خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سخنان ژنرال سلیمانی خطاب به بحرین تند و آتشین بود، ایران حامی عراق در روزهای سخت، مهر تائید وزارت خزانه داری آمریکا بر قرارداد ایران-بوئینگ از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
دیلیبیست: بوئینگ برای توافق هستهای ایران لابی کرده است
پس از آنکه شرکت بوئینگ تأیید کرد با ایران برای فروش هواپیما به توافق رسیده، پایگاه خبری «دیلیبیست» گزارش داده شرکت آمریکایی از جمله عوامل لابیگری برای موفقیت توافق هستهای با ایران بوده است.
شرکت بوئینگ به خاطر امضای قرارداد بیسابقه 25 میلیارد دلاری با «ایرانایر» که شرکت هواپیمایی حامل پرچم ایران است، تیتر یک روزنامهها را به خود اختصاص داده است.
اما، طبق ادعای دیلیبیست، آنچه این شرکت بزرگ آمریکایی علنی نمیکند این است که به یک شرکت لابی برای «نظارت» بر روند توافق هستهای پول پرداخت کرده است.
علاوه بر این، یکی از مقامهای سابق دولت کلینتون که از نفوذش برای جلب حمایت از توافق هستهای استفاده کرد، جزء کسانی است که در ردیف پرداخت حقوق بوئینگ قرار دارد.
به گزارش دیلیبیست، «توماس پیکرینگ»، یکی از شناختهشدهترین دیپلماتهای آمریکا که قبلاً سفیر کشورش در سرزمینهای اشغالی و سازمان ملل بوده، از بوئینگ پول دریافت میکرده است؛ او همزمان با روشهای مختلف از جمله حضور در جلسات استماع کنگره، نامهنگاری با مقامات بلندپایه و نگارش مقالات در روزنامهها حمایت خود را از توافق هستهای اعلام کرده است.
پیکرینگ در یک پیام ایمیلی دریافت حقوق از بوئینگ بین سالهای 2001 تا 2006 را تأیید کرده و گفته که پس از آن هم به عنوان مشاور از این شرکت حقوق دریافت کرده است.
قانونگذار آمریکایی طرحی برای ممنوعیت معامله بوئینگ و ایران معرفی کرد
پیتر روسکام، قانونگذار آمریکایی بامداد پنجشبه گفت که همراه با همکارش «چارلز بوستانی» طرحی برای ممنوعیت معامله شرکت «بوئینگ»، مستقر در آمریکا با طرف ایرانی در زمینه خرید هواپیما معرفی کرده است.
این طرح که به کمیتههای تخصصی ارائه شده از شرکتها میخواهد از انجام تجارت با کشورهایی مانند ایران خودداری کند.
روسکام در بیانیهای خاطرنشان کرد: «غمانگیز است که یک شرکت آمریکایی با نفوذ اینچنینی چنین تصمیم کوتهبینانهای اتخاذ کنیم. اگر بوئینگ این قرارداد را پیش ببرد برای همیشه با صادرات اصلی ایرانی که تروریسم افراطی اسلامی است، تداعی خواهد شد.»
وی اضافه کرد: «طرح من، با در نظر گرفتن 100 درصد مالیات بر ارزش افزوده برای هر گونه معاملهای که مستقیم یا غیرمستقیم جمهوری اسلامی را به قادر به انجام مبادلات مالی با ارز آمریکا کند، جلوی دسترسی ایران به دلارهای آمریکا را خواهد گرفت.»
شرکت هواپیمایی «ایرانایر» و شرکت هوا-فضا و صنایع دفاعی «بوئینگ»، مستقر در «شیکاگو» اخیراً اعلام کردهاند به توافقی برای خرید بیش از صد فروند هواپیمای بوئینگ رسیدهاند.
سخنان ژنرال سلیمانی خطاب به بحرین تند و آتشین بود
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در مطلبی به قلم «توماس اردبرینک» تحلیلگر خود در تهران با اشاره به سخنان سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران نوشت: قاسم سلیمانی فرمانده معروف و بسیار مورد توجه ایرانی سپاه پاسداران برخورد نامناسب با روحانی شیعه بحرین را سرزنش کرد.
