به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، علیرضا رحمتی نیا، معاون امور برنامه ریزی و آمایش سرزمین محیط زیست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور عصر امروز (۳ تیر) در جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان های آستارا و تالش که با حضور اعضای کارگروه ویژه آمایش شهرهای مرزی کشور در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، گفت: آمایش برنامه ریزی بلند مدت و تفکر و اندیشه ترسیم سیمای توسعه سرزمین در افق ۲۰ساله میباشد که متاسفانه در کشورما به آن کم پرداخته شده است.
وی افزود: اگر بخواهیم کشور را مشابه کشورهای توسعه یافته راهبری کنیم باید بخش خصوصی و هم بخش دولتی را در سرمایه گذاری های ۲۰ساله ببینیم.
معاون امور برنامه ریزی و آمایش سرزمین محیط زیست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با بیان اینکه آمایش کار سختی است، تصریح کرد: آمایش به نوعی خرد توسعه است که با جمع بندی نظرات از سطح شهرستان تا سطح ملی تدوین و نهایی میشود.
رحمتی نیا هدف از سفر به بندر مرزی آستارا را طرح موضوع آمایش عنوان کرد و افزود: آمایش در نظام برنامه ریزی کشور از طریق یک سری اسناد، سند بالا دست توسعه است.
وی با اشاره به اینکه اولین سند ما سند ملی آمایش سرزمین است، اظهارکرد: این سند خوشبختانه بعد از ابلاغ سیاست های کلی آمایش توسط مقام معظم رهبری به جد در نظام برنامه ریزی کشور پیگیری میشود.
معاون امور برنامه ریزی و آمایش سرزمین محیط زیست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ادامه داد: سند ملی آمایش بعد از بازنگری ضوابط ملی آمایش سرزمین که سال ۸۳ در دولت تصویب شده بود سال گذشته بازنگری شد و نسخه جدید آن تهیه شده و ان شاء الله قرار است امسال سند ملی تهیه شود.
رحمتی نیا با اشاره به اینکه در چشم انداز توسعه مناطق سه استان گلستان، مازندران و گیلان و حتی استان های همجوار این مناطق دیده شده است، تصریح کرد: گردنه حیران هم برای گیلان و هم برای اردبیل مزیت است و منافع اش متعلق به دو استان است و مسئولان دو استان مذکور باید در راستای تقویت این منطقه گام بردارند.
رحمتی نیا با بیان اینکه رویکرد توسعه برون زا ( درون نگر) مورد تاکید مقام معظم رهبری است، اظهارکرد: تنها باید بازار ۸۰ میلیونی ایران را نبینیم و بازار ۸۰۰ میلیون جمعیت همسایه هایمان را نیز دیده تا توسعه و ترقی را شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه با کشورهای همسایه در زمینه های کشاورزی، صنعت و معدن و سایر بخش ها باید مراوده داشته باشیم، افزود: آمار سرمایه داران کشور همسایه جمهوری آذربایجان را داشته باشید و تلاش کنید از آنان در سرمایه گذاری در منطقه بهره ببرید.
معاون امور برنامه ریزی و آمایش سرزمین محیط زیست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور دریا را گنجینه ای برای گیلان و منطقه دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه ما از این نعمت در بخش گردشگری و شیلات استفاده خوبی نکرده و نمیکنیم.
رحمتی نیا با بیان اینکه نوار مرزی این منطقه تنها نوار مرزی است که مزیت های استثنایی توسعه را دارد، افزود: بندر آستارا گنجینه ای است که خدا به ما عطا کرده و ما نمیتوانیم درست مدیریت کنیم.
وی اضافه کرد: اختلاف قیمتی که بین منات جمهوری آذربایجان و ریال کشورمان است گنجینه ای است در امر صادرات که اگر دستگاه های ما دست به دست هم دهند و بخش خصوصی را تقویت کنند میتوانید مرفع ترین مملکت را در منطقه داشته باشیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه برنامه آمایش استان گیلان تدوین شده و قرار است در سازمان بازنگری و نهایی شود، اظهارکرد: ان شاء الله در فاز بعد اسناد شهرستانی تهیه میشود.
رحمتی نیا با بیان اینکه دولت و حکومت بهای بیشتری به مناطق مرزی میدهد، افزود: یک مصوبه از شورای امنیت ملی به سازمان مدیریت ابلاغ شده است که این سازمان مکلف است کارگروه آمایش مناطق مرزی را تدوین کند.
وی با اشاره به اینکه بحث ترانزیت ۱۰۰ میلیارد دلار مزیت دارد، تصریح کرد: یکی از محورهای اصلی در این بحث آستارا است.
رحمتی نیا گفت: دولت مصمم است با اتصال راهآهن ایران به روسیه و اروپا از طریق مرز آستارا، از مزیت ترانزیتی این منطقه نهایت استفاده را ببرد.
نظر شما