموزد
وی در پاسخ به اینکه آموزش قرآنی فاطمه را تا چه مرحله ای ادامه خواهند داد، بیان داشت: صرفا برای آموزش فاطمه خانم به دنبال حفظ و یا تبحر در زمینه روخوانی و روانخوانی نیستیم و براساس ذوق و استعداد فرزندمان هر دومسیر را با هم پی گرفتیم و بخشی ادامه حفظ قرآن ایشان به مراکز آموزشی بستگی دارد؛ اما شخصا تاکید بر صحیح خوانی نماز و قرآن دارم چرا که قرآن باید درست خوانده شود و صورت نماز باید به زیبا ترین شکل ممکن ارائه بشود.
دلشادی در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به اینکه خود صاحب کرسی یک دستگاه هنری است و چرا به جای کلاس قرآن فرزندان خویش را در یکی از کلاس های هنری نام نویسی نمی کند، گفت: اگر احیانا توفیقی را در عرصه هنر بدست آوردم و جایگاه معتبری را تسری کردم و در خدمت مردم عزیز هستم این را مدیون و مرهون قرآن کریم می دانم.
وی با بیان اینکه رشته های هنری که ورود داشتم احیانا مطرح شده دلیل اصلی آن این بود که مادرم مرا از کودکی با قرآن آشنا کرده بود و مرا به جلسات محلی و سنتی فرستاد، افزود: موفقیت های خود را از برکات همان جلسات قرآن دوران کودکی تا به حال می دانم. از برکت قرآن بود که توانستم در عرصه ورزش و هنر توفیقاتی را داشته باشم و احیانا مسئولیت هایی را عهده دار شوم.
قرآن یک اثر هنری فوق العاده و اعجاز انگیز است
دلشادی با تاکید اینکه براین باور معتقد که قرآن بالاترین درجات معرفتی و هنری را دارد، ادامه داد: اگراز لحاظ ظاهر و شکل به قرآن بنگریم این کتاب آسمانی خودش یک اثر هنری فوق العاده و اعجاز انگیز است و اما در بحث محتوا که دست ما کوتاه و خرما بر نخیل است.
وی با بیان اینکه قرآن کریم در قله همه هنرها قرار دارد و قرائت این کتاب آسمانی بالاترین هنر است،اذعان داشت: بین عرصه فعالیت های قرآنی و سایر فعالیت های هنری تفکیکی را قائل نیستم فکر می کنم اگر موفقیتی در سایر هنر ها می خواهد بدست آید اگر در سایه قرآن باشد هم کیفیت و هم کمیت آن ارتقا می یابد و اگر کسی به سرچشمه وحی و قرآن کریم متصل بشود مطمئنا در هر عرصه ای که ورود پیدا کند آن وقت موفق تر خواهد بود.
دلشادی با اشاره به اینکه امروز جامعه از قرآن فاصله دارد خیلی از بزه ها و کاستی ها در حوزه آسیب شناسی اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بدون تردید به خاطر فاصله گرفتن از قرآن و مفاهیم و مضامین قرآنی است،اظهار داشت:اگر قرآن در بین اقشار مختلف جامعه برجسته شودآنگاه خانواده و جامعه سعادتمند می شوند.
وی خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه یکی از مهمترین وظایف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نمادسازی، نهادسازی و نظام سازی هایی بر پایه قرآن است و با احترام به تمامی تلاش هایی که انجام شد اما در این زمینه کار انجام نشده و برزمین مانده بسیار زیاد داریم و اگر نمادها، نهادها و نظام ها قرآنی بشوند جامعه اصلاح می شود.
وی پیرامون این سوال که چه توصیه ای به خانواده ها برای حضور فرزندانشان در عرصه قرآنی دارید، گفت: تاکید من به مسئولین نظام و مسئولین فرهنگی است چرا که اگر می خواهیم کار فرهنگی موثر انجام دهیم و اگر می خواهیم فرهنگ از ولنگاری «منويات اخير رهبر معظم انقلاب اسلامی امام خامنه ای(مدظله العالی) » نجات یابد و از شبیخون و تهاجمات فرهنگی مصون باشیم راه آن کار قرآنی در حوزه تلاوت و مفاهیم و مضامین است.
صورت و سیرت قرآن باید در کنار هم برجسته شود
دلشادی بیان داشت: اینکه عده ای فقط مفاهیم قرآن را مورد توجه قرار می دهند یک راه انحرافی است و صورت و سیرت قرآن باید در کنار هم برجسته شود.
وی با تاکید اینکه اگر قرآن در جامعه زنده شود به تبع رشد و نمو بیشتری را در جامعه شاهد خواهیم بود، تصریح کرد: باید اهل باور باشیم که پناهنده شدن به مسیر قرآن موجبات رستگاری و موفقیت را برای انسان فراهم می آورد چراکه این وعده خداوند متعال، قرآن و ائمه عصمت و طهارت(علیهم السلام) است.
به گفته دلشادی هر کس به دنبال خلاقیت و ابتکار است و تلاش دارد انسانی مبتکر و خلاق در عرصه های فرهنگی و هنری باشد بایستی با قرآن عجین و مانوس شود .
نظر شما