اردبرینک در ادامه گزارش خود خاطر نشان ساخت: اظهار نظرهای آتشین گونه ژنرال سلیمانی مبین این نکته است که ایران بردباری خود را در باره (اقدامهای) بحرین از دست میدهد. سخنان ژنرال سلیمانی به طور گستردهای «تهدید جدی ایران» تلقی شد.
یک تحلیلگر سیاسی مقیم ایران نیز در این زمینه اظهار داشت: «این امر نشان میدهد که ما راهبرد جدیدی را در مسیر انتفاضه بحرین پیش گرفتهایم.»
این تحلیلگر ایرانی همچنین مدعی شد که سخنان سردار سلیمانی مخالفت با برکناری «حسین امیر عبداللهیان» مشاور عرب، آفریقای وزارت خارجه ایران را نشان میدهد زیرا او نزدیک به جناح سپاه پاسداران ایران است.
وبگاه تحلیلی «المانیتور» نیز در این مورد نوشت، هیچ بیانیهای به اندازه بیانیه سردار سلیمانی رسانههای ایرانی و منطقه را شگفتزده نکرد .
در این بیانیه آمده است: «آنها به یقین میدانند که آیتالله شیخ عیسی قاسم خط قرمز ماست و عبور از آن منجر به آتش کشیده شدن منطقه خواهد شد.»
همچنین در بخش دیگری از این بیانیه به آلخلیفه هشدار داده شده است، آنها بهای اقدام خود را خواهد پرداخت.
مجادلات داخلی در دولت اوباما برای اعطای دسترسی دلاری به ایران
یک رسانه آمریکایی مدعی مجادلات داخلی در درون دولت باراک اوباما، رئیسجمهور این کشور بر سر اعطای دسترسی به نظام مالی امریکا برای ایران شده است.
وبسایت خبری «واشنگتنفریبیکن»، وابسته به جریان نومحافظهکار آمریکا بر اساس برخی اسناد ادعا میکند مجادله اصلی بین وزارت خارجه و خزانهداری بر سر بیانات متناقض در هفتههای گذشته درباره احتمال اعطای دسترسی دلاری به ایران در گرفته است.
سند مورد استناد رسانه آمریکایی، ظاهراً مکالمه میان منابعی است که از افزایش شکافها در دولت اوباما بر سر این موضوع مطلع هستند.
برخی از مقامات ارشد آمریکایی در نشستهای کنگره به قانونگذاران بدبین به توافق هستهای با ایران اطمینان خاطر دادهاند که نظام مالی واشنگتن به روی تهران گشوده نخواهد شد. اما واشنگتنفریبیکن میگوید برخی مقامهای دیگر آمریکایی، اظهارات دیگری مطرح کردهاند.
مهر:
کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهان عادی سازی روابط با ایران هستند
اسپوتنیک در گزارشی آورده است: نارضایتی کشورهای حاشیه خلیج فارس از سیاستهای عربستان سعودی در منطقه خاورمیانه آنها را به سوی همکاری با ایران به عنوان یکی از مهمترین قدرتهای اقتصادی و سیاسی منطقه سوق داده است.روزنامه سعودی «الحیات» نوشته است که دولت کویت تمایل سفرای کشورهای حاشیه خلیج فارس برای بازگشت به تهران و از سرگیری مأموریتهای دیپلماتیک خود در ایران را اعلام کرد.روزنامه الحیات به نقل از «خالد جارالله» معاون وزیر خارجه کویت نوشت: «کویت منتظر روزی است که سفرای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج [فارس] به تهران بازگردند. اما این ابتکار عمل کاملاً به ایران و سیاست منطقه ای این کشور بستگی دارد».
اسپوتنیک در ادامه می نویسد: این نشان می دهد که رژیم های سلطنتی کشورهای حاشیه خلیج فارس دریافته اند که بازار ایران برای اقتصاد آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردارست.
در ادامه این مطلب آمده است: بیانیه مقامات کویت از چهارمنظر قابل تأمل است. اول آنکه هر کدام از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس علاقمند به برخورداری از روابط دیپلماتیک پایدار با ایران هستند؛ زیرا همه آنها منافع ملی خود را در منطقه دنبال می کنند. افزون بر این، بسیاری از این کشورها دارای مرزهای دریایی مشترک با ایران هستند و از اینرو نمی توانند خود را از این همسایه شمالی جدا تصور نمایند.
دوم آنکه، اعضای شورای همکاری خلیج فارس می دانند که ایران یکی از بازیگران اصلی در منطقه بشمار می رود و از نفوذ اقتصادی، سیاسی و نظامی قابل توجهی در خاورمیانه برخوردارست. این کشورها خواهان برقراری روابط عادی با ایران اما بدون خطر کاهش نقش منطقه ای این کشور هستند.
از منظر سوم، برخی از کشورهای عضو این شورا با عربستان سعودی مناقشات ارضی دارند. ریاض درصدد افزایش تفوق نظامی خود در منطقه است که این امر به نگرانیهایی در میان سایر بازیگران منطقه دامن زده است. از اینرو، این کشورها به برقراری روابط با تهران تمایل پیدا کرده اند.
چهارم آنکه به دنبال توافق هسته ای ایران با غرب، شرکتها و سرمایه گذاران غربی به بازار ایران هجوم آورده اند. بازیگران منطقه ای در حال تقلید از سرمشق ها هستند و می خواهند پیوندهای اقتصادی خود را با ایران گسترش دهند. بدین ترتیب، شورای همکاری خلیج فارس تجدیدنظر در موضع خود نسبت به ایران را ضروری می داند.
اسپوتنیک گزارش داد: طبق تحلیل اغلب روزنامه نگاران و کارشناسان مسائل ایران، بسیاری از اعضای شورای همکاری خلیج فارس اذعان کرده اند که سیاستهای آنان در قبال ایران اشتباه بود؛ زیرا همانگونه که سوابق تاریخی نشان می دهد ایران همواره از نفوذ گسترده ای در منطقه برخوردار بوده؛ اما برخلاف عربستان سعودی و بسیاری از کشورهای غربی، هرگز در امور داخلی سایر کشورهای منطقه دخالت نکرده است.
این رسانه در ادامه نوشت: در ماه ژانویه به دنبال اعدام «شیخ نمر باقر النمر» روحانی برجسته شیعیان توسط عربستان و حمله معترضان به سفارت و کنسولگری این کشور در ایران، عربستان سعودی و بحرین روابط دیپلماتیک خود با تهران را قطع کردند؛ امارات متحده عربی سطح روابط دیپلماتیک خود را با ایران کاهش داد و کویت و قطر نیز سفرای خود را از تهران فراخواندند.
ایران حامی عراق در روزهای سخت/روابط بغداد با تهران باثبات است
نوری المالکی رئیس ائتلاف دولت قانون و نخست وزیر سابق عراق در گفتگو با شبکه خبری العالم روابط عراق با ایران را طبیعی و با ثبات توصیف کرد و گفت: ایران خدمات بسیاری به عراق ارائه داد.
بر اساس این گزارش، وی افزود : زمانی که حتی آن دسته از شرکا و دوستانی که با آنها در مقابله با توطئه چینی ها و حملات گسترده برخی کشورها از طریق داعش و تریبون های تحصن ها و تظاهرات، پیمان بسته بودیم ما را تنها گذاشتند، هیچ کشوری به اندازۀ ایران موضعی واقعی در قبال عراق نگرفت.
وی با بیان اینکه زمانی که همه ما را رها کردند و توطئه چینی کردند، ایران در کنار کشورمان بود، تاکید کرد: ایران هم پول داد، هم شهید داد و هم پشتیبانی و هم حمایت کرد، این امر نشان دهنده تمایل طرفین برای همکاری گسترده است.
المالکی تاکید کرد که این بدان معنا نیست که ایران، روند سیاسی در عراق را تعیین و یا در آن دخالت می کند؛ اما عراق به طرفی نیاز دارد که با آن همکاری کند؛ عراق از تمام کشورها درخواست همکاری کرد اما فقط ایران اجابت کرد.
نخست وزیر سابق عراق توضیح داد نوعی تعامل اقتصادی و همکاری در پروژه ها و طرح های میان دو کشور وجود دارد که میزان مبادلات تجاری را به رقم بسیار بالایی افزایش داد در حالی که پیشتر بالاترین حجم تبادل تجاری عراق با کشور ترکیه بوده است.
رفتار عربستان فاقد انسجام است
نوری مالکی درباره وضعیت همکاری کشورش با عربستان گفت: تلاشهایی برای بالابردن میزان مبادلات تجاری با عربستان وجود داشت و می خواستیم تا همکاری ها را تا سطح امنیتی بالا ببریم وقتی که طرف مقابل، مسئولیت پذیر باشد.
نخست وزیر سابق عراق افزود: امیدوارم که روابط میان عراق و عربستان بهبود یابد و من دراین زمینه بسیار تلاش کردم، با توجه به اینکه عربستان یک کشور عربی بزرگ و با نفوذ است.
وی یادآورشد: سفارت عربستان بازگشایی شد؛ اما رفتار و کردار، همچنان فاقد انسجام است و رنگی که فعالیت های دیپلماتیک باید داشته باشد و روابط میان کشورها بر پایه آن باید بنا شود، ندارد.
وی افزود: امیدوارم که عربستان به اصل روابط دوجانبه با عراق پایبند باشد و بر اساس منافع مشترک و نه دخالت مستقیم در امور داخلی، عمل کند.
عربستان خواهان روابطی مبتنی بر وابستگی با عراق است
نوری المالکی خاطرنشان کرد: عراق امروز از دخالت خارجی چندین کشور در امور داخلی رنج می برد که این امر بر پیچیدگی خطرناک اوضاع از لحاظ سیاسی و امنیتی می افزاید که عربستان یکی از این کشورها است.
مالکی گفت: عربستان خواهان روابطی مبتنی بر وابستگی با عراق است و اینکه پایه ها و اصول فرایند سیاسی را به دست گیرد که این امر برای کشوری مانند عراق با این جایگاه و گذشته و اهمیت بعید و دشوار است.
نوری المالکی، در بخش دیگری از این گفتگو درباره اوضاع داخلی کشورش ابراز امیدواری کرد دادگاه فدرال به موضوع رأی اعتماد به کابینه جدید، پایان دهد.
وی اظهار داشت: متاسفانه موضوع تایید کابینه جدید، بسیار به طول انجامید، بی آنکه توجیه قابل توجهی داشته باشد. این موضوع، قابلیت یکسره شدن دارد و حکم دادگاه فدرال می تواند در پایان دادن به این موضوع سهیم باشد و زمینه سامان دهی سریع به اوضاع را فراهم کند، چرا که اگر پارلمان تشکیل جلسه دهد، می توانیم فرایند اصلاح کابینه را آغاز کنیم.
وی افزود: ما در تغییر فراگیر کابینه، چنان گرفتار شدیم که کار به آن چه در پارلمان مشاهده کردیم کشید و موضوع به برگزاری تظاهرات منجر شد و زمینه ای فراهم کرد تا بسیاری به موج سواری و فرصت طلبی بپردازند و خواسته ها و نام های مدنظر خود را به عنوان نامزدهای برای تصدی پست وزارت تحمیل کنند.
نوری المالکی تاکید کرد: ما نیازمند بازنگری آرام در خصوص وضع کابینه هستیم؛ من همواره نظرم را در این زمینه گفته و تاکید کرده ام که تغییر کابینه به این شیوه کلی، شوک بزرگی وارد می کند که عرصه سیاسی کشور آن را تاب نمی آورد. در این خصوص، باید به این شیوه عمل کرد که وزیران ناکارآمد یا وزیرانی که کمیته پاکدستی ملاحظاتی در قبال آنان دارد، باید در نظر گرفته شوند و نخست وزیر از پارلمان بخواهد که این وزیران برکنار شده یا جایگزین شوند. به این ترتیب، فرایند اصلاحات در کابینه، به صورتی آرام پیش خواهد رفت و جلوی اتفاقاتی که شاهد آن بودیم، گرفته می شد. این فرایند را نه تنها در کابینه بلکه در سایر نهادهایی که نیازمند اصلاح است نیز می توان اجرا کرد.
نخست وزیر سابق عراق در ادامه اظهار داشت: در صورت تشکیل جلسه پارلمان و آغاز فرایند اصلاح کابینه، نخستین کاری که باید به سرعت صورت گیرد، بازیابی فوری، فعالانه و قدرتمندانه جایگاه و نفوذ و اعتبار دولت است. زیرا تعرض به مراکز احزاب و ساختمان پارلمان و دفتر نخست وزیری و همچنین دفاتر شخصیت ها از یک سو و مسلح شدن مردم از سوی دیگر، اعتبار دولت را خدشه دار کرد. بنابراین اولویت، با اصلاحات، جهت کنترل اوضاع و متخلفان از قانون است.
نوری المالکی تاکید کرد: اصلاحات باید از پارلمان آغاز شود، پارلمان باید به سرعت تشکیل جلسه دهد و من امیدوارم که به زودی انسجام، توافق و اتحاد به پارلمان برگردد. آن گاه دولت باید اصلاح شود و مشکلات قانونی آن حل و فصل شود. در مرحلۀ سوم اوضاع امنیتی، نیز باید سامان دهی شود. بسیج مردمی و تشکیلات امنیتی، در جنگ با داعش و پسمانده های آن هستند و سامان دهی ربطی به آنان ندارد، بلکه سامان دهی باید در خصوص برخی گروهک ها صورت گیرد که در خیابان ها و شهرها به عناوینی که قداست خاصی دارد فعالیت می کنند، اما در واقع رفتار آن ها، فرقی با رفتار پسمانده های رژیم سابق و دیگر گروهک ها ندارد.
ثبات عراق بدون مشارکت همه اقشار غیرممکن است
رئیس ائتلاف دولت قانون تأکید کرد که ثبات در عراق جز با مشارکت کردها و اهل تسنن و همۀ اقشار ممکن نیست و هیچ کس از ما خواستار منزوی کردن هیچ گروهی نیست بلکه بر ضرورت پایبندی به راهکارهای قانونی و نتایج انتخابات دمکراتیک تأکید داریم.
وی افزود: باید اعتماد متقابل بیشتری بین گروههای مختلف عراقی شکل گیرد زیرا سوء ظن و نبود اعتماد، وحدت و انسجام ملی را که هدف مقدس ماست خدشه دار می کند.
بدون اصلاح فرایند سیاسی هیچ نوع اصلاحاتی ایجاد نخواهد شد
نخست وزیر سابق عراق هشدار داد که طرح اصلاحات با ایجاد فضای متشنج و به خیابان کشاندن مردم و تهدید با سلاح نتایج منفی و خطرناکی در پی دارد و بدون اصلاح فرایند سیاسی هیچ نوع اصلاحاتی ایجاد نخواهد شد.
وی افزود: اصلاح فرایند سیاسی یعنی ایجاد تفاهم و هماهنگی و تکامل بین گروههای سیاسی. اما با وجود اختلافات و دخالت های منطقه ای و بین المللی در تصمیم گیری های احزاب و گروهها اصلاحات به هیچ صورتی محقق نخواهد شد.
مالکی خاطرنشان کرد: اگر صحنه سیاسی متحول نشود و تعهد سیاسی متقابل ایجاد نگردد و گروه ها به راهکارهای قانونی، حقوقی و عملی دموکراسی تن ندهند دم زدن از اصلاحات شعاری بیش نخواهد بود.
نیازمند دولتی منسجم و پایان دادن به سهم خواهی ها هستیم
المالکی گفت که دولت در صورتی می تواند رهبری اصلاحات را به دست بگیرد که نیروهای سیاسی در چارچوب آن منسجم شوند و دولت نیز با دیگران هماهنگ باشد زیرا ارتباط و رایزنی با توده های سیاسی از ضروریات است.
وی تأکید کرد این امر یا از طریق تکامل جبهه اصلاحات برای به دست گرفتن رهبری اصلاحات میسر است و یا از طریق انتخابات آتی. زیرا عراق دیگر تحمل رقابت های ناسالم در درون فرایند سیاسی را ندارد.
مهر تائید وزارت خزانه داری آمریکا بر قرارداد ایران-بوئینگ
سخنگوی بخش امور بین الملل وزارت خزانه داری امریکا مدعی شد: سیاست کلی دولت آمریکا در مورد همه برنامه های تحریمی این است که در مورد تعامل با بخش خصوصی، اظهار نظری نکنیم.
پیش از این نیز «جان اسمیت» از مدیران ارشد وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرده بود که احتمال حمایت این وزارتخانه از قرارداد شرکت بوئینگ با ایران که رسانه ها ارزش آن را ۲۵ میلیارد دلار اعلام کرده بودند وجود دارد.
بوئینگ در بیانیه ای که روز سه شنبه به وقت محلی در اختیار این خبرگزاری قرار داد، اعلام کرد که این قرارداد را «با مجوز واشنگتن و پس از آنکه دولت آمریکا تأیید کرد که ایران به تعهدات خود در توافق هسته ای عمل کرده»، امضا کرده است.
سخنگوی امور بین الملل وزارت خزانه داری آمریکا همچنین اعلام کرد: به قرارداد بوئینگ با ایران احترام می گذاریم.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ادعای رویترز: نام ایران در فهرست سیاه پولشویی باقی میماند
خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم "لویی شاربونو" و پریسا حافظی" از سازمان ملل ، لندن و آنکارا نوشته است: مقامات غربی می گویند انتظار می رود یک گروه بین المللی که بر پولشویی در سراسر جهان نظارت دارد این هفته تصمیم بگیرد تا به رغم لابی گری تهران برای خارج شدن نام ایران از فهرست کشورهای دارای ریسک بالا برای کمک به دسترسی این کشور به نظام مالی جهان، همچنان نام ایران را در این فهرست نگه دارد.
نیروی عملیاتی اقدام مالی (The Financial Action Task Force (FATF که در سال 1989 برای مبارزه با پول شویی ، تامین مالی تروریسم و سلاحهای کشتار جمعی تاسیس شد این فهرست را که به شکل مرتب به روز رسانی می شود، تهیه می کند. سی و هفت کشور عضو این گروه اکنون در کره جنوبی تشکیل جلسه داده اند.
یک مقام غربی آشنا با مباحث FATF که خواست نامش فاش نشود گفت: به این زودی ها هیچ تغییری در جایگاه ایران در این فهرست حاصل نخواهد شد گرچه من فکر می کنم شاید ما بتوانیم مقداری کلمات امیدوارکننده و تصدیق تلاشهای ایران برای ایجاد پیشرفت را انتظار داشته باشیم. دو مقام دیگر غربی هم این هفته این نظر را تائید کردند که نام ایران این بار از این فهرست خارج نخواهد شد.
تهران شکایت کرده است که به فواید اقتصادی که به این کشور در جریان مذاکرات سال گذشته در مورد توافق هسته ای با شش قدرت بزرگ وعده داده شده بود دست پیدا نکرده است.
به عنوان یکی از نتایج این توافق اکثر تحریمهای بین المللی علیه ایران برداشته شد. با این حال آمریکا هنوز تحریم هایی علیه ایران دارد که تجارت ایران با دلار و دسترسی تهران به نظام مالی نیویورک را منع می کند.
"الکساندرا ویجمنگا -دانیل،" سخنگوی نیروی عملیاتی اقدام مالی، به درخواست اظهار نظر در این خصوص با گفتن اینکه این گروه بعد از جلسه اواخر این هفته خود فهرست به روز شده ای از کشورهای دارای ریسک بالا و غیر همکاری کننده را منتشر خواهد کرد پاسخ داد.
خارج شدن از فهرست سیاه FATF که در آن نام کره شمالی هم دیده می شود یک مانع بزرگ را از مقابل ایران در تعامل با بانکهای خارجی و سایر نهادهای مالی حذف خواهد کرد. مقامات ایرانی و غربی گفته اند به این علت است که ایران به شدت برای خارج شدن نامش از فهرست FATF دست کم تلطیف هشدار فعلی این گروه در مورد ایران تلاش می کند.
نیویورک تایمز: ایران بردباری خود را در برابر اقدامات بحرین از دست می دهد
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در مطلبی به قلم «توماس اردبرینک» تحلیلگر خود در تهران با اشاره به سخنان سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران نوشت: قاسم سلیمانی فرمانده معروف و بسیار مورد توجه ایرانی سپاه پاسداران برخورد نامناسب با روحانی شیعه بحرین را سرزنش کرد.
اردبرینک در ادامه گزارش خود خاطر نشان ساخت: اظهار نظرهای آتشین گونه ژنرال سلیمانی مبین این نکته است که ایران بردباری خود را در باره (اقدامهای) بحرین از دست میدهد. سخنان ژنرال سلیمانی به طور گستردهای «تهدید جدی ایران» تلقی شد.
یک تحلیلگر سیاسی مقیم ایران نیز در این زمینه اظهار داشت: «این امر نشان میدهد که ما راهبرد جدیدی را در مسیر انتفاضه بحرین پیش گرفتهایم.»
این تحلیلگر ایرانی همچنین مدعی شد که سخنان سردار سلیمانی مخالفت با برکناری «حسین امیر عبداللهیان» مشاور عرب، آفریقای وزارت خارجه ایران را نشان میدهد زیرا او نزدیک به جناح سپاه پاسداران ایران است.
وبگاه تحلیلی «المانیتور» نیز در این مورد نوشت، هیچ بیانیهای به اندازه بیانیه سردار سلیمانی رسانههای ایرانی و منطقه را شگفتزده نکرد.
در این بیانیه آمده است: «آنها به یقین میدانند که آیتالله شیخ عیسی قاسم خط قرمز ماست و عبور از آن منجر به آتش کشیده شدن منطقه خواهد شد.»
همچنین در بخش دیگری از این بیانیه به آلخلیفه هشدار داده شده است، آنها بهای اقدام خود را خواهد پرداخت.
ارنست: مجوز معامله بوئینگ با ایران صادر شده است
ارنست درباره ادعای خبرنگاری درباره همکاری های موشکی بین ایران و کره شمالی گفت: باید این را بگویم که ما پیشتر نگرانی خود را درباره نقش ایران و کره شمالی در اشاعه فناوری تسلیحاتی که خطرناک نیز هست، ابراز کرده ایم.
وی درباره اینکه فروش فناوری های هواپیمایی به ایران چه توجیهی دارد گفت: این نتیجه ای نگاشته شده در برجام است که سال گذشته درباره آن توافق شد و ایران را از رسیدن به سلاح اتمی بازداشت.
ارنست در ادامه ادعا کرد: نگرانی که دولت ایران داشت این بود که ناوگان هواپیماهای مسافری این کشور به شدت در حال پیر شدن بودند و این باعث ناایمن شدن وضعیت (حمل و نقل هوایی) در ایران می شود.
وی افزود: این نمونه ای خوب از این مساله است که تمایل آنان برای تعامل دوباره با جامعه جهانی به آمریکا و جامعه جهانی این اهرم فشار را می دهد تا از ایران تعهداتی جدی درباره برنامه اتمی این کشور بگیرند.
ارنست در ادامه گفت: از این رو این سودی است که ایران فقط بعد از آنی به دست می آورد که ما بتوانیم به صورت مستقیم راستی آزمایی کنیم که آنان به توافق پای بند بوده اند. در واقع آنان راکتور پلوتونیوم خود را کنار گذاشته اند، هزاران سانتریفوژ را باز کرده اند، ذخایر اورانیوم با غنای بالای خود را تا نود و هشت درصد کاهش داده اند. فقط بعد از آنکه توانستیم تایید کنیم آنان این گام ها را برداشته اند و دیدیم با سیستم های (نهادهای) راستی آزمایی مستقل همکاری کردند، اجازه دادیم که این روند پیش برود.
وی تصریح کرد: آنچه که تغییر نکرده است این است که تحریم هایی هستند که به خاطر برنامه موشکی ایران، ضد این کشور وضع شده اند؛ این تحریم ها به جای خود هستند، گاه بر اساس خواست وزارت خزانه داری تشدید شده اند و با دقت اعمال می شوند. وی هم چنین تهدید کرد: تا زمانی که ایران همچنان به الزامات بین المللی خود در رابطه با برنامه موشک های بالستیک بی توجه باشد، ادامه خواهد داشت.
اوشاکف: این هفته ایران به عضویت سازمان همکاری شانگهای درمی آید
«یوری اوشاکف» از مقامات کرملین گفت: ایران در نشست این هفته سازمان همکاری شانگهای در ازبکستان به عضویت کامل این سازمان در می آید.
اوشاکف خاطرنشان کرد سازمان همکاری شانگهای، که علاوه بر چین و روسیه شامل کشورهای ازبکستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان می شود، قرار است ایران را به عنوان هفتمین عضو کامل خود بپذیرد.
وی افزود :موضع ما کاملا روشن است. ایران درخواست عضویت خود را از آوریل 2008 فرستاده بود و اکنون تحریم های وضع شده علیه این کشور لغو شده و روسیه معتقد است هیچ دلیلی برای خودداری از پذیرفتن این کشور در این سازمان وجود ندارد.
اوشاکف افزود: سازمان همکاری شانگهای اوضاع پرتنش در افغانستان را در نشست این هفته این سازمان در ازبکستان مورد بحث قرار می دهد.
وی به خبرنگاران گفت: طبق برآوردها اکنون 60 هزار شورشی مسلح در افغانستان می جنگند که 10 هزار نفر از آنها تحت پرچم گروه داعش هستند.
اوشاکف گفت: هند و پاکستان از قدرت های بزرگ منطقه نیز قرار است در نشست بعدی سازمان همکاری شانگهای که در سال 2017 در قزاقستان برگزار می شود، به عضویت این سازمان درآیند.
ایرنا:
شرکت هواپیمایی انگلیس از سرگیری پروازها به تهران را به تعویق انداخت
شرکت هواپیمایی انگلیس(بریتیش ایرویز)پرواز های مستقیم لندن – تهران را که قرار بود پس از گذشت نزدیک به چهارسال، از ماه آینده میلادی از سر گرفته شود،به علت برخی مسائل فنی تا یکم سپتامبر (11 شهریور) به تعویق انداخت.
تارنمای نشریه «تلگراف» به نقل از این شرکت اعلام کرد که شش روز در هفته پرواز مستقیم از فرودگاه «هیثرو» لندن به تهران، که قرار بود به دنبال گشایش دوباره آسمان ایران از 14 ژوئیه ( 24 تیر) از سر گرفته شود، به علت برخی مسائل فنی به تعویق افتاده است.
یک سخنگوی این شرکت با تاکید بر اینکه تهران یک مقصد مهم برای این شرکت هواپیمایی است، افزود : گرچه آماده سازی برای ایجاد مسیر پروازی جدید در مجموع به خوبی پیش رفته است، با این حال برخی مسائل فنی موجب شد تا موعد شروع پروازها از اواسط ژوئیه به یکم سپتامبر منتقل شود.
وی ادامه داد:مشتریانی که پیش از این پرواز های خود را رزرو کرده بودند، گزینه های دیگری همچون استفاده از مسیر های پروازی جایگزین، خدمات دیگر شرکت های هواپیمایی و یا عودت مبلغ پرداخت شده را در اختیار دارند.
بریتیش ایرویز که نخستین پروازهای برنامه ریزی شده خود به تهران را از سال 1964 آغاز کرده بود، به دنبال تشدید تنش های سیاسی در سال 2012 پرواز های خود را به ایران متوقف کرد.
با این حال این شرکت اسفند سال گذشته اعلام کرد که در پی توافق هسته ای میان ایران و 1+5 بار دیگر به آسمان کشورمان باز خواهد گشت.
نظر شما